XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#91 20.03.2013 23:59:07

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

А бе стига такива бе, може човека да си заслужава да го глези жена му. Вие изкарахте всичко на късмета. По добре се замислете, защо на вас не ви купуват ножове за рожденния ден и си коригирайте поведението.

П.П. А по темата. В блога на Тодор Христов си имало телефон за поръчки и пазарлъци както се изразява:

"За въпроси,пазарлъци и поръчки ГСМ +359885925267, tosheto_8205@abv.bg или тук."

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#92 16.06.2016 13:47:54

Звяра
Редови

Регистриран: 24.09.2014
Уеб-сайт

Моите пет стотинки по темата

Flash required

037080099.jpg?r=0
037080100.jpg?r=0
037080101.jpg?r=0
037080103.jpg?r=0
037080104.jpg?r=0

Офлайн

4

#93 30.07.2016 19:31:00

zcezbpm
Редови

Регистриран: 24.04.2016

Сгъваемият нож на Беър Грилс е голям боклук. Днес го получих по пощата. Макар и леко острието мърда спрямо дръжката като го размърдам странично.

За този боклук става дума. Не си давайте парите. На картинките изглеждаше добре. Вероятно ще го подаря на някой . Поне да не става зян в чекмеджето и да събира прах.
https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D … 0AqGgoM%3A

Имам фалшификат на Голд Стийл сгъваем и със същата големина и форма,  който ползвам вече с години и дърва съм цепил с него като съм удрял с друго дърво върху острието. Не мърда и на микрон странично острието му спрямо дръжката, а го взех за смешна сума от 18 лв.Ще продължа да си го ползвам.

Последно редактиран от zcezbpm (30.07.2016 19:36:28)

Офлайн

0

#94 30.07.2016 20:33:35

пацо
Редови

От: София
Регистриран: 08.03.2015

На мен ми подариха реплика на модела SCOUT и трябва да кажа , че съм много доволен. Няма никакви луфтуве и държи ряз много дълго време.

Офлайн

0

#95 30.07.2016 20:36:18

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

big_smile Защото е реплика... хахахаха (Бъзик)

Офлайн

0

#96 30.07.2016 20:37:50

пацо
Редови

Регистриран: 08.03.2015

Най вероятно:D

Офлайн

1

#97 13.11.2016 19:56:26

plamenvolodiev
Редови

Регистриран: 21.12.2015

zcezbpm ,  не съм съгласен за сгъваемия нож на Беър Грилс , прекалено крайно се изказваш , явно си попаднал на някой фалшификат, имам познат който си купи същия модел от веригите техно маркет или техно полис, и при първия му досег до водата ръждяса целият. Съдейки по това че в Бг за нищо никому не можеш да имаш вяра, нищо чудно да е пълно с такива навсякъде.
Аз лично съм много доволен от моя и си го ползвам с удоволствие, даже му направих и едно представяне :

Don't panic be prepared
ВИДЕО КАНАЛ - https://www.youtube.com/channel/UCmCdly2pZ_6qIHQ2I3KMUUg
ФЕЙСБУК СТРАНИЦА - https://www.facebook.com/BgAdventureTime/

Офлайн

0

#98 14.11.2016 22:48:56

zcezbpm
Редови

plamenvolodiev написа:

zcezbpm ,  не съм съгласен за сгъваемия нож на Беър Грилс , прекалено крайно се изказваш , явно си попаднал на някой фалшификат, имам познат който си купи същия модел от веригите техно маркет или техно полис, и при първия му досег до водата ръждяса целият. Съдейки по това че в Бг за нищо никому не можеш да имаш вяра, нищо чудно да е пълно с такива навсякъде.
Аз лично съм много доволен от моя и си го ползвам с удоволствие, даже му направих и едно представяне

Съжалявам, в бързината натиснах вместо цитирай съседния бутон smile

Защо да е крайно като има милион сайтове и вероятно в повечето продават фалшификати. Трябва ли да си купя сто ножа за да попадна на оригинал? И защо цена от 40лв да значи фалшификат, а от 50 лв да значи оригинал хич не ми е ясно.Ти откъде го купи макар, че вече нямам мерак за този нож?

Това за цената не е определящо дали е фалшификат. Един добър търговец дето продава фалшификати я знае добре тази мантра, че хората си мислят, че евтиното вероятно е фалшиво, а скъпото е уж оригинално и като нищо ще ти хакне даже двойна цена спрямо другите като се бие в гърдите, че е официален вносител и не знам си още какви тинтири минтири. smile

Всъщност на мен оригинал не ми трябва, трябва ми  лек нож(150гр) с клипс за да го закачам на презрамката на раницата и с който нож да мога да цепя дърва както правя чат пат с копието си на голд стийл, а не да ми се мандахерца острието спрямо дръжката като режа хартия.

Днес пак си поръчах един сгъваем, но ако пак е боклук ще взема ето този макар, че е фиксиран и няма клипс и няма  да мога да го закачам на презрамката на раницата- Fallkniven F1 Pilot Survival Knifе
Естествено пак реплика, но със същата  ламинирана стомана VG 10,  че цената от 300лв за оригинал ми е твърде солена.
Понякога се попада и на добри фалшификати. Аз ако си купя нож за 300лв хич няма да си го ползвам, а ще си го сложа във витрина. smile

Последно редактиран от zcezbpm (14.11.2016 23:00:28)

Офлайн

1

#99 14.11.2016 23:44:30

sirstevancho
Редови

Регистриран: 25.09.2013

Не е трудно да се купи оригинал на серията ако човек има мерак. Bear Grylls Ultimate Pro Fixed Blade е един от най-добрите ножове, които съм имал - лесно намираем е, струва около 250 лв. 40 лв. или 50 лв. или 60 лв. - няма значение, ако някой търси каквато и да е такова стока според цената - то поне е хубаво да има идея къде да търси. Купуването на нож няма аналог с купуването на яке втора ръка от втората употреба. По тая логика да сравним някой, който продава Фолки за 60 лв., купен за 15 от китайски сайт, с някого, продаващ Фолки за 100, оригинален, но втора ръка и ползван. За ножове специално не е трудно да се намери откъде да се купи оригинал и после разликата е видима, айде стига сега... Китайски паяци се продават по 60-70 лв в разни сайтове, еле па да няма разлика с Резилиънси за по 100 лв. На брашното евтини, пък на просото - скъпи.

П.П. Колега, така като чета какво търсиш - купи си Kershaw Bear Hunter II и забравяш.

Последно редактиран от sirstevancho (14.11.2016 23:48:06)

Every man dies, not every man really lives.

Офлайн

0

#100 14.11.2016 23:47:27

zcezbpm
Редови

Сетих се за още нещо като гледах клипа.
Съжалявам, че ще те разочаровам, но няма как това на клипа да е добър нож, може да е оригинален и да става за мазане на филии с пастет, но не е добър сгъваем нож.
По-вероятно е обаче един и същи китаец да е правил и твоят и моят нож заради една голяма прилика която забелязах на клипа. .

Сгъваем нож с който при отваряне с една ръка виждаш зор и то голям и губиш много време, а това ясно личи на клипа  и то в идеална ситуация седнал на маса, когато можеш да си го нагласяш в ръката, е нож който директно мятам в кошчето.
При мен имаше същия проблем точно както се вижда във видеото с твоя нож, трудно и забавено отваряне. То реално някой с по-кекави пръсти или жена не могат да го отворят това нещо с един пръст.

Тънките моменти при изработката за мен са всичко и говорят много. Аз от ножове не разбирам, но като уловя една подобна небрежност при изработката и това ми е достатъчно, за да реша един продукт що за стока е.

Офлайн

0

#101 14.11.2016 23:57:15

zcezbpm
Редови

sirstevancho написа:

П.П. Колега, така като чета какво търсиш - купи си Kershaw Bear Hunter II и забравяш.

Иска ми се да го закачам на халката на презрамката на раницата, за да е на един миг разстояние от ръката ми smile .
Иначе ножката я видях и изглежда добре и оригинална е само 70лв, тоест в нормите.
Не обичам да нося колани, но може би ще измисля как да закачам нож с подобна кания на раницата.
Проблемът е че ако си купя прекалено хубав и скъп нож от порядъка на 300лв ще ми се свиди да го използвам. Не се виждам просто как ще разваля перфектността му използвайки го вместо брадва. smile

Последно редактиран от zcezbpm (14.11.2016 23:58:40)

Офлайн

0

#102 15.11.2016 00:02:34

sirstevancho
Редови

zcezbpm написа:

Сгъваемият нож на Беър Грилс е голям боклук. Днес го получих по пощата. Макар и леко острието мърда спрямо дръжката като го размърдам странично.

За този боклук става дума. Не си давайте парите. На картинките изглеждаше добре. Вероятно ще го подаря на някой . Поне да не става зян в чекмеджето и да събира прах.
https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D … 0AqGgoM%3A

Имам фалшификат на Голд Стийл сгъваем и със същата големина и форма,  който ползвам вече с години и дърва съм цепил с него като съм удрял с друго дърво върху острието. Не мърда и на микрон странично острието му спрямо дръжката, а го взех за смешна сума от 18 лв.Ще продължа да си го ползвам.

Колега, съжалявам, но това за мен е несериозно изказване, което показва незапознатост с богатата палитра фабрични остриета и начина им на изработка, употреба и разнообразие. Повторното ти препоръчване на нож за 18 лв на сгъвайка на Колд Стийл, с която цепиш дърва - е също толкова опасно, колкото и закупуването на пухенка за 20 лв от килата, разчитайки, че тя ще те пази при минус 30 в планината.

Офлайн

1

#103 15.11.2016 00:05:43

sirstevancho
Редови

zcezbpm написа:
sirstevancho написа:

Иска ми се да го закачам на халката на презрамката на раницата, за да е на един миг разстояние от ръката ми smile .
Иначе ножката я видях и изглежда добре и оригинална е само 70лв, тоест в нормите.
Не обичам да нося колани, но може би ще измисля как да закачам нож с подобна кания на раницата.
Проблемът е че ако си купя прекалено хубав и скъп нож от порядъка на 300лв ще ми се свиди да го използвам. Не се виждам просто как ще разваля перфектността му използвайки го вместо брадва. smile

Заради това ти препоръчвам ножа - адски здрав, евтин и добър за нуждите ти. И не само заради тия неща де, аз съм огромен фен на Кършоу, Chill, Skyline, Blur, Bear Hunter... Все любими и доказани ножове, не си ги давам smile

Офлайн

0

#104 15.11.2016 00:35:24

zcezbpm
Редови

Е аз ясно съм казал че не познавам материята, но това не пречи по разни странични пътеки да достигам до верни изводи за този нож за който е темата.

Вече споменах за забавеното и трудно отваряне  с една ръка в предходен коментар, което забавяне автоматично го прави един зле направен за мен нож.

Сега да кажа и за една негова недоизкусурена функция която без значение че я има и при оригиналните и при фалшивите много дразни с неефективността си и пак говори лошо за качествата на този нож.
Функцията за забавено затваряне.
Как бих направил аз един нож? Бих го направил така че ако един разсеян или разкапан, уморен и невнимателен вече човек ходещ някъде вдън горите тилилейски, а не вкъщи реши да си затвори ножа да не си гилотинира пръстите.Затваря го, функцията се задейства и всичко е ок. Да ама не.
С този нож със сигурност един незапознат човек ще се пореже! Както и стана и с мен.
Тази функция трябва да е направена идиотоустойчива, а тя не е.
Какво става като човек реши да свие ножа?
Хваща го здрави и натиска пластината, след това сгъва острието, ама съвсем леко трябва да го сгъне и ако не прецени заради бързина или разсеяност колко да го свие си клъцва пръстите, защото ЗАБАВЯНЕ НЯМА а няма защото е забравил да пусне пластината.
При натисната пластина това забавяне НЕ действа. Хем знаех за това, ама питай ме защо не я пуснах.
Тази функция трябва да работи сама, а не аз да мисля как да я накарам да работи, защото е ясно че не винаги ще съм в състояния да преценявам трезво.
При една кофти ситуация бих искал ножа един вид да работи за мен, а не да ме осакатява, заради миг невнимание.
Тези дребни неща говорят за мен кога един нож е правен с мисъл. За този сгъваем нож единствено маркетинговите компании са си блъскали главите. Останалите са бляли.

Последно редактиран от zcezbpm (15.11.2016 00:37:44)

Офлайн

0

#105 15.11.2016 10:23:28

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Друже, zcezbpm, за да работи ножът за теб, ти все пак трябва да го уважаваш.
Което ще рече - да боравиш правилно с него и да не си слагаш пръстите там, където не им е мястото.

Иначе този конкретно нож го имам от 5 години, ползвал съм го и вкъщи, и в гората, зиме със и без ръкавици, лятото с потни и кални ръце, в дъжд и в мъгла, в сумрак и на ярка слънчева светлина, едвам гледащ от умора и още спящ, станал току-що, гладен, жаден и преял до пръсване. Отварял съм го с една и с две ръце, и със зъби се е налагало, затварял съм го с две ръце и с едан ръка и г*з.
Рязал съм храна, дърво, гума, плат, кабели, консерви, картон и шпертплат. Дялкал съм и съм цепил дърва, пробивал съм дупки в кожа, дърво и пластмаса
Това е най-ползваният от мен нож и не за друго го ползвам толкова често, ами просто ми е удобен и никога не ме е подвел.

Как па се не порязах с него - не разбрах. При това, отбележи си, ако има на тоя свят трима души с две леви ръце дето не могат пирон в тиква да забият без да го изкривят, то аз съм един от тях.

Офлайн

3
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff