XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 02.08.2011 16:34:21

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

Толкова ше е тая стомана дето я разправяш аус-8а.Нещо ми се не вярва  hmm .

Офлайн

0

#47 02.08.2011 22:31:30

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Интересно и почти пълно копие на ножа на баце Беър. Ше взема да поръчам една бройка да я гнявиме по сбирките. Поне нема ме е яд да правя батонинг с нея, вместо с Ф1-цата.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#48 03.08.2011 11:27:06

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

windwarrior написа:

Поне нема ме е яд да правя батонинг с нея, вместо с Ф1-цата.

Ми тя не е баш за батонинг. Виж А1-цата е друго нещо. cool

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#49 04.08.2011 18:48:30

Януш
Блокиран

От: Земята!
Регистриран: 30.07.2011

Голям майтап е тоя китайски нож от заглавието на темата lol Мой приятел си го купи, но той си вярва на реклами и не ме учудва това. Някакъв си тръгнал да оцелява в джунглите и повлякъл и снимачен екип с него - камери по 50 кила, преди няколко часа го мернах по дискавъри тоя "спец в оцекляването". lol

Прави ли на някой впечатление, че всичките тези оцеляващи са все в Сащ? Няма нито един примерно, който да се хване да отиде да оцелява в Папуа Нова Гвинея или в Сибир - да мине от Урал до Чукотка. lol

Китайския нож е добър, ама за блондинки - не за хора, които наистина знаят за какво става дума, а и цената му е такава, че за 200 грама желязо от Китайска тел и 100 грама пласмаса за сапунерки - не си заслужава никак.

Офлайн

0

#50 04.08.2011 19:57:12

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

а бе в крайна сметка зависи на кой какво му трябва
аз лично не бих си го купил big_smile  но в някой случеи е по-важно да имаш нож а не от
каква стомана е ножа
от клиповете които съм гледал за разни абуригени и бушмени,ползват какъвто нож имат
даже и да е нож за хляб и им върши работа
като пример мога да дам и една баба срещу нас която от 20 години
ползва едно ножче с изгнила дървена дръжка (кухненско)
и го точи на бетонната оградка до външната чешма  big_smile
и явно я устройва щом го ползва вече 20 години  smile
е верно че не дялка колци и не прави батонинг ама
но както казах зависи на кой какво му трябва

аааа забравих и още нещо,когато бях при индианците,един от тях ми показа ножа с който
ходи из гората и лагера.каза ми че си е купил два ножа за 9 ЛВ но тъй като единия нямал кания му дали още един нож,което прави 3 лв ножа  big_smile
и ножа е постоянно в употреба защото лагеруват по 2-3 седмици и постоянно се поправя лагера,дялкат се лъкове и копия,плетат се въжета и изобщо всичко за което се сетите че може да се използва един нож в буша  big_smile
знам че ще започнат замервания с камъни но това което казвам си е така и както съм казвал и преди...щом са се оправяли със ножове от камък и брадви от мед и бронз не виждам как съвременни човек няма да може да се оправи със сегашен нож бил той и не толкова качествен

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#51 04.08.2011 22:26:25

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Колеги, слагам ключ на темата, до утре - докато се успокоят страстите и ако има някой, който иска да напише нещо смислено по темата - "Нож за оцеляване Gerber Bear Grills Survival" да ми пише на ЛС!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#52 05.08.2011 18:30:46

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

bobber написа:

знам че ще започнат замервания с камъни но това което казвам си е така и както съм казвал и преди...щом са се оправяли със ножове от камък и брадви от мед и бронз не виждам как съвременни човек няма да може да се оправи със сегашен нож бил той и не толкова качествен

Поне от моя страна камъни няма да има. И аз им се чудя на акъла на някои хора да дават толкова пари за нож, ама всеки луд с номера си. Лошото е когато хора които не могат да си го позволят, заради реклама и пр. се напъват и те.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#53 05.08.2011 20:34:33

webe
Редови

Бобер прав си за това, което казваш , но живеем в 21 век и има изобилия от ножове и стомани като ще даваш 3 лв за нож поне да дадеш още 10-12 за един хултафорс дето няма как да се счупи  wink , то така и така тея пари тук или дам ги даваш.

Офлайн

0

#54 05.08.2011 21:15:41

bobber
Редови

гледай сега вебе,това не значи че аз ходя с ножове от по 3 лв  big_smile
просто дадох пример за хора които им вършат работа такива ножове
и то за повече от да си нарежат салама
а пък това за 21 век винаги ме е забавлявало  lol
и ако ти се случи да идеш в някое забутано родопско село без
ток(има ги още  big_smile ), течашта вода(даже и мойто село в северна българия),
канализация,и животоспасяващия обхват на гесемето,тогава ще те питам в кой век си  wink

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#55 06.08.2011 09:24:44

webe
Редови

Аз не съм казал че ходиш с ножове от 3 лв, а това за селата ако знаеш как да си го направиш и в малко село може да си в 21 век  big_smile .

Офлайн

0

#56 06.08.2011 22:35:00

bobber
Редови

а бе не ми се спори много по тоя въпрос,но ми е интересно в един външен кенеф на 50м от къщата
почти пълен като клякаш да се изс**еш и плюсне долу онова нещо и ти измие гъ*а.....
как ще си го направиш 21 век  lol  lol  lol  lol  lol

без да има нещо общо по темата
аз си държа на мойто че какъв да е нож е по-добър от никакъв и че щом хората преди нас са се оправяли с
много по меки и не качествени ножове от нас то ние трябва да се оправяме с какъв да е

Офлайн

0

#57 07.08.2011 11:21:37

webe
Редови

На времето пак си е имало качествени ножове smile .

Офлайн

0

#58 08.10.2011 21:05:26

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Днес забелязах че в Техномаркет-а в The Mall имат пълната гама на новата серия на Беър Грилс/Гербер - вкл. паранга, фолдърите и няколко доста симпатично изглеждащи мултитула (вкл и няколко микро мултитула). Щанда с ножовете се намира близо до касите, точно до щанда с навигациите.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#59 22.04.2012 07:42:49

kalokalo
Редови

От: София
Регистриран: 15.02.2012

GEGATA написа:

До колкото знам всяка стока закупена извън европейския съюз и струва над 60 долара се плаща някакъв данък, който оскъпявал драстично продукта и напрактика ти излиза толкова, колкото струва тук. Поне така чух...
Много кофти.
Благодаря за отзивите ! smile

не над 60 долара а над 15 евро и данъка се нарича по нашенски ДДС и е 20% от цената на стоката + цената на доставката ]:->

Офлайн

0

#60 22.04.2012 08:38:53

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

+10% мито , преди ДДС-то.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer