XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 19.12.2015 00:04:49

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Дискусия по регламента за гласуване за форумен нож

Бих искал да направя няколко предложения:
1. Гласовете да се дават като мнение в темата - да има прозрачност кой какво е казал.
2. На всеки от ножовете да бъде даден номер освен името (01, 02, 03 и т.н.) - по-трудно ще се обърка номерът, отколкото името.
3. Форматът за гласуване да бъде задължителен и в този вид:

1;Нож 01;ХХХХХХХ;3 точки
2;Нож 02;ZZZZZZZ;2 точки
3;Нож 03;YYYYYYY;1 точка

така лесно ще се вкарват и обработват в Ексел

4. Мога да поема обработката на гласовете в Ексел

Офлайн

0

#2 19.12.2015 00:11:41

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Дискусия по регламента за гласуване за форумен нож

За номерацията на ножовете (за да не се объркат) - да, ще има номерация, в общия случай ще отговаря на сегашната номерация от темата с предложенията.

За другото - искаме да запазим анонимността на вота, затова идеята е само Стоян да има достъп до данните. Ако той прецени че ще му е по-лесно да обработва данните в Ексел може да се помисли за задължителен формат на ЛС-то за гласуване , макар че аз лично не виждам смисъл стига всичко да е описано достатъчно ясно smile В двете анкети досега имаме по около 50 гласа всяка, не се очертава някаква огромна база данни...

Освен това - искаме всеки да си даде реалния си негов вот, без външно влияние. Ако се гласува в темата - лека полека ще започнат да се очертават фаворити, и ако хората ги виждат - или ще се откажат да гласуват ("и без това моя глас няма да промени нищо"), или могат да се изкушат да си дадат вода за очертаващ се фаворит, въпреки че той не им е бил първоначалното желание.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

2

#3 19.12.2015 09:24:01

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

Най-лесно е да се направи анкета в Гугъл докс.... ИЗключително бързо е.
https://docs.google.com/forms/
Стоян вместо да получава съобщенията лично, ще ги получи в табличен вид директно в докса. Мога да помогна с това, ако желаете. Но всеки с минимум знания по английски би могъл да се справи :Р

Офлайн

1

#4 19.12.2015 09:49:24

BPetrov
Хун

Офлайн

1

#5 19.12.2015 14:07:29

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Уинд, да попитам. Какво би станало ако човек посочи за фаворит едни нож и даде 3 гласа за него.
Така ще се получи:
Нож № Х - 3 т
Нож № Х - 2 т.
Нож № Х - 1 т.
На практика нож Х вече е с 6 точки.
Предложението на Борката Петров за гласуване в Докса ми допада много.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#6 19.12.2015 15:04:36

petergaitan
Редови

Регистриран: 27.02.2012

Кольо написа:

Уинд, да попитам. Какво би станало ако човек посочи за фаворит едни нож и даде 3 гласа за него.
Така ще се получи:
Нож № Х - 3 т
Нож № Х - 2 т.
Нож № Х - 1 т.

Да изкажа мнение -мисля, че морално погледнато не е честно. Така човек увеличава шанса да бъде избрана неговата кандидатура и накланя общите везни към своите предпочитания. Например аз нямям Несмук и имам няколко Кепхартоподобни и финкообразни, но като функционалност и форумност ще гласувам за нож, какъвто тип имам и естествено след това ще си го поръчам. Затова призовавам хората да гласуват с колективна съвест и да имат ден за размисъл преди това- да се отрежат като казаци и да боравят само с фолдъри.

Офлайн

0

#7 19.12.2015 15:15:05

windwarrior
Зла Гад

Кольо написа:

Така ще се получи:
Нож № Х - 3 т
Нож № Х - 2 т.
Нож № Х - 1 т.

На практика ще се получи следното:
- нож Х ще е с нула точки - гласът ще бъда анулиран
- човекът дал подобен глас ще изхвърчи от гласуването както за полуфинала, така и за финала
- човекът дал такъв глас от тук нататък във Форума ще се радва на засилено внимание от страна на модераторския екип, и конкретно лично от мен.

Правилата написа:

9. По свое усмотрение, и без да дължи каквото и да било допълнително обяснение, Администратора си запазва правото да не зачете глас (или гласове), формално отговарящи на всички горепосочени условия, ако прецени че с този глас (тези гласове) се цели умишлено манипулиране на резултатите от анкетата. Съфорумците подали такива гласове автоматично губят правото да гласуват и на финалния кръг.

Това горе ще е програма минимум, ако съм в злобно настроение може да има и програма максимум. Не съветвам никой да се пробва да заобикаля правилата - резултатът гарантирано няма да му хареса! Няма да оставя никой да опорочава труда и позитивната енергия вложени от всички съфорумци в тази инициатива!

Познаваме се, знаете че нямам навика да си хвърлям думите на вятъра (въпреки ник-а ми) wink

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#8 19.12.2015 16:20:21

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

petergaitan написа:

Да изкажа мнение -мисля, че морално погледнато не е честно. Така човек увеличава шанса да бъде избрана неговата кандидатура и накланя общите везни към своите предпочитания.

Точно така! Такова гласуване ще е "легална" манипулация на вота и ще се компрометират вложените до сега усилия.
След тези думи на Уинда, предполагам изкушени да се възползват от тази опция няма да има.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#9 19.12.2015 17:15:20

BPetrov
Хун

big_smile НОЖЪТ Хъ

Офлайн

0

#10 19.12.2015 17:58:14

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Ей, вервайте ми, не ми и мина през акъла, че някой ще реши, че на трите позиции може да се сложи един и същ нож!!! А уж съм досетлив човек, да го ева!!!  smile Изглеждаше ми логично, че като се каже ТРИ ножа, се има предвид именно три, а не един!!! В шах съм тука, признавам! :-D  В такава ситуация ще стане това, което обясни Уинда! smile

А иначе Борка, тук не става въпрос какво може, а какво трябва да се направи! Мисля, че въпроса е достатъчно важен, за да го караме през просото. Сега бързо ще ти дам няколко примера, и ще се сетиш какво имам предвид: Как пред Гугъл ще удостовериш, че си именно член на форума? А как, че не си се регистрирал примерно току-що, за да можеш да гласуваш? А какво ще направиш, ако аз организирам взичките си познати да нацъкат моето желание?! Пак казвам, това не е просто сондиране на мнение, асериозен форумен въпрос!!!

За прозрачността - ако се съмнявате, че аз ще лъжа, и още повече - ако наистина съм решил да лъжа - значи имате сериозен проблем! smile Тогава ще ми е най- лесно да оставя анонимната анкета, защото тя се манипулира най-лесно! Там обаче ще имам проблем, ако някой се усъмни в резултатите, и поиска доказателства! А с личните съобщения си " връзвам гащите"! Отчетите ще ги има след края на всяко гласуване, точно във вид на екселска таблица, ако щете и с диаграми! И ако някой там не си види вота, или види манипулиран такъв - автоматично ще спечели неговото желание!

Освен това, искам да добавя още едно условие: право да гласуват ще имат само участниците с ранг Редови и нагоре, и то ако са регистрирани преди началото на обсъжданията на идеята за форумен нож! Може да се види кога са почнали. Така ще решим проблема с регистрациите за манипулация на вота!

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

1

#11 19.12.2015 18:22:10

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Абе, хора, става въпрос за форумен нож на форум, в който средностатистическия редови член има поне по 5 ножа.

Ако съм решил, да имам определен вид нож, няма да чакам форумът, да ми го организира, че да се регистрирам 100 пъти, за да манипулирам вотове. Ще си го купя или поръчам при майстор.

А, ако държа, да има лого на форума - за 10 евро, ще ми го гравират лазерно, с каквата картинка си харесам.

Че и с пореден номер 001 big_smile

...

Да не гласуваме за Конституция?

...

А вие - дори и заплахи за модераторско възмездие... big_smile

...

Освен това, ако не ми хареса какво реши анкетата - ами просто няма да си поръчам ножа, - никой не ме кара насила с пушка. big_smile

...

П.П. Няма да е лошо, ако, например, в първото мнение се даде списъка с ножовете участващи в анкетата, евентуално - с линк към мнението, в което е описан всеки нож.

Последно редактиран от Неандерталец (19.12.2015 18:29:42)

Офлайн

1

#12 19.12.2015 18:25:00

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

"Възмездие" трябва да има за всеки, който се опита да хитрува.

Memento mori

Офлайн

0

#13 19.12.2015 18:41:19

windwarrior
Зла Гад

Неандерталец написа:

П.П. Няма да е лошо, ако, например, в първото мнение се даде списъка с ножовете участващи в анкетата, евентуално - с линк към мнението, в което е описан всеки нож.

Списък има и в момента - ЦЪК.

И да (за трети път) ще го има и в анкетата, точно същия. Това с линковете към мненията е добра идея, ще се опитам да го направя.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#14 19.12.2015 18:51:51

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Неандерталец, не като да не се знаем какви сме българчетата! tongue
И хубаво, да речем, че не някой редовен член на форума реши да играе нечестно. Не като да ни липсват "доброжелатели"! smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#15 20.12.2015 22:39:49

windwarrior
Зла Гад

Официалния списък за гласуване вече е наличен - ТУК, респ. и гласуването вече е отворено.

Успех на всички автори на предложения smile

П.С. Както помоли Неандерталеца - името на автора (или авторите) срещу всяко предложение е линк, цъквате на него и виждате конкретния пост със снимки, описание и т.н.. Първо мислех линка да е името на самия нож, но имаме няколко ножа с повече от един автор и нямаше как да стане технически.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff