XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 04.03.2011 19:52:38

GEGATA
Блокиран

Регистриран: 04.12.2009

Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

Хора, предималко получих поредния спам по пощата ми и случайно ми изкочи това - http://shop.oragie.com/product_info.php … ts_id=1541

Какво ще кажете... ? Мисля да си го купя smile.
Смисъл от ножове не разбирам кой-знае колко (за сравнение от тия вманиачени психопати от форума на oragie.com) и искам да ми дадете акъл, така да се каже.

Офлайн

0

#2 04.03.2011 20:46:26

scrooge
Редови

Регистриран: 21.02.2011

Отг: Нож за оцеляване Gerber Bear Grylls Survival

Ако си колекционер взимай го.
Иначе за тези пари ще ис намериш и по-добра чикия.
Само заради надписа "Беър Грилс" ,този нож е с нереално висока цена.

Офлайн

2

#3 04.03.2011 21:04:56

Huku
Редови

Регистриран: 22.01.2011

scrooge написа:

Ако си колекционер взимай го.
Иначе за тези пари ще ис намериш и по-добра чикия.
Само заради надписа "Беър Грилс" ,този нож е с нереално висока цена.

Прав си, но цената в Щатите е по-ниска, отколкото тук - $62. Смятам, че си струва парите.
Цък!

Born to be wild

Офлайн

0

#4 04.03.2011 21:11:11

GEGATA
Блокиран

До колкото знам всяка стока закупена извън европейския съюз и струва над 60 долара се плаща някакъв данък, който оскъпявал драстично продукта и напрактика ти излиза толкова, колкото струва тук. Поне така чух...
Много кофти.
Благодаря за отзивите ! smile

Офлайн

0

#5 04.03.2011 21:36:45

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Gega, ножа е хубав. Много мисъл е вложена, зада бъде изработен, както технологично, така и функционално, и още повече зад него да стои името на Бат`Беъра. Не е само рекламен ефект. Но всеки си има свое верую за ножа, който иска да притежава, и то не само колекционерски!

Пусто, аз немога да свикна с тези пластмаси, полимери, гуми, лепки от ластично велкро и т.н. Изглежда ми много "техно" и това ме дразни във визията му. За функционалност не говорим. Има си всичко - серетация, "drop point" острие, дебел "гръбнак" за батонинг, стабилни гардове, гумена дръжка против приплъзване, яка метална "пета" на дръжката за чукане, диамантен брус за заточване, магнезиева "ferro rod" запалка, свирка за сигнализация, стегната кания против изпадане, технологични отвори за окачване на врата и направа на копие ....  Ама нали във форума се изписа доста нещо, в смисъл - един нож, когато не ти "ляга" на окото, как да го окачиш на колана...

Така, че трябва да изградиш своето верую за ножа, който искаш да притежаваш и тогава да да си го купиш. Предлагането е голямо. Всичко е въпрос на личен избор! smile 

Надявам се, че съм помогнал.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#6 04.03.2011 22:56:16

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Тук ще го има след няколко дена , изчакай , може да е по евтино wink

http://www.stayaliveshop.com/item.php?id=429

Офлайн

0

#7 04.03.2011 23:22:12

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Колега Гега, прочети тази статия към която ти пращам линк, замисли се, отиди в магазин, не бързай, хвани, барни и виж, и тогава си купи нож! http://www.offroad-bulgaria.com/showthr … 860&page=1. Статията е "Интересна статия за избора на нож". Ако ще - Лес Беарс или Рей Макферсън или Кочански-Провански да ти сложат лого или лично да те убеждават, че тоз нож е съвършения и безпрецедентен в ситуация на оцеляване. Ти ще го ползваш, на теб трябва да ти е удобен и ти ще трябва да го точиш!!! Наточи тази серетация, като я изхабиш и ако си за на палатка, за риба за два три дена или си на едноседмичен преход в планината, или в полето...! Ще си носиш шанцов инструмент или поддържащ екип от шерпи?

Не се ловете по рекламни трикове, гледай ПРАКТИЧНА И ЗДРАВА ПОКУПКА. Да е лека и много удобна. Убедих се в това след две поръчки по интернет - без да съм го видял на живо. Не те убеждавам да се откажеш или да го купиш, но това за мен е чист маркетинг!

(Оцеляващите се познават по ножовете Мора, евтин и надежден)  lol

Последно редактиран от RELAX (04.03.2011 23:45:34)

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#8 05.03.2011 00:24:50

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

М/у другото Gega, сега се зачетох в статията и мненията под нея. Всички констатации и постове напълно се покриват с това, което отбелязахме и препоръчахме с колегата mchervenkov! Няма универсален нож - всичко е въпрос на личен избор и компромиси в предпочитаниятата. Както в медицината - панацеята е само фикс идея !!!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#9 05.03.2011 09:06:37

parev
Редови

От: Стара Загора
Регистриран: 27.01.2010

Мен най ме изненада вторият клип на този магазин.Човекът не посмя даже да изкара една искра от прословутата запалка!? Ама заради ножа ли,заради запалката ли?.Вярно има интересни решения в канията но .... май най-много ми харесаха свирката и надписът „BG“-някакси Българско,а? smile  Гега,не искам да те разочаровам,но нещо ми прилича на онея рекламки по телешопа- „Вижте! Продуктът има 1,2,3,4 гумени крачета с които се залепя за масата като октопод!.Има даже и перка,с която прави твърдото като стомана зеле-на каша“

Офлайн

0

#10 05.03.2011 12:40:00

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Гета, щом искаш да дедеш на някакви български мошеници 145 лв. - добре. cool  Цената на ножа се движи между 50 и 60 долара.

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#11 05.03.2011 13:28:34

GEGATA
Блокиран

Благодаря на всички за отзивите ! icon_smile.gif

Пределно ми е ясно, че всичкото това е една маркетингова игра, но сега като се замисля ми изкача въпроса - "Дали наистина всичкото това струва 150 лв ?!"

Разполагам в момента с 190 лв, които съм готов да дам за свестен нож, но въпроса е кой... icon_confused.gif Искам простичък нож, като Fallkniven S1.

За сега съм се спрял на Cold Steel SRK AUS 8A... Какво ще кажете ?

Офлайн

0

#12 05.03.2011 14:14:49

elvenpath
Новодошъл

Регистриран: 06.12.2009

Аз имам такъв Cold Steel  smile  взимай без да му мислиш! Уникален е!  cool

Офлайн

0

#13 05.03.2011 19:11:53

kameti
Новодошъл

Регистриран: 23.02.2011

аз бих взел барк ривър фокс
http://cgi.ebay.com/Bark-River-Knives-F … 483ed1e917

Офлайн

0

#14 05.03.2011 19:49:51

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

GEGATA написа:

Благодаря на всички за отзивите ! icon_smile.gif

Пределно ми е ясно, че всичкото това е една маркетингова игра, но сега като се замисля ми изкача въпроса - "Дали наистина всичкото това струва 150 лв ?!"

Разполагам в момента с 190 лв, които съм готов да дам за свестен нож, но въпроса е кой... icon_confused.gif Искам простичък нож, като Fallkniven S1.

За сега съм се спрял на Cold Steel SRK AUS 8A... Какво ще кажете ?

Колега, за мен Cold Steel SRK AUS 8 е неразумен избор, най-малкото защото е направен от неподходяща стомана за този размер нож! Минуси по него има още много, но човек разбира за тях едва след като го е купил! Виж ако е модела от Carbon V, работата е друга, но и цената съответно! wink  В ценовият клас около 200 лв. има доста по-добри варианти! Примерно Cold Steel master hunter, Bark river gunny, Fallkniven F1! В момента ето това е доста изгодно, само че превишава малко бюджета ти:

http://nojove.eu/index.php?main_page=pr … cts_id=159

Другият не лош вариант е да си вземеш нещо такова:

http://knivesworld.net/index.php?page=s … 25&lang=bg

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#15 06.03.2011 09:09:32

GEGATA
Блокиран

Каквото и да прая, каквото и да струвам -  в крайна сметка Fallkniven май ще си взема... ще изчакам до следващата заплата   roll
Благодаря iivets smile !

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff