XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 22.01.2015 14:53:39

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Отг: Бергени/Експедиционни раници

Имам братовчед в Британска Колумбия - по неговите думи масово ловците използват "самари", на които или торбата(раницата) се откача или се разширява до размерите на голям чувал...

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#62 03.04.2015 20:58:35

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

В последните седмица-две и аз съм се насочил към голяма раница. Поръчвах си някакви евтини, ама никоя не ми легна и ги върнах. Сега съм се насочил към Berghaus Cyclops II Atlas - 110 литрова.

Понеже са военни, в никой магазин не се предлагат, че да ги премери човек. Мога да си я поръчам само по интернет. Някой има ли впечатления от такава раница?

Офлайн

0

#63 04.04.2015 08:34:47

GOART
Редови

От: БГ/SE
Регистриран: 05.01.2011

В началото на годината мислех да правя едно 3-5 дневно ходене и ходих да гледам една подобна раница. Много ми допадна, но ми се размина ходенето и не си я купих. Иначе си имам  LoweAlpine 45L, която ми стига за 3-5 дневни излизания.
Ето линк към голямата:
BERGANS Finnmark 100l

Tри неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

Офлайн

0

#64 04.04.2015 18:48:23

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Неандерталец написа:

В последните седмица-две и аз съм се насочил към голяма раница. Поръчвах си някакви евтини, ама никоя не ми легна и ги върнах. Сега съм се насочил към Berghaus Cyclops II Atlas - 110 литрова.

Понеже са военни, в никой магазин не се предлагат, че да ги премери човек. Мога да си я поръчам само по интернет. Някой има ли впечатления от такава раница?

Гледам че са на една цена с моя Рейнджпак - има ли причина да се насочиш към конкретния модел на Берхаус, а не на ТТ ?

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#65 05.04.2015 02:09:15

Неандерталец
Редови

Berghaus-а струва нова към 200 евро, а на старо върви по около 100.

Tasmanian Tiger със същия литраж е 350 нова... на старо не съм гледал, понеже съм си определил 100 евро (+/- 20) бюджет за голяма раница.

Офлайн

0

#66 04.05.2015 23:12:33

Неандерталец
Редови

Така-а-а, що ти трябваше, Windwarrior, да ми пускаш муха с Tasmanian Tiger? Взех на старо една Tasmanian Tiger Pathfinder. Доста удобна, наистина, макар, че имам 3-day Assault Pack на Condor и тя ми е по-удобна (въпрос на свикване, предполагам).

Все пак, обемът на TT Pathfinder е двоен, твърдата конструкция позолява дъщеря ми да се обляга на нея, когато я нося на рамене (налага се, понякога) а и MOLLE-лентите по раницата позволяват добавяне на джобчета за различни джвъчки.

Като цяло, съм доволен, но забелязах, че покритието отвътре (някакъв силикон или найлон) беше започнало да лющи от ... как се казва това шушляковото, на върха на раницата, което се пристяга, за да я затвори? Както и да е - поиграх си и го излющих цялото от тоя шушляк. Раницата си има капак, който е водоустойчив, а и си дойде с покривало за дъжд.

Все пак, ако си взимате раници с такова "гумиране" отвътре, имайте предвид, че това покритие, след време, явно се предава.

Офлайн

3

#67 04.05.2015 23:31:30

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Със здраве да си я ползваш smile

П.С. Tatonka (Tasmanian Tiger) и Hazard 4 (Civilian Labs) са брутални кожодери по отношение на цените - по големи кръвопийци са и от 5.11., което само по себе си вече е постижение. Ама пък хубави неща правят, мамка му, не може да им се отрече. Всичко премислено, пипнато....

П.П.С. По отношение на удобството при носене - на кръстния колан (откъм раницата) има запънати едни алуминиеви лайсни, част от окачването на раницата. Поради това кръстния колан на мен ми идваше малко неестествено твърд. Пробвай да ги извадиш (лайсните) от джобчетата на колана - при мен подейства smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#68 04.05.2015 23:51:23

Неандерталец
Редови

При мен са две пръчки от фобростъкло. Предишния ползвател вече ги беше махнал, но си дойдоха с раницата. Пробвах пак да ги поставя, но нещо не ми е ясно как да ги закрепя към колана. Има на колана едни "уши" усилени с кожа, но пръчките все някак си излизат от тях. В крайна сметка, реших да карам без тях.

Още не съм я натоварвал сериозно, за да видя как ще легне и дали ще има нужда от пръчките.

В крайна сметка я взех заради обeма, не за да се товяря като магаре. smile

Последно редактиран от Неандерталец (04.05.2015 23:51:57)

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff