XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 12.04.2022 21:27:47

kyshe
Редови

От: Русе
Регистриран: 15.03.2017
Уеб-сайт

Нож от неизвестна стомана Crivit

Колеги, държа в ръцете си лидълската ножка и смело мога да кажа, че това е една от най-глупавите покупки в живота ми. Разбрах защо се продават запечатани. Това ако беше отворено да го погледна дори нямаше да помисля да го купя ако ще и 4 лева да струва. Никаква информация за вид желязо и твърдост. Множество подбити участъци по острието и гърба. Върха и дългата част на острието са неравномерно заточени, както и двете страни на ножа. Скоса е различен. Все едно е точен на ръка на шмиргвл. Аз точа по-добре, а ръцете ми треперят. Трудно се вади от канията. Освен това канията няма палче от към гърба, а от към острието. Не десетото вадене ще имам пришка. Ако съм с мокри или мръсни ръце ще бера ядове. Да не говорим, че ако го дръпна с една ръка каишката ще се скъса почти сигурно. И тя е едно качество... Та да стигна и до хубавите страни. Гаранция 3 години. В гаранцията пише моля дайте ножа в оторизиран сервиз да бъде заточен. (това е по памет) Другото интересно е, че при всяка модификация и намеса по ножа гаранцията отпада. Това значи, че не мога да си го заточа сам или гаранция няма. Съжалявам, че нямам добро макро на телефона да снимам недостатъците.  Силно се надявам да съм паднал на най-скапания произведен нож. Добри страни не можах да открия. Ще го заточа и ще му оправя скоса и гърба, а после отива на село. Там ще се ползва събота и неделя за рязане на хляб и мазане на филии с лютеница. Освен това не искам да го виждам.

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
В сравнение с други два ножа на различни марки и същата цена, които ползвам. И двата са идеално заточени и много по-удобни. Не знам дали си струва да отделя два часа за заточване на този. Стоманата дрънчи като на трошачка за орехи или преса за чесън. Не ангажирам никой с моята гледна точка и не рекламирам никой от другите ножове. Поздрави на всички! Между другото не знам дали е бъг, но не мога да кача директно снимки. Затова оставям линкове.
IMG-20220412-220358.jpg

IMG-20220412-220329.jpg

IMG-20220412-220315.jpg

IMG-20220412-220239.jpg

IMG-20220412-220159.jpg

IMG-20220412-221708.jpg
Не смятам, че това може да бъде нож, който ще върши работа, а по-скоро ментак, който ще ви прецака, когато имате нужда от него и ще берете ядове. Имам овощарски нож купен за два лева от пазара, както и стара българска ножка с вилица на същата цена и от същото място. Качеството е светлинни години напред. Като сметна и разход за път до магазина и обратно, загубеното време, както и времето за заточване, без амортизация на камъни за заточване от 360 до 10 000 сметката съвсем не излиза поне при мен.

Последно редактиран от kyshe (12.04.2022 21:52:45)

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.

Офлайн

5

#2 20.04.2022 20:20:30

пацо
Редови

От: София
Регистриран: 08.03.2015

Отг: Нож от неизвестна стомана Crivit

Абсолютно обективна оценка!
Презаточих го на по висок ъгъл и в момента има що годе някаква работна острота , но като цяло bahco е много много по добро. Взех и сгъвайката като там проблема със заточката е същия. Триончето са копирали от викса и върши работа. Като цяло е по добър вариант от фикса.

Офлайн

2

#3 22.04.2022 19:40:12

kyshe
Редови

Уеб-сайт

Днес си играх да го заточа това чудо на природата. Загубих повече от два часа. Започнах с грид 320 и завърших на 3000. За първи път нож, който заточвам по този начин дава плачевни резултати. Имам някакви кухненски наследствени, които след същата процедура не са пипани повече от 2 години и в момента са задоволителни. В смисъл някои от тях режат мек хляб трудно. Този няма да го постигне никога. Пролича си колко е криво и неравномерно заточен. Сега мисля, че трябваше да го мина първо с пилата, но не ми се занимава да повтарям цялата процедура. Освен това мисля, че не си струва. Отива за вадене на лук на село след още няколко теста. Друго приложение просто не му намирам.

Офлайн

0

#4 22.04.2022 21:22:55

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Може да си стържеш калта от галошите. Много е удбно. big_smile

Офлайн

1

#5 01.06.2022 19:52:16

kyshe
Редови

Уеб-сайт

Тааа, колеги ножката остана в жабката на колата да чака да го хвърля на село. Днес ми потрябва някакъв нож да режа тънка пластмаса и се оказа, че е доста ръждясал за малкото време, за което го имам. Стоял е само на сухо. Не съм рязал с него плодове, зеленчуци и т. Н. Само си правих разпалки с него. За мен това ревю приключи. Който го е купил да не разчита на него. Предполагам, че колегите вече са го оценили що за стока е. И пак повтарям, че за по-малко пари има ножки светлинни години напред. Няма да ги спомена да не стане реклама. Коментирани са във форума.

Офлайн

2

#6 23.08.2022 15:39:09

Polad112
Редови

Регистриран: 08.08.2022

Okdalf написа:

Може да си стържеш калта от галошите. Много е удбно. big_smile

big_smile:D:D:D:D

Офлайн

-1