XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 28.03.2019 01:18:49

fathersteve
Редови
Репутация: 94

От: Русе
Регистриран: 15.12.2018
Мнения: 77

Дух и тяло

Днес ми се случи нещо много странно. Е, имал съм и по-интересни случки, ама за мен това беше прецедент. Та искам да споделя.

Вървя си аз за работа днес, минавам през един подлез, и гледам три момичета пред мене. Сигурно на 10 години всяка, незнам. От другата страна на подлеза минава едно момче на тяхната възраст – кльощаво, с очила, леко приведено. Предполагам съученици, може би това им е било междучасие. Така де, момчето си минава, и изведнъж, без предупреждение, едното момиче започва да го обижда. Ама едно така мазно, лежерно, абе с кеф, ще кажеш все едно така приказва на родителите си.

За броени секунди обидите преминават в дърпане на дрехи, докато другите две момичета гледат и мълчат. Това всичкото става в движение, докато аз съм на 3 метра от тях. Момчето продължава да си върви с приведена глава, а момичето вече напира да му къса блузата. Ругаенето не спира, а напротив, се задълбочава. Българка бате, по-бяла и от мене.

Не се сдържах и реших да се намеся, все пак лапетата ми бяха на пътя, а подлеза беше тесен. Казах две думи на висок тон, момичето замръзна, а момчето избяга.

Продължих си аз по пътя, мислейки за случилото се. 5 минути по-късно, мене ме хвана яд, и то много, че не извиках момчето обратно, да му кажа за в бъдеще да не се оставя да го мачкат така. Викам си аз, то това момче може да няма модел за подражание, един съвет би му бил полезен. Уви, каквото станало, станало, място за съжаление в съзнанието ми няма, затова късмет на момчето. В интерес на истината иначе реших след работа да споделя с вас какво ми се случи, и да напиша едно кратко постче на тема личностно развитие.

Ако сте объркани или не знаете от къде да започнете, както може би момчето от моята история, то няма да сгрешите, ако поработите над вашия дух и тяло. Тези две неща са взаимно свързани, и стоят в основата на вашето настояще и бъдеше. Те играят важна роля във всяко едно ваше начинание, включително и бушкрафта. Вие сами ще прецените как да изградите тези качества, аз мога само да ви дам няколко бегли насоки.

Да имаш силен дух – това е да имаш воля да постигаш целите си, независимо премеждията. Да си държих главата високо вдигната, и да живееш достойно.

Да имаш желязно тяло – това е да си физически способен да отстояваш своето. Сега, след 20 години, дори след 100 години, когато единствената жива следа от теб е гените, които си предал на следващото поколение. Ден след ден да развиваш физиката си. Да се отнасяш към тялото си с уважение.

Животът е кратък, пичове, и жесток, затова давайте всичко от себе се – стремете се да сте възможно най-добрите във всяко едно отношение. Четете най-дебелите книги, правете най-тежките тренировки, ебете най-готините мацки. Хванете живота за врата и стискайте здраво, или в противен случай той ще хване вас. А той не пуска.

Последно редактиран от fathersteve (28.03.2019 01:24:31)

Офлайн

    4

#2 01.04.2019 10:29:25

biolander
Редови
Репутация: 473

От: Пловдив
Регистриран: 09.11.2011
Мнения: 391
Уеб-сайт

Отг: Дух и тяло

Хубав пост. Малко последния абзац ми идва по-хард (тук четат и деца) иначе съм съвсем съгласен. Което не ми пречи да съм 110 кила :-).


Ти си длъжен да правиш добро от злото,защото то няма от какво друго да се прави - Робърт Пен Уорън
http://tzilkovi.wordpress.com
http://ostrieta.eu

Офлайн

    5
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff