XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 22.04.2012 16:29:50

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

При пратки на стойност над 20 евро (стоката + транспорта) се плаща само ДДС. При покупки над 150 евро (стоката+шипинга) се начислява ДДС+мито.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#62 09.05.2012 17:32:10

Георги В.
Новодошъл

От: Шумен - Русе
Регистриран: 09.05.2012

Здравейте колеги, нов сам във форума ако допускам някой грешки моля да бъда извинен !
Преди няколко месеца си закупих ножа на Bear Grylls от стария сезон модела наречен S4 Survival series knife марка Bayleyknife , за да не стане объркване, "Да не сам дал 1500 лева за нож" , става въпрос за неговото китайско копие !
Ако има интерес мога да пусна кратко видео на което да го видите в действие и малко снимки ! Питам за да не пускам и да занимавам аудиторията с нещо от което никой не се интересува ! Благодаря предварително ще очаквам отговор ! Поздрави ...  smile

''Знам, че човек няма кой знае какво бъдеще, ако продаде своето утре.''

Офлайн

0

#63 09.05.2012 19:03:43

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

пускай смело ревю!

Офлайн

0

#64 09.05.2012 21:01:24

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Давай давай. Нали трябва да оплюм някого. *ROFL* Шегичкааааааааааааааа. big_smile

Офлайн

0

#65 09.05.2012 22:44:01

Георги В.
Новодошъл

Здравейте отново, мерси на колегата за подкрепата !
Искам да отбележа че не сам специалист по ножове или техники на рязане или нещо такова ! На 23 години сам и сам студент в технически университет Русе, а това е нещо просто с което се развличам ... та забележки,съвети,коментари отностно поста или ножа приемам така че не ме щадете !

Това което ще пусна няма да е ревю,реклама,агитация за покупка на такъв нож или нещо такова... По скоро искам да изразя впечатленията си от ножа, и разбира се, се надявам това да бъде от полза на някои който като мене се чуди доста време какво да си вземе...

1. Искам да изразя радостта си от дизайна на ножа който е идеален за дялкане,рязане,оформяне,разцепване дори и на доста дебели дървета, както ще видите по късно ! Има една много приятна извивка на острието която помага доста за тези операций. Другото нещо което ме радва много е това че е максимално опростен изчистен семпъл с военен вид поне за мен. Което според мен е и предпоставка за здравината и за липсата на падащи капачета дъна на ръкохватки и т.н. !

2. Размерите на ножа няма да ги давам тъй като мисля че са доста лесно достъпни ще наблегна на особеностите ...
Дебелината на острието е всъщност 3.85 мм , а не както пише 4 мм което разбира се не е кой знае каква разлика ! Твърдостта на острието го дават 59-60 HRC по Роквел имал сам допир до такива метали с такава твърдост все пак ще ставам инженер, та твърдостта не е такава по ниска не мога да коментирам колко точно по ниска ... но това в никой случай не ми разваля кефа от ползването на ножа, а и мисля че трябва да сте луди ако си мислите че можете да си вземете китайско копие което е сносно като материал особено за нож........ !!!!  smile   

3. Другото нещо е че закопчалката на калъфа от задната страна е с оголена метална капса която на снимките се вижда как сам преправил тоест зашил парче кожа от горе ! Това е нужно тъй като тя надира дръжката на ножа, самата операция при обущар е за 4-5 часа и струва 2.00 лв. ! Калъфа е мек от естествена кожа и е доста добър ! Страничния ефект,разбира се положителен от подплатяването с това малко парче кожа е, че се закопчава още по стегнато ! Самата дръжка е от ламиниран карбон, силно износоустойчива с много приятна грапавост която и след двучасово дялкане не предизвиква някакво изтръпване на кожата или болка или нещо подобно ... случвало ми се е тъй като обичам да дялкам разни неща ще видите някой от тях така че това не е за подценяване ... 

4. И последно преди да сложа снимките искам да се обърна към онези който имат нож 1,2,4,6,10 и към тези който ще си купуват тепърва, купете такъв нож който да ви харесва допада да е удобен според вашите разбирания не се лъжете по съвети и задълбочени анализи не забравяйте че опитът е най-добрият учител, а и не сте Bear Grylls или специалист по оцеляване , просто си вземете инструмент и му се насладете без да имате скруполи той не е от хубава сплав, не е скъп , не е модерен , прекалено голям е , прекалено малък е , прекалено евтин е .... характеристиките на вашия мечтан нож са в вашите глави, не в справочника на някой  !!! Аз намерих моя 100%-тов фаворит пожелавам на всеки да го направи също !!

СНИМКИИИИИИИ !!!  o_O

027164026-big.jpg?r=0
027164051-big.jpg?r=0
027164055-big.jpg?r=0
027164092-big.jpg?r=0
027164098-big.jpg?r=0
027164103-big.jpg?r=0
027164110-big.jpg?r=0
027164114-big.jpg?r=0
027164131-big.jpg?r=0
027164125-big.jpg?r=0
027164139-big.jpg?r=0
027164088-big.jpg?r=0

Една издялкана и малко украсена скромна поставка за тенджерка над огъня ...

027164084-big.jpg?r=0

Една снимка за окото ...

027164081-big.jpg?r=0

И мен накрая супер доволен след излета .....   *CRAZY* 

027164150-big.jpg?r=0

Благодаря за вниманието, а утре ще уча как се качват клипове за да го видите в действие с цепенето на над 150 мм дърво при това мокро ако това има значение ..... лека и ползотворна !!!!

Офлайн

0

#66 09.05.2012 22:54:45

windwarrior
Зла Гад

Благодаря, много полезно ревю. Аз самият съм се зарибил да си купувам китайското копие на ножа на Беър (от сантиментални причини), ама единствения тест който намерих в тубата бяха едни китайци, които дялкаха някакви вестници, та впечатления първа ръка са много полезни.

Имам едно-две въпросчета:

- от някои снимки оставам с впечатлението, че скоса е холоу грайнд - така ли е, или просто лъже заради светкавицата ?
- някакво инфо за стоманата ?
- засечката на дръжката (предполагам опора за боу дрил) не ръби ли при по-дълго ползване ?

П.С. И адаш, много моля не го приемай като заяждане, а по-скоро като другарска критика !!! В Българския език, няма дума в множествено число, която да завършва на "-ий".

операций

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#67 09.05.2012 23:00:50

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

В българския език има и буква Ъ! За "запетайките" и т.н. - мъкааа sad
"Бай дъ уей" - ревюто ми харесва. smile

Последно редактиран от Ludipipo (09.05.2012 23:01:35)

Офлайн

0

#68 09.05.2012 23:05:42

windwarrior
Зла Гад

Пипо - и мен ме резна, ама да не издребняваме. Засега  big_smile

Бай дъ уей - колегата явно е много в час, и само се прави на скрита лимонка smile Гледам разни чакмаци по снимките, праханови гъби, поставка за тенджерка, издялана като по учебник... Добре дошъл, адаш smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#69 09.05.2012 23:10:51

godji307
Редови

Регистриран: 31.12.2011

Стоманата е AUS8 ,а е закален на 56-57 HRC реално.Не е лошо ножлето..

Офлайн

0

#70 10.05.2012 08:16:02

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Изглежда много приятно ножче, с форма и размери които най- много ми допадат. Имам въпроси:1. На каква цена и откъде го купи(информативно просто питам, но пък кой знае... smile )? 2. На този материал на дръжката не му ли викат G10 или просто изглеждат еднакво? 3. Ако някой ден се сдобия с такова ножле... има ли сравнително лесен начин това дразнещо лого да се замаже? big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#71 10.05.2012 08:27:05

diavolo696
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 14.07.2011

Честита придобивка и от мен!
Няма да е лошо да кажеш от къде си го купил и за колко,  или всичко колко ти е излязло?

Любомир Найденов -  [url]http://hobbymodelsbg.blogspot.com/[/url]
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп! ®евгени 200

Офлайн

0

#72 10.05.2012 11:39:53

windwarrior
Зла Гад

В момента има бройки в продажба в метълблейд форума (темата на colonelo) - цената обаче не я помня.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#73 10.05.2012 16:05:12

Георги В.
Новодошъл

Здравейте колеги радвам се че изобщо има отзвук на мнението ми за ножа !!! Забележките ги приемам правилни са не казвам че пиша идеално просто се опитвам !!!  smile А и казах че приемам градивно критиката и не се засягам когато си е така си е така ...

Да отговоря на въпросите на колегата "windwarrior". Благодаря за похвалата, но не сам скрита лимонка просто сам сръчен по рождение !! А и смятам че на човек му е нужна само силна вяра една идея и малко страст за да станат нещата от издялана пръчка до нещо голямо и сериозно.... Скоса на ножа всъщност е Semi Hollow Gring, за стоманата колегите ми помогнаха, а за засечката лично на мен не ми убива дори и след дълго дялкане и изобщо каквато и да е работа с ножа !

Ludipipo благодаря за мнението ...

Yavor цената на ножа е 120 лева приблизително казвам го така защото не си спомням мисля че беше 112 лева ако трябва да бъда точен... А сам го взел от "hexacon" това е човек който продава в форум ножлета и е много учтив и коректен човек така че ако решиш купувай смело от него, ще те посъветва и ще ти каже точно какво купуваш !!!!
Може да го намерите на skyp с името по горе а телефона му е GSM: 0896664299 !!!
За питането за логото не знам мене ми прилича на гравирано с лазер не е боя нито лепенка и мене ме дразни ако трябва да бъда честен но се свиква а и като дялкам логото май е от долу не го гледам много !!!  big_smile 

Дръжката е от карбон както казах а грапавостта е G10 тя е направена стил "накатка" ако сте виждали на дръжките на инструментите ги има особено на тези който са само с метална дръжка !!! Много приятна грапавост има ..... нито се изплъзва ако ти е потна или мокра ръката нито ти убива или претрива кожата ! А лупчето е правено от "пара корда" с 7 единични нишки вътре в нея с специален тибетски възел който не може да се развърже от само себе си !!  *THUMBSUP* 

Това е ножа за мен харесва ми и не бих си взел друг не съжалявам и даже обмисля вариант да си направя моя реплика от висококачествена стомана а именно RWL34  но това е за близкото бъдеще първо трябва да се науча да точа този прилично преди да унищожа някой по скъп нож  smile 

Приятен ден на всички благодаря пак за отзвука ако има други въпроси заповядайте стреляйте смело !!!

Забравил сам да спомена за това кожено приспособление което е към калъфката има место за поставяне на магнезиева запалка но моята се оказа дебела 9 мм , а и не виждам особена нужда да я нося там ... Лично за мен това допълнително устройство е безсмислено !!!  И другото нещо е че ножа да се носи хоризонтално и ножа се изважда така че да може да се мушка,реже,и удря с юмрук с максимално малко движения ! Ще направя снимки лично аз го смятах за ненужно усложнение тъй като след изваждане на ножа за да го ползваш трябва да го завъртиш но след няколко излета се оказа че е повече от добре и е много удобно. Ще пусна снимки на това което говоря !

А понеже стола на университета отваря а аз сам много гладен ставам , а довечера ще се мъча да качвам две видеота както обещах да го видите в действие на две дръвчета !!! До после поздрави .......

Офлайн

0

#74 10.05.2012 16:30:56

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Стоманата AUS8 не е лоша стомана, но зависи как е термообработене, демек закаляването как е. Прим. при EnZo се проявява достка добре. Китайците как са го направили - божа работа. wink Твръдост от 56-57 HRC за мен е приемлива, не съм любител на "стъклото" от 60 единици и нагоре. За мен твърдост в границите на 57-59 е оптималната.

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#75 10.05.2012 16:40:57

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

някъде бях чел, че тези освобождения по дръжката са за олекотяване. с тях се цели постигането на баланс между дръжка и острие.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff