XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 06.03.2011 12:29:22

zdravkokomitov
Редови

Регистриран: 14.03.2010

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

Аз в понеделник отивам да си купувам оранжевия Хултафорс, след като изгледах клипа въпреки че е карбонка и е в разрез с моя мързел. Имам зеления Хултафорс ГК, който преди 15-сетина години ме грабна с това, че пред мен с него (вишневата дръжка - ГК1) просто отсякоха един Т- образен винкел В България има само ГК2 - зелен. Остриетата на Хултафорсите са под 10см, но какви остриета! Дръжките са от яка пластмаса и търпят блъскане с дърво колкото ти душа сака! Работни, ефтини и надеждни добичета!!! Изглеждат малки, но вършат всичко

Офлайн

0

#17 06.03.2011 21:06:17

jelezoto
Редови

Регистриран: 14.12.2009

От къде ще го  купуваш,ако не е тайна?

Офлайн

0

#18 06.03.2011 21:52:41

zdravkokomitov
Редови

Стара загора, Камартон, ще си взема и синия че моя пак го загубих.

Офлайн

0

#19 06.03.2011 22:05:50

zdravkokomitov
Редови

Най скъпо струва ГК - малко над 12лв, а другите - по десетина. Имам и този с пилата - яко нещо, неръждавейка а държи ряз един път, но пилата се задръства и иска чистене!
ГК-то е с още един ръб, като китайчетата, но аз съм го махнал и сега е приспан ецнат в разгазирана кока кола да не ръждяса. Скоса се оправи очудващо лесно като изредих шкурките от 150 нагоре и сега е като другите и морите, и дори ецнат бръсне!

Офлайн

0

#20 21.03.2011 21:54:13

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

pe6o0o написа:

Здравейте, на 15 години съм. От доста време чета блога на Стоян. Имам един въпрос , - наскоро пуснаха новия нож на Беър Грилс на фирмата Гербер. По принцип, не съм фен на рекламни ножове - имам мора 2000 и съм доста доволен, но просто този нож ми хареса. Та въпроса ми, от къде и по какъв начин мога да го закупя, защото в България е на страшната цена от 150 лв! В Ибей е 50 долара, но нямам кредитна карта. Възможно ли е човек в САЩ да ми го поръча и после да ми го прати?  По-скъпо ли ще ми излезе от 100 лв., и ще има ли някакъв проблем с преминаването на границата. А също, ако някой има и продава, да пише на ЛС. Или, ако някой ще поръчва нещо от Ибей наскоро, да се разберем и да ми го поръча! От гр. Разград съм. Благодаря предварително на всички!

Ами с митници и разправии... до 150 лв. няма да го докараш, според мен, но към 100 лв. може и да дойде. Проблем е, че не идва от евросъюза и се налага ходене до митница, плащане на такси и бумащина. Демек, който ти го поръчва, ще му се наложи да попсува яко!  big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#21 21.03.2011 21:56:16

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз в БГ магазин още не съм го виждал - нито виртуален, нито физически. В Стейалайва обещаха да го пуснат през март месец, ама още не са извадили цена. Ти къде го видя с цена, ако не е тайна, разбира се ? smile

Ако наистина си го намерил за 150 лв. в БГ, и си сигурен, че е оригинален продукт на Гербер - това е много добра цена ! В Ибей вървят около 60$ без доставката, като сложиш и минимум 20-25 $ доставка - ето то ги 80$, по днешния курс на долара - 115~120 лева. На митницата ще ти вземат 20% ДДС - задължително + 3,50 административни такси - ето ти ги 150 лв. Ако нямате митница в Разград и се наложи да пътуваш до най-близкия град, за да си го вземеш - вече надхвърляш 150-те лева.

Другия вариант е да пробваш през Ломбард, ако намериш търговец, който да прави безплатен шипинг в рамките на САЩ - ще ти вземат цената на стоката +30% комисионна, +6$ шипинг до офиса им в София - така ще ти дойде на около 100 лв., ама трябва да мислиш вариант, как да си го вземеш от София.

Моят съвет е, да изчакаш, да видиш каква цена ще извадят Стейалайв, ако наистина е в порядъка на 150 лв., не си заслужава цялата гимнастика с поръчките. Още повече, ако недай си боже, случиш на кофти бройка, по лесно ще се разбереш с пичовете от Стейалайв (рядко коректни търговци за българската действителност), отколкото с някакъв неизвестен продавач от САЩ.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#22 21.03.2011 22:39:43

windwarrior
Зла Гад

Нормално, поне като цена е по-поносим. Ако не беше серетацията и аз бих се замислил, макар че не съм фен на Гербер.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#23 21.03.2011 22:45:44

pe6o0o
Редови

Регистриран: 21.03.2011

Ами, ето го:  http://shop.oragie.com/product_info.php … e1f26303dн

Просто си мислех, че може да е по-евтино, ама май няма да стане. Но ще изчакам и цената в Stayalive, да видим колко ще е ?

Офлайн

0

#24 21.03.2011 22:58:01

windwarrior
Зла Гад

Виж, там пък не се бях сетил да погледа  roll  Гледам че са вкарали цялата серия, заедно с мултитула, фолдъра и паранг-а. Браво, бърза реакция.

А иначе изчакай цената в стейалайв, макар че не вярвам да има драматична разлика. Ама пък кой знае...

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#25 23.03.2011 06:26:26

jelezoto
Редови

Ножа не е никак лош. И въобще всичко с него.Има едно изклчение - канията!Или по-точно пласмасовата пластина с надписа "GERBER" е слабо място и се чупи.На мен ми се счупи с  първото докосване.По принцип е някаква глупава дизаинерска изгъзигъзица и не играе никаква роля и дори в момента на мен повче ми харесва как изглежда .Но е много неприятно след дълго чакане да пристигне и още с отварянето ...ЧЪК

Офлайн

0

#26 23.03.2011 08:22:25

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Това чудо някаква гаранция няма ли? Да не си попаднал на дефектна бройка?! Чак пък толкова колекционерски не вярвам да е, че да не става и за пипане. Най-малкото Гербер няма да се изоставят така... Виж разпитай търговците може ли да се направи нещо...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#27 23.03.2011 12:12:31

jelezoto
Редови

Незнам за гаранция, а и чесно казано не ме  и интересува вече. На мен ми го изпрати приятел от щатите и не ми се ще да го занимавам допълнително. Може и да съм попаднал на дефектна бройка - не знам ! Но едно е сигурно - Гербер отдавна не са това, което бяха някога. Всичко приключва с надписа в долния десен ъгъл от задната част на опаковката : MADE IN CHINA
И все пак, ножа не е никак лош за цената си. (Щатската)

Офлайн

0

#28 23.03.2011 14:01:51

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Jelezoto, ами ти с този надпис трябваше да започнеш.  big_smile  С прочитането му приключва всичко!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#29 23.03.2011 14:49:01

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Ами то почти всички произвеждат в Китай. Но известните фирми би трябвало поне да следят за технологията и качеството...

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#30 23.03.2011 20:15:43

belfi4o96
Редови

Регистриран: 12.10.2010

От Хамериканския блейд форум wink
Малко батонинг върху един твърд клон. Острието се справи ОК, но от ударите се разцепи дръжката и помела излетя.  :giggle:

Bearknife024.jpg

Bearknife025.jpg

СЪВЕТ: Оставете настрана ножа на Беър и си вземете LMF II на Gerber ако искате да имате Gerber Survival нож.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff