XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#76 10.05.2012 19:04:57

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

Георги В. написа:

А сам го взел от "hexacon" това е човек който продава в форум ножлета

Същият colonelo от метал блейд форума, за който говорех и аз smile Цената в момента е 110 левчета. Човека е наистина коректен (от него си взех Спайдеркото), и цените са му доста добри.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#77 10.05.2012 23:01:21

Георги В.
Новодошъл

От: Шумен - Русе
Регистриран: 09.05.2012

Ето и обещаните два клипа който са напълно аматьорски ! Искам да отбележа че това са ми първите два клипа качени през живота с взет под уговорка апарат. Така че са много зле знам но онагледяват малко по добре нещата. Извинявам се за качеството ....

[video][/video]

А това е продължението на клипа втория е секунди след завършване на първия тъй като казах няма да стане снимащият спря после пусна пак не се разбрахме  big_smile  се пак пак казвам това ми е "сефтето" !!!  smile Имам предвид че не сам го обработвал след спиране на клипа това искам да се знае !!! Дървото е отрязано от паднал бук мокър не е сухо дърво ! Ножа го разцепва без проблеми особено по малките диаметри. По голямото дърво беше за бас за две каси бира .......  *HI*

[video][/video]

Благодаря предварително надявам се да ви е харесало !  След като мине сесията началото на следващия месец ще има и още снимки на издялани неща с ножа надявам се ... лека вечер

''Знам, че човек няма кой знае какво бъдеще, ако продаде своето утре.''

Офлайн

0

#78 10.05.2012 23:36:59

windwarrior
Зла Гад

Амчи - напълно добре си се справил, както с батонирането, така и с филмирането. Един съвет - като батонираш, подлагай си едно дръвце отдолу. Че иначе с последния удар заравяш ножа в земята (вижда се и на клипа), и ако се случи да удари на камък - ще нащърбиш ножката  wink

П.С. Първия клип го беше тагнал погрешно, оправих го - сега се вижда.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#79 11.05.2012 07:34:14

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

ех уинд, от теб не го очаквах! точно ти да даваш съвети за батонинг! последният ми лъч надежда в борбата с антиножовото поведение загасна. wink:);)

Офлайн

0

#80 11.05.2012 12:49:38

Георги В.
Новодошъл

windwarrior не сам разбрал какво сам объркал при слагането на клипа, но няма значение благодаря за намесата !

Да съвета е правилен и аз го знам , а това забиване което го има на клипа е моя грешка, защото не си прецених силата за последния удар малко го пресилих ! За дръвче отдолу не сам се сетил, но и така пак е доста ефективно. Благодаря отново, края на този месец ще има още малко снимки. 

А ако сте любопитни мога да кача малко снимки на първото ми палене на огън с чакмак,кремък и прахан.
Чувството че го можеш и по този метод е "суперско"   *YAHOO*  ако има някой който още не е опитал да го направи усещането е незабравимо ! Лек и ползотворен ден ...

Офлайн

0

#81 11.05.2012 18:38:51

windwarrior
Зла Гад

bubachco написа:

ех уинд, от теб не го очаквах! точно ти да даваш съвети за батонинг! последният ми лъч надежда в борбата с антиножовото поведение загасна. wink:);)

Смятай колко ниско съм паднал, братле smile

Забравих най-важният съвет. Най хубав батонинг се прави .... с чужд нож  big_smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#82 11.05.2012 21:06:05

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Колега, клипчето си е идеално, много добре си отразил теста. Преди време имаше един индивид, с един кокосов орех, е на това му се казваше скапан клип! *ROFL*

П.С: Добре Дошъл!  *DRINK*

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#83 11.05.2012 21:39:41

windwarrior
Зла Гад

@ Георги В. - по повод подложките - изгледай долния клип от 2:00 до 3:30, типичен пример за малоумно батониране - върху камък  *WALL*  Смятай, аз дето съм супер профан в бушкрафта, и на мен не би ми хрумнала подобна гениална идея.

[video][/video]

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#84 11.05.2012 22:04:16

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Ами като хората не знаят за какво служат брадвите те така се получава.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#85 12.05.2012 21:35:19

Георги В.
Новодошъл

Младежа без да се обижда но е пълен аматьор !!  big_smile Мислех че никога няма да го запали този огън ....
Лично аз ползвам брадва и нож а ножа като цяло го ползвам само за фини неща дялкане на стружки правене на дървени охлюви за разпалка , а брадвата я оставям за по грубите операции ! Но при положение че в нашите гори има доста паднали дървета почти не ми се налага да ползвам брадвата за цепене или пък ножа !Просто си чупя нещата на ръка това е ...  А моя тест беше просто да видя дали може и това ! Почитател сам на това да намирам предела на екипировката повечето пъти я губя но удоволствието е винаги налице особено ако нещата минат без загуба на инвентара ! 
Мисля да направя едно истинско ревю на брадвата тъй като това ми е любимия инструмент, а и тя самата си заслужа внимание Gransfor Bruks Small Forest Axe мисля че това е мерцедеса на брадвите, ще видим до кога ще сам на Русе на лекции и в най-скоро време ще пусна и него !

поздрави живи здрави

Офлайн

0

#86 15.05.2012 22:04:50

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Не можах да разбера защо дялкаше толкова много като под него има килограми от борови иглички   *DONT_KNOW* .

Офлайн

0

#87 16.05.2012 12:07:22

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Де има иглички там има и шишарки smile. За гъзарията най-вероятно

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#88 17.05.2012 13:57:37

zdr_spasov
Редови

От: гр. Свищов
Регистриран: 17.12.2010

Горе-долу по същата причина поради която палим огън с ферородна запалка, а по джобовете на якатата и раниците имаме кибрити.
Нали уж прави ревю на ножа и възможностите му.
Предполагам, че когато наистина му се наложи да използва ножа за рязане, цепене и  дялане на дърва и палене на огън с магнезиева запалка - едва ли ще му е до снимане на видеоклипове  smile

Последно редактиран от zdr_spasov (17.05.2012 13:58:43)

Офлайн

0

#89 17.05.2012 14:31:34

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

А бе ножа не ми хареса много, ама запалката явно е добра. Това зелелено дърво успя да го запали.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#90 18.05.2012 06:02:18

PECAsarvivor
Редови

От: Стара Загора
Регистриран: 02.02.2012

По дискавари гледах как правят гербери за военните и нямат нищо общо с тези. Сгъваеми с острие бръснач, странен скос и дръжката като онези китайски ножчета. Никак не си приличат според мен.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff