XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 19.12.2010 01:19:40

Dip4ikov
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 12.01.2010

Нови теми в блога...

Отдавна бях споменал, че има нещо в блога, което не способства за моето удобство.Всяка нова тема бива пускана с представяща я снимка.И по навик кликвам върху самата снимка и проблемът идва оттам, че се отваря снимката, а не темата.За да се върнеш на темата трябва да затвориш снимката, заради което пък съм си затварял без да искам цялата стрница на браузъра, не веднъж.Та въпросът ми към Стоян е дали е възможно да се пусне линк към самата тема, при кликване върху началната снимка?А към другите - смятате ли, че така ще е по-удобно?

П.П. Втори въпрос към Xenos - Не се ли оценяват темите с гласове в Свежо вече?

"небезизвестният датчик за температурно регулиране"

Офлайн

0

#2 19.12.2010 11:03:03

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Нови теми в блога...

Dip4ikov, мисля, че и тогава обяснявах, но при мен снимките на първа страница не са поставени с цел прехвърляне към публикацията. Те са част от самата публикация, която за удобство е съкратена при представянето си на заглавната страница. Преходът към цялото съдържание става по два начина - кликване върху заглавието, или кликване върху връзката "Прочети нататък...". Поне аз така виждам логиката на четене: влизаш на заглавната страница, виждаш новата публикация, и започваш да четеш под нея. Стигаш до "Прочети нататък...", кликваш върху него, и си прехвърлен директно на следващият ред в пълната публикация!

Ако направя така, че заглавната снимка да води към пълният текст на публикацията, се появяват две неприятни неща - първо: ако снимката е по-голяма, то няма да има вариант при кликване върху нея, да се вижда пълният й размер, и второ: в пълната публикация ще има снимка, която води до презареждане на същата страница.

Отделно - ползвам за снимките си специален плъгин-галерия, в която ще настъпи объркване, ако на някои от снимките се присвои адрес на страница.

Абе с две думи - неудобството и проблемите, които ще възникнат при мен, изпълнявайки това желание, ще са по-големи, отколкото усилието да промениш навиците си! wink

На втория въпрос: Принципно си подбирам кои теми да пусна във свежо, и само тогава добавям бутон. Напоследък обаче усетих, че имам мноооого малък шанс да вляза в списъка на избраните новини, защото ми е трудно сериозна информация да се пребори с жълтите клюки, смешни клипчета, и снимки, с които се пълнят класациите на най-четените там! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 19.12.2010 11:13:36

Dip4ikov
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 12.01.2010

За първия въпрос:В такъв случай изобщо няма проблем да си остане така.Даже сега си спомних чак, че беше ми го обяснявал big_smile Просто ми е малко объркващо, ама ще свикна smile

За втория въпрос: Ти пишеш теми, които са за минимална част от хората посещаващи интернет.Нормално е да не можеш да достигнеш с всяка публикация класацията, но все пак като фигурира дадена тема там, все някой може да я открие smile

"небезизвестният датчик за температурно регулиране"

Офлайн

0

#4 16.06.2011 22:01:01

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

за да не отварям нова тема - 1 малоумен въпрос - как да пиша в блога, с профила ми от форума? В смисъл да ми излиза аватара и т.н.?  smile

Офлайн

0

#5 16.06.2011 22:14:42

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Няма как да стане. Това са две резлични неща и са два отделни и самостоятелни формата, които чисто на компютърен език са организирани по различен начин.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#6 16.06.2011 22:16:45

velio
Bushman

как тогава мога да си сложа аватар там  smile
то това ми беше и въобще проблема

Офлайн

0

#7 16.06.2011 22:24:44

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#8 16.06.2011 22:47:39

velio
Bushman

ясно, мерси  smile

Офлайн

0

#9 06.08.2013 21:09:04

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Сега, малко несвързано с темата, ама като цъкне човек на "Donate" и бива препратен към PayPal, но без адрес на получателя.

Как ти е PayPal акаунта, Стояне?

EDIT: Можеш да си оправиш линка, ако е сбъркан... ако не е сбъркан, ще имам нужда от допълнително разяснение, нали съм си малко неандерталец. smile  *PARDON*

Последно редактиран от Неандерталец (06.08.2013 21:11:54)

Офлайн

0

#10 07.08.2013 10:34:21

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Ми тя формата е за автоматично плащане... не ти трябват данни за получател и т.н. Пращали са ми така, значи работи. smile

Офлайн

0

#11 07.08.2013 10:48:09

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Хм... май си прав... сякаш от ПейПал са сменили нещо в кода на бутоните си... Сега ще трябва да оправям навсякъде, пък хич нямам време sad Неочаквано за такава сериозна организация, без предупреждение, без нищо, ама... И аз си викам "Бе що тъй спряха да валят парите?!" smile

Офлайн

0

#12 07.08.2013 11:49:30

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Мисля, че открих проблема. След смяната на графичната тема на блога в началото на тази година, явно съм бутнал без да искам нещо и в кода на бутона. После с копи-пейст съм го прехвърлил на почти всички публикации от тази година. Ще трябва да ги оправям. Старите публикации обаче (тези от миналите години) са с работещи бутони под тях. Благодаря, че насочи вниманието ми към проблема! wink

Офлайн

0

#13 11.03.2018 07:53:24

ivan_sh.
Редови

От: гр. Шумен
Регистриран: 06.03.2016

Здравейте. От вчера насам началната страница на блога Хenos bushcraft.com е празна. Само при мен ли е така?

Офлайн

0

#14 11.03.2018 10:13:17

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Проблем в кеширащия плъгин! Не съм го видял, защото по законите на Мърфи - такива неща се случват баш като съм отпуска, и не ми се занимава с компютри! smile Ще го оправим!

Офлайн

1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff