XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

Форумни правила

За да се регистрирате, трябва да приемете следните правила
Правила за публикуване и ползване на информацията в този форум


1. Общи положения

1.1 Българският Бушкрафт Форум има за цел да предоставя възможност на всеки, интересуващ се от тази тематика, да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината. Форумът трябва да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

1.2. Като се регистрира, участникът се съгласява с настоящите правила в пълния им обем, имайки предвид, че могат да бъдат внесени изменения и след неговата регистрация. При регистрацията си участникът е длъжен да предостави съществуващ e-mail адрес, да съхранява и да не предоставя паролата и потребителското си име на трети лица, в такъв случай той ще понесе последствията си (отстраняване на профила).

1.3. Всички съобщения на ползвателя се явяват негово лично мнение. Администрацията на форума не носи отговорност за съобщенията на ползвателите, по никакъв начин не е свързана с тях, не гарантира верността на информацията, изложена в тези съобщения и не винаги споделя едно и също мнение с участниците в конференцията по каквито и да е въпроси. Използването на тази информацията от неподготвени, неопитни или недобронамерени хора, както и прилагането й в неподходящи условия и с неподходяща екипировка, е изцяло на Ваш собствен риск, и Администрацията не носи никаква отговорност за причинени щети или загуби, свързани с това й използване.

2. Препоръки

2.1. Създавайте новите теми в съответните раздели! Ако вашата тема не съответства с тематиката на форума, в който сте я създали, тя ще бъде преместена в по-подходящ, или ще бъде изтрита, без предупреждение.

2.2. Преди да създадете нова тема, възползвайте се от търсачката. Може въпросът, който искате да зададете, вече да е обсъждан.

2.3. Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

2.4. Съобщения, не носещи смислено съдържание ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.), не се приветстват и обикновено се изтриват. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка. Степента на смисленост на съдържанието се определя от модератора или администратора във всеки конкретен случай.

2.5. Не се препоръчва прекомерното използване на цветен, курсив и удебелен текст, както и изписване на съобщенията САМО С ГЛАВНИ БУКВИ. Названието на темата не трябва да съдържа повече от 40% главни букви. Разрешено е ползването на курсив и цветен текст в подписите (не се препоръчва използването на червен цвят).

2.6. Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.7. Не се приветстват опитите за самомодериране. Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

2.8. Оставяйки коментар, вие трябва да приемете следните условия:

* материалите не трябва да съдържат нищо, което е извън рамките на закона, или по някакъв начин е неподходящо за публикуване;

* публикувайки препратки към материали и софтуер, Вие трябва да използвате всички подходящи средства да откриете и отстраните вирусите, както и всякакви вредни или деструктивни характеристики от този тип, преди да ги публикувате;

* трябва да притежавате материалите, или да имате неограничени права да ги предоставите – Администраторът може да ги публикува безплатно и/или да използва тях и идеите, описани в тях, в своите публикации, без да носи за това финансова или друга отговорност;

* Вие приемате условието да не предприемате действия срещу Администратора във връзка с материал, който сте предоставили, и да го освободите от отговорност, ако трета страна предприеме действия срещу него във връзка с материал, който сте предоставили.

2.9. Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

2.10. За публикации в подраздел "Продавам" има допълнителни правила и ограничения, публикувани в тема в самия подраздел.3. Забранява се

3.1. Официалният език на форума е БЪЛГАРСКИ. Забранява се изписването на заглавията на темите и съобщения, на друг език или латиница с изключение на цитати, и извадки от литература по темата.

3.2. Забраняват се нецензурни изрази, клевети, обиди, лични нападки. Ако вашето съобщение съдържа някои от изброените, то ще бъде изтрито независимо от полезността на съдържанието му. При всеки случай на преднамерено оскърбление незабавно се обърнете към администрацията на форума.

3.3. Забранява се реклама и спам под всякаква форма, дори с лични съобщения.  За рекламно се счита съобщение, поставено с цел да се привлече внимание към какъвто и да е друг източник или услуга (в това число и уеб сайтове). Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Дали в конкретния случай дадено съобщение се явява реклама или не, се решава от администратора или модератора. Ако не сте уверени дали съобщението ви попада под определението реклама, по-добре попитайте администрацията. Същото се отнася и за спама. В противен случай модераторът няма да се забави и непременно ще последва наказание.  Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

3.4. Забранено е обсъждането на каквито и да било действия на модераторите или администраторите, политиката на модериране или настоящите правила където и да било другаде, извън определеното за това място.

3.5. Всеки участник притежава един акаунт във форума. Регистрацията на допълнителни акаунти е забранена.

3.6. Всякакъв вид умишлена злоупотреба с функционалността на форума се наказва с постоянна забрана (бан) за използването му.

3.7. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

3.8 Забраняват се негативните категоризации на Форума като цяло (изброявам някои от направените досега: "съд", "прасета", "секта"). Освен, че те засягат лично Администратора (като собственик на Форума), засягат също и многобройните му членове, обиждайки ги без основание. За подобна волност се налага едноседмичен бан, без предупреждение!

4. Mодериране

4.1. За реда във форума следят администраторите и назначените сред участниците модератори.

4.2. В случай на нарушение на правилата, администраторът или модераторът е в правото си да ви лиши от възможността да публикувате съобщения за определен период. Обикновено за първи случай се отправя предупреждение, за втори - участникът се лишава от право да поставя съобщения за определен от модератора (администратора) срок. Ако това не помогне, достъпът се прекратява за по-дълъг срок, възможно и завинаги, по усмотрение на модератора (администратора). Не забравяйте, че в зависимост от тежестта на провинението, можете да бъдете отстранен за дълъг период от време и без всякакво предупреждение.

4.3. Всяко изискване на модератора или администратора следва да бъде изпълнявано без възражения и без закъснение. Ако нещо не ви харесва, първо изпълнете изискването, а после можете да напишете писмо на модератора.

4.4. Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

4.5. За действията на модераторите можете да се жалвате пред Администратора.

4.6. За действията на Администратора можете да се жалвате пред... арменският поп! ;-)

И като заключение: Колеги, моля за коректно отношение във форума!!

Последна ревизия: 12.07.2013 09:19 ч.

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff