Здравейте отново, мерси на колегата за подкрепата !
Искам да отбележа че не сам специалист по ножове или техники на рязане или нещо такова ! На 23 години сам и сам студент в технически университет Русе, а това е нещо просто с което се развличам ... та забележки,съвети,коментари отностно поста или ножа приемам така че не ме щадете !
Това което ще пусна няма да е ревю,реклама,агитация за покупка на такъв нож или нещо такова... По скоро искам да изразя впечатленията си от ножа, и разбира се, се надявам това да бъде от полза на някои който като мене се чуди доста време какво да си вземе...
1. Искам да изразя радостта си от дизайна на ножа който е идеален за дялкане,рязане,оформяне,разцепване дори и на доста дебели дървета, както ще видите по късно ! Има една много приятна извивка на острието която помага доста за тези операций. Другото нещо което ме радва много е това че е максимално опростен изчистен семпъл с военен вид поне за мен. Което според мен е и предпоставка за здравината и за липсата на падащи капачета дъна на ръкохватки и т.н. !
2. Размерите на ножа няма да ги давам тъй като мисля че са доста лесно достъпни ще наблегна на особеностите ...
Дебелината на острието е всъщност 3.85 мм , а не както пише 4 мм което разбира се не е кой знае каква разлика ! Твърдостта на острието го дават 59-60 HRC по Роквел имал сам допир до такива метали с такава твърдост все пак ще ставам инженер, та твърдостта не е такава по ниска не мога да коментирам колко точно по ниска ... но това в никой случай не ми разваля кефа от ползването на ножа, а и мисля че трябва да сте луди ако си мислите че можете да си вземете китайско копие което е сносно като материал особено за нож........ !!!!
3. Другото нещо е че закопчалката на калъфа от задната страна е с оголена метална капса която на снимките се вижда как сам преправил тоест зашил парче кожа от горе ! Това е нужно тъй като тя надира дръжката на ножа, самата операция при обущар е за 4-5 часа и струва 2.00 лв. ! Калъфа е мек от естествена кожа и е доста добър ! Страничния ефект,разбира се положителен от подплатяването с това малко парче кожа е, че се закопчава още по стегнато ! Самата дръжка е от ламиниран карбон, силно износоустойчива с много приятна грапавост която и след двучасово дялкане не предизвиква някакво изтръпване на кожата или болка или нещо подобно ... случвало ми се е тъй като обичам да дялкам разни неща ще видите някой от тях така че това не е за подценяване ...
4. И последно преди да сложа снимките искам да се обърна към онези който имат нож 1,2,4,6,10 и към тези който ще си купуват тепърва, купете такъв нож който да ви харесва допада да е удобен според вашите разбирания не се лъжете по съвети и задълбочени анализи не забравяйте че опитът е най-добрият учител, а и не сте Bear Grylls или специалист по оцеляване , просто си вземете инструмент и му се насладете без да имате скруполи той не е от хубава сплав, не е скъп , не е модерен , прекалено голям е , прекалено малък е , прекалено евтин е .... характеристиките на вашия мечтан нож са в вашите глави, не в справочника на някой !!! Аз намерих моя 100%-тов фаворит пожелавам на всеки да го направи също !!
СНИМКИИИИИИИ !!! o_O

Една издялкана и малко украсена скромна поставка за тенджерка над огъня ...

Една снимка за окото ...
И мен накрая супер доволен след излета ..... *CRAZY*

Благодаря за вниманието, а утре ще уча как се качват клипове за да го видите в действие с цепенето на над 150 мм дърво при това мокро ако това има значение ..... лека и ползотворна !!!!