XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 26.05.2011 21:58:38

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Тема за интересни и любопитни неща

Тъй де, нали трябва да внушат на средностатистическия впиянчен англичанин че ние тук доматите ги ядеме с колците, и живеем в землянки. Поддържат вече създадения стереотип. Сакатата маймуна Гьобелс сигурно се върти като вентилатор в гроба си от яд.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#17 26.05.2011 22:21:18

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Ex, колеги - тук примера е повторение на дилемата - " чашата е наполовина пълна, или - чашата е наполовина празна ..." Ъгъла на представянето е важен. Аз съм "ЗА", че това е българската дейстиветлонст в голяма степен. Но от друга страна не е само това БЪЛГАРИЯ. Темата е много дълбока, социална, икономическа и политическа и май не е това нашата насоченост на форума.

Бай Рос Кемп изследва, аджаба какви елементи "мътят" водата в неговата родина и е направил чуден материал, ама за английските си потребители. Ние нашите паразити си ги знаем... И в едно от клипчетата имаше израз на английски, че трябва, те лично да намерят начин да се справят с този проблем, пък май искат да прехвърлят отговорността на нас - уж ни канят в Европата, пък после не ни искат ??? Няма как да им "пращаме" само качествени българи, пък другите да си ги държим за разполд ... Нема да стане. Като "източват" българските образовани специалтисти, ще се наложи да търпят и бългаските паразити - нали всичко е обединена Европа!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#18 26.05.2011 22:28:14

Arshinkov
Редови

От: Самоков
Регистриран: 04.12.2009

На 18 сек от първия клип е кадър от Самоков хахахахах

Показват ни циганията пред целия свят.

„Природата не е враждебно разположена към човека, но той, като не я познава и разбира, сам се ограничава и отделя от нея, като иска да я победи, да я завладее, да й господарува. В Природата съществуват разумни закони, които управляват цялото Битие.”

Офлайн

0

#19 26.05.2011 22:53:37

windwarrior
Зла Гад

@RELAX - абе ай е*ал съм ги в надменните луничави ко*еленца. Живял съм им в смрадливата държава, аре първо да си оправят техните проблеми и после да идват да ми наливат акъл. В Лондон има квартали дето бял човек след 8 вечерта не смее да се вестне, те ша ми обясняват на мене за Факултето. Ама иначе ще се избият да идват на Черно море да се наливат с евтин алкохол, и  същите тия малолетни мангалки от репортажа, да им правят св*рки за 10 лв на пРИмоция. Яяяя у лево...

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#20 26.05.2011 23:03:31

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Arshinkov написа:

Показват ни циганията пред целия свят.

Колга Arshinkov, не се коркай!

Това показаното е нищо. Циганията по света е много по-голяма и много по-жестока.

Забележи, че и в трите клипчета снимните мангали са с едни и същи кърпи на лицата и на главите ... Нови и лъскави. Всичко е режисирано така, че да прилича на американски ганкстерски сериал от най-долното им гето. Ти някъде в Самоков да си виждал вашите цигани да носят такива кърпи /имаха някакво специално име, ама не го помня/ и аз в Шумен не съм ги виждал такива.... Да, проблема е, че ни представят като супер долна нация, и циганията да е водща, ама нещата са съвсем други. Мангалите са принудени да го правят. А знаеш ли, че в натуралният цигански език с всичките му наречия думата "Утре" не съществува? Познай защо!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#21 26.05.2011 23:32:39

Arshinkov
Редови

От: Самоков
Регистриран: 04.12.2009

Защото може и да няма утре  big_smile  big_smile

„Природата не е враждебно разположена към човека, но той, като не я познава и разбира, сам се ограничава и отделя от нея, като иска да я победи, да я завладее, да й господарува. В Природата съществуват разумни закони, които управляват цялото Битие.”

Офлайн

0

#22 27.05.2011 07:33:55

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Кърпите ги предоставя екипа, предполагам. За да си крият лицата, ако искат, и ако не вярват, че после ще им ги замажат. Явно са се научили от други места, и си носят реквизита. smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#23 27.05.2011 07:53:28

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

Не знам, лично аз съм живял няколко години в аджисана (която е една от най-богатите махали в Пловдив),
и с ръка на сърцето мога да кажа, че са ПОЛУ хора. Побърквам се, като видя по телевизора някви лъскави костюмарчета, дето не са излизали от Бояна, да ги изкарват жертви и светци и нам си кво. Т`ва си е измет, която иска да си е измет, за да има всичките привилегии, които има сега. Без да имаш право да ги пипнеш, щото са малцинство. Да, ама с правата има и задължения, които те не спазват. Нямат пари за ток, а на тяхните празници едвам ходят от злато!

Жената три пъти са я обирали цигани, комшията под нас беше такси, след обаждане в централата от цигани да ги закара до махалата в Пазарджик - некролога му седи на вратата...

И последно, - защо все "ТЕ", нали има расова и религиозна дискриминация? Защо един път не чух да правят проблеми арменци, евреи, католици (пак се счита за друга религия - не са православни) негри, китайци, американци има и т.н.
Явно глупостите, които говорят, че мразим всичко НЕ-българско са измислица, а всичко е насочено към едни определени личности от обществото и със сигурност има причина! Да не споменавам, че България не е единствената държава, която е с такова мнение за тях. (всички гледате новини...)

ПП: Съжалявам, че избухнах! По принцип, за религия и политика гледам да не говоря, щото тези теми са способни да скарат най-добри приатели, но на няколко пъти попадам на теми с такава насока във фейсбук, но не мога да коментирам там.

Ако някой не е доволен от поста ми, да знае, че не съм агитатор, а си казвам мнението (и опита), който имам, с което спирам да пиша за такива теми, защото всички знаем какво следва.

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#24 27.05.2011 18:06:22

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Ех, ех, тея хамериканци бе, те все "света вода - ненапита". Те защо не покажат техните гета и техните наркомани, дето са в пъти повече от нашите - пак стигам до извода, че хамериканците са най-долната раса (те даже и раса не са - мелези).

30% процента от крадците били от България и какво от т`ва - да не значи, че всички тука крадем кат` мангалите? Ако сте чели вестниците, миналото лято някви "БЕЛИ ХОРА" бяха пребили един бакшиш и "пагоните" не им казаха нищо. Те са с повече привилегии в нашата държава, не че бакшишите не са за бой, ама ........

Офлайн

0

#25 27.05.2011 20:52:59

windwarrior
Зла Гад

Не че нещо, ама Рос Кемп е англичанин smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#26 27.05.2011 23:27:34

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Абе да бе същата работа те и англичаните същите кат хамериканците.

Офлайн

0

#27 27.05.2011 23:40:52

windwarrior
Зла Гад

Щом казваш smile

Не че се заяждам, ама колко англичани/американци познаваш лично, че толкова смело си вадиш изводи за цели нации ? Аз познавам и ежедневно работя с малко от едните, и доста от другите, и пак не мога да си извадя толкова категорични изводи. Хора като хора, има и свестни, има и мърша. Ама чак всичките да са еднакви - не съм забелязал.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#28 29.05.2011 20:07:33

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Офлайн

0

#29 29.05.2011 20:52:28

windwarrior
Зла Гад

Хижа Левски - Хижа Рай smile За колко време го взехте ?

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#30 29.05.2011 21:35:08

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Ай ся...  big_smile  big_smile  big_smile
(за 10 часа)

Офлайн