XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 28.07.2017 18:06:09

osobso
Сталкер

От: София
Регистриран: 27.05.2016

Отг: Какво има у дома, градината?

Не става въпрос за изключване. Не си ме разбрал правилно. Визирах, че не трябва да се толерира простотията само заради това, че някой пил дъждовна вода, ял червеи или попови прасета !!! Живеем в България и официалният език е български. Трябва всеки, независимо от етноса си да го владее !!!

Последно редактиран от osobso (28.07.2017 18:07:02)

In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

0

#47 28.07.2017 18:16:12

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

osobso написа:

Не става въпрос за изключване. Не си ме разбрал правилно. Визирах, че не трябва да се толерира простотията само заради това, че някой пил дъждовна вода, ял червеи или попови прасета !!! Живеем в България и официалният език е български. Трябва всеки, независимо от етноса си да го владее !!!

Абсолютно съгласен! Но във владеенето също има степени. И аз съм радетел за чистота и богатство на езика. Мисълта ми е, че без да сме правописна и правоговорна полиция, след спечелено доверие, можехме да постигнем повече.
Излизам от спора. Квото казах - казах. smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#48 28.07.2017 19:50:43

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Аз ако заметна на влашко-северозападен диалект дали ще ми разберете?! Хайде всеки да се опита да пише, така че да го разберат повече хора. Може да не е като в час по Български език ама поне малко словоред и пунктуация да се спазва!

Офлайн

1

#49 28.07.2017 20:57:20

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

Аз не го разбирам, за една дума ще ме съди, ами ако тръгнем да му прочетем мненията. Със сигурност ще има някое пропуснато нещо. Не искам да говоря за това, казах че проблемите се изясняват на ЛС например.

Ще ви разкажа за проблемите, които имах цяло детство и сега се уча повече. Нося очила, това един от проблемите. Само, който ми пише лично, той ще разбере какво ми има.

Впрочем, аз съм си грамотен, даже съм бил почти най-ученият от класа, но с проблемите ми оценките ми паднаха до 4.00.

Орел пазител

Офлайн

0

#50 28.07.2017 21:00:22

Емос
Редови

Моля, тази тема да бъде изтрита.
Вече се развали!!!

Орел пазител

Офлайн

0

#51 28.07.2017 22:30:54

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Не моето момче, пиши си. Те зевзеците няма да спрат да дърпат дявола за опашката. Не всеки има възможността да се изказва правилно. Ако вървиш по правилния път ще успееш. За справка само, вчера посетих Врачанския археологически музей. И там беше изложена керамична лъжица почтиии като твоята. Е беше от времето на Каменно медната епоха но няма значение.

Офлайн

3

#52 29.07.2017 09:28:01

Кольо
КорифееЦ

Емос, темата е интересна и на мен, лично, ще ми липсва ако я затриеш. Тя си е твоя и я намирам за интересна по много причини. Продължавай да пишеш колкото си знаеш и както можеш. Докато не противоречи на правилата и е контекста на форума - всичко си е ок. Пък който не му допада да не чете.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#53 29.07.2017 09:32:52

Кольо
КорифееЦ

Владо, това ми стана интересно. Имаш ли снимки на тази лъжица?

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#54 29.07.2017 11:19:01

Емос
Редови

Не съм ял червеи и попови прасета пък никога. Ям основни неща като хляб, месо, ориз, яйца, картофи, зеленчуци
от градината, плодове из ливадите, билки. Смятам да стана и ловец, за да мога да ям и глиганско, не лов за кеф, а
за прехранване. Добре ще е да има в фризера някое глиганско за зимата, понеже гледам годината се нормализира и
лятото е хладно, а зимата мека и по-студена, всички растения тръгнаха по-късно, както си трябва (нормално).

Не съм някой, дивак който ще бяга от цивилизацията. Единствено се уча на най-различни технологии, ако се наложи
да ми потрябват. Нашата градина и био, гледаме много растения, в декар и половина. Домати, краставици, картофи,
лукове, чесъни, празове, царевица, грах, салати, магданози, киселец, джоджен, босилек, рукола, копъри, моркови,
пипери, чушки, спанаци, патладжани, пъпежи, тикви, слънчоглед, жито, ечемик и още няколко други....
Също така правим ракия, това не ви интересува, животни, тях няма да ги хваля, защото не е хубаво.

Към професията, остана ми една година учене. Ще бъда Агроеколог, ще го изкарам, само че няма да ми е
интересно, не ме влече да пръскам, да карам машини и да тровя природата. Може да изкарам до 6000лв.,
но мисля, да не работя като Агроеколог, мисля че е скучно. Чудя се какъв да стана, наистина незнам,
правилния път, но едно е ясно: Уменията за бушкрафт и примитивни технологии ще ми бъдат полезни.
Така мисля, Хората разказват за суши, големи миграции на хора от Африка към Европа и тук,
апокалипсиси, Европа щяла да стане не топла, а ледена, Светони Войни най-различни истории. За това мисля,
че примитивните умения ще ми бъдат полезни за бъдеще. Вече и аз не знам какво ще се случи в
близките 10-20 години, но сега докато е нормално, ще си караме по нормалния начин на живот.

Както, забелязахте няма да коментирам, за правилата на Българския език, има и по-важни неща
в живота. Ами ако някой зависи, от тебе да му спасиш живата? А ти мислиш, че той е неграмотен
не става за нищо, няма да допринесе с нищо към обществото и ще го оставиш, НЕ!
Има по-важни работи в живота е тези дреболии, ако зависи живота ви от нещо, трябва да се забравят,
такива недоразумения или негативни мисли към някого. Може някой ден, този който го мислиш, за лош
и за отрепка, да ти спаси живота. Ето тогава ще разбереш, че не е враг, а приятел и мисли за
всички например и иска да спечели повече приятели или да събере хората заедно, да не се делят.

Единствено може да изтриете мненията, които не са към темата като:

Моля, тази тема да бъде изтрита.
Вече се развали!!!!

да се премахне. Това е от мен, каквото искате си мислете за мен, няма да
обръщам внимание на негативните мнения.

Орел пазител

Офлайн

0

#55 29.07.2017 12:01:11

Кольо
КорифееЦ

Баш пък ракията да не ни интересува?! Не е точно така... big_smile
А пък ако и домашно месо продаваш, (пиле, кокошка, заек, пуйка) мисля, че ще намерим още теми за разговори.

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#56 29.07.2017 12:43:49

Емос
Редови

Имаме заешко, пилешко, гълъбско и два коня.
Единия е кобила, а другото е конче на 1г. и 3 месеца,
кончето го продаваме.
Към ракията, имаме около стотина кила - рекордно.
Още не е готова, но ще продаваме и от нея,
разбрах че ви интересува ракията.
Да, разбира се в градината има и ракийчица big_smile,
аз не пия ракии, бири, цигари и др.
Не ги харесвам, ами вие?

Орел пазител

Офлайн

0

#57 09.08.2017 21:26:35

Емос
Редови

Преди няколко дни ми излезе лимфен възел под челюста. Първо мислех, че е лимфен възел, после че съм надебелял и се е получило мастна тъкан. Отхвърли ги тези мисли. Помислих че е от дъждовната вода, която пих. 2 глътки, химическа от атмосферата необработена вода.
Мислех, че ми е станало нещо 2-те глътки които пих, но щях да получа някакви разтройства. Нищо не ми стана, но изградих малко бактерии които усвояват дъждовна вода. Наште ми видяха гърлото и е червено, и тогава заключих че е лимфен възел от гърлото. Това не е опасно.

Днес отидох на лекар. Видяме лекарката и ми каза че гърлото ми е възпалено, но без болка. Така е, от възпалено гърло или от зъб може да се получи такав възел под челюстта. Лекарката ми каза, че ще трябват изледвания. От това се опасявах, защото имах проблеми при вземането на кръв от вена на ръката, получавах шок. sad

Сърцето ми започна да тупти, леле какво ще стане. С времето и 3-4 шока и думи които ме наричат слаб, събрах голям хъс, смелост и много ярост. Ядосвах се до този ден какво ще се случи при следващата инжекция. Тя доде много в близко време. Влязох с биещо сърце, додох проба от урина и когато влязох за да ми бият инжекцията, бях много гневен и ядосан. Седнах, отпуснах се, не гледах, дишах силно през носа и устата. Лекарката ми каза, че е готово и продължавах да дишам силно през носа и устата, малко се изложих. big_smile

Не мога да повярвам нищо не ми стана. Излязох навън и си намокрих главата с вода и ми мина, олекна ми. Фюююю
Още не мога да повярвам как го преодолях, да нямам шок. След това се почувствах много силен!! Ама не физически, а психически.

Голяма история е това мислех, че в от дъждовната вода, само че не. Преодолях го!
Порастнал съм малко. Само че има друго. Преди тази голяма и смешна история, ме измериха у притеглиха. Тежа 50,3 кг с обувките 435гр и дрехите. Значи нямам 50 кг. Мислех че съм дебел, ама тежа колкото Беар Грилс. Висок съм 168 с 3см обувки. Значи 165-166, на 17 почти 18 години xD. Като Беар съм, но имам големи крака, широки. Когато станат мускули сигурно ще тежа повече към 70 кг.
Чувствам се много добре лек. Като нинджа, вече по-силен big_smile но болен още. Ръката ми след инжекцията, не мога да си я изпана, малко боли. Не се е оправило, на сгънката.

Дано да ви е харесало мнението и малката история, този път не искам лоши мисли или обиди, не желая да пишете нападки към мене за това което съм написал или изпуснал една буква. Всичко хубаво!

Орел пазител

Офлайн

0

#58 09.08.2017 21:34:13

Кольо
КорифееЦ

Покъртителна история! Следващият път като отида да ми вземат кръв от ръката ще я прочета в чакалнята за кураж. Само не разбрах от коя ръка са ти взели кръв? Лявата или дясната? От лявата май боли повече.

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#59 09.08.2017 22:02:43

Емос
Редови

От дясната.
Вече съм много щастлив, нещастието избяга.
Вече съм усмихнат, нов човек

Последно редактиран от Емос (09.08.2017 22:03:27)

Орел пазител

Офлайн

0

#60 09.08.2017 22:56:25

Кольо
КорифееЦ

Да си нов човек е прекрасно. Дребните душици да си злобеят. big_smile

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff