XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 28.12.2015 15:42:57

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

Отг: Дискусия по регламента за гласуване за форумен нож

Аз мрънкам, защото регламентът излишно много се усложнява, като резултатът вече е ясен.

Офлайн

0

#47 28.12.2015 15:44:56

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Неандерталец написа:

Екипът на форума може да предостави регламент и ние да го следваме безропотно, само ако екипът на форума плаща ножовете на всички.

Това, разбира се, си е техният форум и могат да си правят каквото си искат. В момента, обаче,  в който трябва да се извадят пари от нечий друг портфейл, екипът на форума няма последната дума (при цялото ми уважение към екипа на форума).

Е, друго ако не е, поне искрено ме разсмя.

П.С. Моля, нека да не се обиждаме един друг на "демократ"-и.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#48 28.12.2015 16:06:25

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

xenos написа:

... Усещаш ли, че тия, които в момента мрънкат, сте точно вие,  няколкото човека, които резултатите не ви удовлетворяват?! Какво мислиш е мнението на останалите (по-голямата част!), заради които резултатите са такива, каквито са?!...

Напълно си прав, но вероятно не по причините, които си мислиш.

Както вече казах, моят нож - фаворит е в челната тройка. Само дето, дори той да спечели, вероятно ще му се зарадваме само аз, бай Кольо и още 10-тина - 15 души. Останалите или няма да му се радват, или въобще няма да си го поръчат, както аз не бих си поръчал кепхарт и най-вероятно и финка.

Резултатите не ми харесват, понеже няма нож явен фаворит (имам предвид, за който са гласували повече от половината участници, а не който много се харесва на сравнително малък брой гласували).

С твое позволение, бих искал да пусна анкета "Кой от 15-те ножа бихте си поръчали с удоволствие?" Разбира се, тя не трябва, да се приема за ново гласуване (Опазил ме Господ!), а шанс всеки да напише, с кой нож е ОК, и с кой - не.

Ако не ми разрешиш, да пусна такава анкета - здраве да е! Пожелавам на всички весели празници и много радост с форумния им нож, ако проектът се осъществи!

Офлайн

0

#49 28.12.2015 16:16:34

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Няма нужда от нова анкета - в пдфа може да се види кой къде е сложил 3 те си точки , т.е.  кой нож го кефи най много

Последно редактиран от Bradley (28.12.2015 16:18:17)

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#50 28.12.2015 16:21:18

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Неандерталец, нека нещата да останат така както са си.

Аз нямам ни един от моите фаворити сред тройката, НО ще си поръчам с най-голямо удоволствие форумен нож какъвто и да е.
Честно да си призная даже и нож нямах намерение да си правя/купувам в скоро време, но идеята ми хареса.

Иначе за всичко, което даваш като аргумент има поне един контра аргумент.
Кое те кара например да мислиш, че по твоята система ще има нож, харесан от повече от половината участници?

Офлайн

3

#51 28.12.2015 16:29:40

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

Според мен гласуването си беше повече от прозрачно. Чудя се какво точно умуваме? Първият въпрос в анкетата трябваше да бъде - Бихте ли си купил форумен нож или не. smile И да имат право да гласуват само тези които реално искат да си купят нож. Щото реално те ще си го ползват.
И пак идва момента в който от масата хора само определени хора ще бъдат удоволетворени. Тоест - от 100% няма всички да си купят нож, защото няма 100% от хората да харесат модела. Затова беше гласуването - да се види мнозинството хора. И да се поръча такъв нож който би задоволил най-много хора. За другите е явно, че ножът ще бъде компромис.

И наистина - ножът е доста индивидуален инструмент... smile Една масовка е готина като символ на единство около идеята за начина на живот който ни харесва. Идеите за близостта с природата и буша като занимание... И идва въпросът... Ако... не на всички ни харесва дизайна или модела за нож, защо не направим крачка назад. И да помислим за начин да намерим друго форумно нещо което не изисква трубо индивидуалност. Химикалки, Ключодържатели, Чакмаци... те такива неща...

Офлайн

1

#52 28.12.2015 17:00:44

Неандерталец
Редови

f(x)dx написа:

...
Кое те кара например да мислиш, че по твоята система ще има нож, харесан от повече от половината участници?

Ще се занимая, да изчисля математически вероятността, да се срещнем при 3 гласа на човек и при, да речем 8. За 2-ма и 3-ма души.

Въросът е чисто математически. Преставам да агитирам за промяна на регламента.

Последно редактиран от Неандерталец (28.12.2015 17:04:01)

Офлайн

0

#53 28.12.2015 19:04:31

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Аз не виждам какво не е наред в регламента. 

Още в началото разбрах, че дори и да се избере нож, който ми допада ще е с един куп компромиси според моите виждания. Именно затова не предложих лесовика и не гласувах на предната анкета и на тази няма да гласувам - не искам с гласа си да наклоня нещата към някой нож при положение, че почти сигурно е, че няма да си поръчам. В момента нямам нож и искам само един, но да бъде перфектен според моите виждания. Въпрос на личен избор smile

xenos написа:

П.П. Между другото, нямаш си и представа каква е цената (не само в банкноти), която съм платил през годините, за да го има всичко това! ...за да мога да си тровя нервите после!

Позната история... При нас дори имаше коментари, че сме забогатяли заради няколко платени банери (а парите дори не покриват хостинга и домейните). А трудът и времето струват много повече, но българинът е свикнал да не ги цени... Няма начин, ще стискаме зъби и ще продължаваме напред за каузата...

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

1

#54 28.12.2015 19:46:00

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Мир вам!
Не искам да има разделение във форума по какъвто и да е повод, камо ли пък за да се избием за един нож! Да не забравяме, че форумът е не просто бушкрафт форум а форум към блока на Тяната. Аз лично считам, че ако той искаше да наложи неговият фаворит за форумен в нож, можеше да го нарече "Нож на блога на Ксенос" и да ни го доведе до знанието една сутрин.
Аз не разбирам от схеми за гласуване, но ми се струва, че до този момент няма основание за корекция в начина.
Нека да запазим добрия тон и приятелското отношение. Ако е имало по-добра схема за гласуване е трябвало да я приложим в предварителният кръг.
П.С. Вече няколко пъти ме свързахте с Несмука и това малко се преекспонира. Аз обосновах идеята но предложението беше дадено от друг. Повярвайте ми не бих направил драма и не бих обвинил никой в манипулация на резултатите - това за мен приятелска занимавка и такава бих искал да остане. В края на краищата притежаването на .форуми в нож не е сред задължителните изисквания за участие в този форум.

Мир, мир, между нас.
Аз искам прошка от всички ако съм създал друго усещане за участието си.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

5

#55 28.12.2015 21:05:37

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Коле, само с това твое твърдение съм съгласен.... В края на краищата притежаването на .форуми в нож не е сред задължителните изисквания за участие в този форум.....
Никой не е задължен да гласува. И що все Стоян немествате. НИЕ сме в неговата къща и ТОЙ командва.
Елате ми на гости. И ми давайте акъл що съм си заковал чехлите на тавана.

Последно редактиран от Okdalf (28.12.2015 21:09:29)

Офлайн

3

#56 28.12.2015 22:13:06

Неандерталец
Редови

Okdalf написа:

Коле, само с това твое твърдение съм съгласен.... В края на краищата притежаването на .форуми в нож не е сред задължителните изисквания за участие в този форум.....
Никой не е задължен да гласува. И що все Стоян немествате. НИЕ сме в неговата къща и ТОЙ командва.

Съгласен съм донякъде. Ако, обаче се опита да закове МОИТЕ чехли на своя таван, тогава, вече ще си омешаме капите. smile

Офлайн

1

#57 29.12.2015 07:24:43

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Неандерталец написа:
Okdalf написа:

Съгласен съм донякъде. Ако, обаче се опита да закове МОИТЕ чехли на своя таван, тогава, вече ще си омешаме капите. smile

А що щът ТВОИТЕ чехли в НЕГОВИЯТ дом? wink

Memento mori

Офлайн

1

#58 29.12.2015 17:19:36

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Okdalf написа:

И що все Стоян немествате. НИЕ сме в неговата къща и ТОЙ командва.

Кои сме това " ние"? Нали това казвах и аз : В къщата на  Стоян сме.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#59 03.01.2016 12:13:05

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Айде, пладне мина. cool Какъв е резултата? wink

Последно редактиран от Black Wolf (03.01.2016 12:14:30)

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

1

#60 03.01.2016 16:00:21

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Пладне мина, ма Стоян още по селата! smile Е сега ще подготвя всичко, и ще съобщя! Като за начало - имаме си победител! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff