XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 01.02.2011 16:44:19

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Магнезиева запалка "Doan Machinery And Equipment Company"

За сега от форума и от ЛС има желаещи за обща поръчка за магнезиева запалка "Doan Machinery And Equipment Company", на цена 7.99 $ с доставката. Тази цена включва пакет от пет запалки.

За сега мераклиите са:

-RELAX
-GEGATA
-bobber
-anjsan

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#2 01.02.2011 17:52:10

RELAX
Модератор

Отг: Магнезиева запалка "Doan Machinery And Equipment Company"

Колеги малка корекция - vanjo e уточнил цената и на бройка с доставката до БГ тя излиза 9.78 $

Ето съобщението от vanjo:
------------------------------------------------------------------------------------------
Моля да ме извините за не точността на вторият линк за лот-а от 5 бр.
Като го прегледах по-внимателно се оказа, че доставката за България се оскъпява с :

US  $20.00 Bulgaria USPS Priority Mail InternationalTM
За което моля да бъда извинен, в крайна сметка цената за бройка излиза 9,78$
------------------------------------------------------------------------------------------

Така, че ако продължава да има интерес - тук са записванията.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

Офлайн

0

#3 01.02.2011 18:17:43

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

е мен 2 $ не ме бъркат то и без тва $ падна  big_smile

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#4 01.02.2011 19:22:27

petarco
Редови

Регистриран: 14.10.2010

как ще става плащането?
при доставка на адрес или как?

Офлайн

0

#5 01.02.2011 19:45:33

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Банда, крива ви е сметката smile Към доставната цена + доставката си сложете и едни 20% ДДС които ще ви вземат на митницата. Аз доста често поръчвам от ибей, и до края на миналата година минавах метър повечето случаи, ама вече са озверели и събират ДДС на всичко над 20 евро. Даже фалшива фактура от продавача със завишена стойност вече не върхи работа, изтарикатили са се да искат платежен документ (разпечатка от пейпал) и ДДС-ират върху реалната стойност smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 01.02.2011 19:51:54

windwarrior
Зла Гад

+ това, доколкото виждам обявата за комплекта от 5 броя е оупън бид, без "buy it now" опция, и има още 5 дена до края на търга. Т.е. доста е вероятно цената да скочи доста над сегашната. Така че преди да се пробвате да бидвате, не можете да кажете реално колко ще ви излезе бройката, щото може да има и хидън бидове доста над текущата цена. Не че искам да ви отказвам, просто споделям печален опит smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#7 01.02.2011 20:01:51

windwarrior
Зла Гад

Съвсем я оспамих тая тема...

Ето ви една обява с фиксирана цена - $8.55 + $3.55 ($2.55 за всяка следваща бройка) доставка за България (има доста бройки на склад). Ако поръчате 2 бройки ще ви стъпи на $23.20 ($8.55 х 2 +$3.55 + $2.55) с доставката до БГ, и ще сте под минимума за ДДС-то -> единичната бройка ще ви дойде на $11.60 или около 17.50 лв по сегашния курс. Ако се съберете повече желаещи, просто ще трябва да направите няколко поръчки х 2 броя всяка.

Успех в пазаруването !

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 01.02.2011 20:47:27

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

http://www.dealextreme.com/p/magnesium- … rkle-33798
поръчах вчера но заради китайските празници (нова година) е със закъснение доставката. То сайта не работи една седмица. Но е китайска значи е оригинална smile. Друго нещо ако е от магнезии дали ще е от Камерун или Перу магнезия е магнезии стига да няма добавки. След месец ще ви пиша дали  е хубава и дали върши работа.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#9 01.02.2011 21:05:09

RELAX
Модератор

Баси сметките Wind !!! А на мен ми изглеждаше много по-лесно. Мислех, че е он-лайн магазин и ще се точим поне седмица, а то .......

То тогава струва ли си за лев-два да правим такива врътки, уговорки, пратки на пари и т.н.? Незнам! А имаме ли някакво съмнение в качеството на тези от другите доставчици? Например надписа "Doan Machinery And Equipment Company" гаранция ли е за нещо? Защото в он-лайн магазина "STAXALIVE" от блога, надписа гласи - 'DOAN MACH.&EQUIP.CO.INC.' = 24 ВGL.

Някой светнат ли е?

Аз се "зарибих" от първоначално посочената цена - 7+малко $

Офлайн

0

#10 01.02.2011 21:11:22

RELAX
Модератор

mchervenkov написа:

http://www.dealextreme.com/p/magnesium- … rkle-33798
".....магнезия е магнезии стига да няма добавки...... ."

Братле, аз точно от това се притеснявам. Брат ми си поръча една .... не знам от къде, но много зор видяхме докато настържем малко стружки и то с много остро острие! Не че са много пари, ама много мразя ментетата...

Офлайн

0

#11 01.02.2011 21:13:07

windwarrior
Зла Гад

@RELAX - ми то си е онлайн магазин, просто с малко по-различни правила. Просто споделих малко практически опит, щото аз се учих на метода проба-грешка и няколко пъти ядох папура с непремислени сделки smile

Ако пък не ви се занимава - отивате в ломабрд-а, покупна цена + 30% (50% за поръчки под 50$) и си получавате стоката директно в техен офис. Лично не съм ги пробвал, но отзивите от познати са добри.

П.С. В Стейалайв не съм срещал ментета, трябва да е си е оригиналната. Виж, цената....

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#12 01.02.2011 21:27:02

RELAX
Модератор

Да бе Wind, аз съм я посочил (24 левчета), ама значи са ОК?

Сега се загледах в посоченият от mchervenkov адрес - там цената е 7.18 $, ама за доставката не се знае, пък и китайско ...... някак си ми звучи ............ той ще каже!

Щом тези от China започнаха и мартенички да правят... /Няма друга страна като БГ на земята, дето да има такъв празник и такава традиция!/

Офлайн

0

#13 01.02.2011 21:31:01

windwarrior
Зла Гад

RELAX написа:

/Няма друга страна като БГ на земята, дето да има такъв празник и такава традиция!/

Има - даже граничи с България smile

А иначе за стейалайв не мога да гарантирам на 100%, но поне това което съм поръчвал си е било 1:1 с показаното.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#14 01.02.2011 21:42:25

RELAX
Модератор

windwarrior написа:

"....Има - даже граничи с България...."

Wind, кажи ми я и след това ще ти покажа една голяма карта на България wink

Офлайн

0

#15 01.02.2011 21:53:48

windwarrior
Зла Гад

Отклоняваме се от темата, но голямата карта с България на 3 морета няма нищо общо. Това си е езическа традиция. Страната е Румъния, и мартеницата се нарича марцъшор. Не е популярна в цялата страна, а само в определени области, по близо до днешна Молдова.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff