Колеги, държа в ръцете си лидълската ножка и смело мога да кажа, че това е една от най-глупавите покупки в живота ми. Разбрах защо се продават запечатани. Това ако беше отворено да го погледна дори нямаше да помисля да го купя ако ще и 4 лева да струва. Никаква информация за вид желязо и твърдост. Множество подбити участъци по острието и гърба. Върха и дългата част на острието са неравномерно заточени, както и двете страни на ножа. Скоса е различен. Все едно е точен на ръка на шмиргвл. Аз точа по-добре, а ръцете ми треперят. Трудно се вади от канията. Освен това канията няма палче от към гърба, а от към острието. Не десетото вадене ще имам пришка. Ако съм с мокри или мръсни ръце ще бера ядове. Да не говорим, че ако го дръпна с една ръка каишката ще се скъса почти сигурно. И тя е едно качество... Та да стигна и до хубавите страни. Гаранция 3 години. В гаранцията пише моля дайте ножа в оторизиран сервиз да бъде заточен. (това е по памет) Другото интересно е, че при всяка модификация и намеса по ножа гаранцията отпада. Това значи, че не мога да си го заточа сам или гаранция няма. Съжалявам, че нямам добро макро на телефона да снимам недостатъците. Силно се надявам да съм паднал на най-скапания произведен нож. Добри страни не можах да открия. Ще го заточа и ще му оправя скоса и гърба, а после отива на село. Там ще се ползва събота и неделя за рязане на хляб и мазане на филии с лютеница. Освен това не искам да го виждам.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
В сравнение с други два ножа на различни марки и същата цена, които ползвам. И двата са идеално заточени и много по-удобни. Не знам дали си струва да отделя два часа за заточване на този. Стоманата дрънчи като на трошачка за орехи или преса за чесън. Не ангажирам никой с моята гледна точка и не рекламирам никой от другите ножове. Поздрави на всички! Между другото не знам дали е бъг, но не мога да кача директно снимки. Затова оставям линкове.
Не смятам, че това може да бъде нож, който ще върши работа, а по-скоро ментак, който ще ви прецака, когато имате нужда от него и ще берете ядове. Имам овощарски нож купен за два лева от пазара, както и стара българска ножка с вилица на същата цена и от същото място. Качеството е светлинни години напред. Като сметна и разход за път до магазина и обратно, загубеното време, както и времето за заточване, без амортизация на камъни за заточване от 360 до 10 000 сметката съвсем не излиза поне при мен.
Последно редактиран от kyshe (12.04.2022 21:52:45)
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.