Shady
Предлагам който желае тук да поставя снимки на неговите ножове, мултитулове, брадвички , триони и вуобще инструменти с които е сред дивото. Ето и моята скромна колекция
Моделите - от ляво на дясно:
1.Victorinox Classic SD - купих го в отлично състояни за 4лв. от пазара. В магазините е 22лв.
2.Китайски боклук - много рядко го използвам. От доста време ми е.
3.Нож Smith & Wesson H.R.T. SWHRT7T - тактически нож, но и много добър в бушкрафта,
подарък на баща ми - един от най-използваните ножове в колекция
4.Мора 2000 - мисля че доста се изговори за този модел. Лек и удобен - чудесен избор за бушкрафта
5.Victorinox Camper - също доста полезен инструмент. Мисля че всички знаят за какво говоря.
6.Smith & Wesson Folder - не му знам точно модела , китайски е но до сега не ме е предал, доста е остър и реже перфектно
И над тях модел на ножове Boker незнам точно кой модел, но също хубаво ножче [;)]
И накрая мултитула - модел на MAMMUT има включени най-използваните инстументи - нож , трион , отварачка , клещи и други по-маловажни, но перфектни за градското оцеляване инструменти. Брадвичката и триона ще ги снимам друг път че са на село [:lol:] . Това е от мен.
А да забравих да кажа, ако може кажете 2-3 думи за пособията, споделете и мнения.
Ако имате въпроси питайте тук или на ЛС [;)]
purulent
Аз засега ходя по баира с един викторинокс на Мвзел и една реплика на щик .
Щика е почти без пари и с тези размери (35см) става за какво ли не,най-вече за брадва [:)] копаене и общо взето е мултифункционален.Планирам при опаричване една мора2000 или нещо аналогично и малка брадвичка.
windwarrior
Ето и моята, засега доста скромна колекция, но с големи планове за разрастване:
Снимка 1 - незнайни китайски фолдъри - главно спомен от бедните студентски години
Снимка 2 - отгоре - китаец със странна форма, подарък от приятел. Отдолу - ръчно кован ловджийски нож, с огромна сантиментална стойност, подарък от покойният ми дядо.
Снимка 3 - отгоре S&W Search and rescue, незабравим спомен от "командоският" период, иначе върви с удобно диамантено точилце в специален джоб на канията. Отдолу - моят безспорен фаворит - Ka-Bar Becker BK - 2 Campanion - уникален нож. Ако можех щях да се оженя за него [:)]
Снимка 4 - двата швейцареца
Снимка 5 - от ляво на дясно - Gerber AR 3.25 Backlock - подарък от колегите. Мора 2000 - май всички я имаме. Най в дясно - последната нова придобивка - Byrd Raven (китайското подразделение на Spyderko)
Снимка 6 - Големият Батко - S&W Search and Rescue Khukri
Планирани следващи попълнения в семейството - Buck Folding Omni Hunter, оригинално непалско армейско кукри и ако финансите позволят - Rat RC - 4.
Имам и 2 мултитула - китайски, но честно казано почти не ги ползвам.
OXYGEN
Аз ползвам следните неща:
Victorinox Camper
Имах такъв още от 2004 година. По едно време ми го откраднаха, купих си пак същия. Уникален трион - като си слагах сам ламиниран паркет, само с него рязах най-лесно [:lol:]
SOG PowerAssist EOD
Много добър мултитул. За съжаление не са много разпространени в България. А са много по-добри от Leatherman. Голямо удобство е, че инструментите могат да се подменят поотделно и човек има избор да си сглоби туула с нещата, които ползва. Отделно клещите са с технологията Compound Leverage - на практика удвоява силата, която прилагате на дръжките. Също така работи и за разтваряне на челюстите. (Може да ги наврете в нещо и с тяхна помощ да го разтворите). Не съм срещал друг мултитуул с такива екстри.
Leatherman Micra
Може би най-продавания туул на Leatherman. Малък и удобен за ежедневно носене. Уникална кръстата отвертка.
Mora Clipper 860
Малко по-малък от Mora 2000, но с не по-малко качество. А за цената от 20 лв. няма аналог [:-)]
vanjo
Informations to Knife Walther La Chasse
Knife with a Kraton handle in Walther's P99 style.
- Blade material: 440 C Stahl
- Blade length: 12,0 cm
- Overall length: 24,5 cm
прегледай и това ревю за бюджетен нож
Meze
Айде и аз да се изложа с мойта колекция ментета [:lol:]
снимка
Обяснения:
1 - ножче от счупено острие, затъпих леко половината и му намотах дръжката, получи се доста здраво нещо. Правил съм го преди 10-тина години сигурно, не помня вече. Всъщност от всички на снимката на това бих разчитал най-много.
2 - шпатула-нож, сложих го за разнообразие.
3 - сгъваемо джобно ножче, нашите ми го подариха преди 7-8 години като сувенир от събора на село. Веднъж много успешно успях да си съпикясам показалеца с него, защото докато пробивах една плоскост се сгъна върху него
4 - овощарско сгъваемо ножче, за ашладисване на дръвчета. дървена дръжка, леко е ръждясало.
5 - бръснач, както се вижда, от фирмата Solingen [;)] Не знам точно от кога е, но има издълбана дата на дръжката "1915 г. X". Предполагам е бил на пра-дядо ми по линия на бащата и неговия баща, бях го намерил в мазето с разни други стари вещи. за съжаление му счупих острието, щот го ползвах да остря моливи с него [:(]
6 - един ръждясващ китайски "Рамбовски" нож, подарък от тайфата по случай 17 или 18 РД, не помня вече точно.
7 - декоративно ножче подарък от братовчед ми от миналата година
8 - макетно ножче с метална дръжка, задигнах си го от старата работа. това нещо ТЕЖИ.
9 - едно от първите ми ножчета. китайско менте, острието е от няква черна стомана, отгоре галванизирана. ест. не режеше, а след като успях да го заточа това от долу почна да ръждясва [:lol:] превъртало е, разглобявано, занитвано и пак сглобявано, но когато бях на лагер в 5 клас цял етаж идваше да ми го иска, единствен се бях сетил да взема някакво ножче [:lol:] та че си е боклук боклук е, но е вършило работа и си го пазя като спомен.
10 - друго китайско менте, по-късно от предишното си го купих, поне острието е от неръждавейка вече [:lol:] също превърта, но пък е тъничко и не заема място, пазя го и аз не знам за какво [:lol:]
11 - едно от малкото истински неща на симката [:lol:]
12 - резци за скалпел, стерилни. сложих ги за разнообразие, нашите са медицински лица
Наскоро си купих поредното менте: 1, 2
допадна ми защото се сгъва бая компактно [:)]
И на последно място, но не по важност, китайското ми мултитулче: 1, 2
Навън излизам с мултитулчето и ножче №3 от първата снимка [:)]
Като се видя в пари ще взема и нещо по-сериозно...
Nikolay
Интересна тема. Аз имам:
1. Camper от Мтелските.
2. Още един Camper.
3. Едно сгъваемо ножЕ [:)] ръчна изработка на някакъв ножар от Костенец. В момента го използвам, за да се уча да точа.
4. Мултитул с неизвестен произход.
В нас се мотаят още ножове, но в за момента служат само за украса и затова не ги броя.
Black Wolf
Регистриран
Лично съобщение
Това са (някои) от моите ножове.
Тъй като нямам снимки на всички ножове (а и фотоапарат нямам [:P] ), съм качил снимки на някои от съответните модели от Интеренет.
Има още 1-2 ковани, които чакат за дръжки, та не съм ги турил... [:P]
http://picasaweb.google.com/ulfrhead/DjPid#
http://picasaweb.google.com/knifemaniac0/BigCamper440B#
Имам и китайски... [:mrgreen:]
vanjo
За гората ползвам:
1. Camper от Мтелските (заместник на старият ми Camper)
2. Mora Clipper 860
3. Жичен трион
Не ползвам брадва и никога не ми се налагало, както и мултитул.
В града:
1. Camper от Мтелските
2. Мултитул китайски подобен на Micra
georgetg
1.В града (като EDC), в гората/планината , вкъщи/на двора -"Victorinox Trailmaster" Не ми се описва що неща е свършил, че... [:-)]
2.На излети/преходи - ползвам един сравнително малък фикс на Joker от кофти стомана, ама е здраво добиче и не ме е предавало досега.Има и сантиментална стойност, че съм го взимал от родината му [:-)] За пенсиониране е обаче ; Понякога мъкна и едно по-голямо същество от незнаен произход, купувано от междуселски път преди 15-тина години. Играе ролята на малко мачете. Ако сме с кола на палатка - задължително брадве, ама като се замисля, рядко е било използвано. Намират ми се и други режещи предмети, които не употребявам по една или друга причина.
Принципно ме тресе ножоманията и се интересувам доста от темата, ама засега тази ми страст е оставена на пауза, че там спиране няма [:-D] Парите определени за мании и екипировка към момента са пренасочени към други пера. Само се е оглеждаждам за един хубав фикс за гора/планина (поради споменатото "пенсиониране" на Joker-a), ама още си пиша домашното...в интерес на истината клоня към някаква финка [:-)]
parev
Ето да ви покажа с какви бебчета съм израснал аз на село.От прадядо ми са(лека му пръст),ръчно ковани,секат 3мм. тел без да мръднат.Заслужавам голям бой заради състоянието им,но като ми дойде музата ще ги стегна.Стоят из двете къщи в село и смятам,че там им е мястото.
А тези са постоянно с мен.
cat
http://cat1.snimka.bg/automobiles/moyi.475839
Kent
Ние ходим с ето тези три неща. По "мултитуловете" скоро мисля да направя някой ъпгрейтвания. Поздрави.
elvenpath
ето ги и моите ноженца [:)] това е 'скромната' ми колекция, мултитул имам само един на 'gerber' http://www.gerber-tools.com/Gerber-Free … -01513.htm донесоха ми го от Канада, но остана на вилата... брадва нямам ама имам кукри [:)] голямата гад от общата снимка [:)]
Явор Аршинков
Преди малко се прибрах от София и ето с какво се сдобих днес много сам доволен.