XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#406 10.01.2022 10:37:08

Miro
НещоНамирач
Репутация: 213

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 862

Отг: Мъжко готвене

Въпросът е интересен и като се замисля подходът при готвене "заври и затвори" го използваме успешно, както при къмпингуване така и в къщи.
1. С тенджера под налягане - в момента, в който ястието заври спираме котлона и тръгваме ... насам-натам. Като се върнем ястието е готово.
2. У дома, когато готвим за кучето, действаме по същият начин, но тенджерата не е под налягане. Първо сваряваме главите (пилешки), след което добавяме ориза и изключваме котлона.

Този термост ми харесва за походно готвене

1058360_default.jpg?format=auto&quality=60&f=800x0

Офлайн

    1

#407 17.01.2022 14:48:28

Garga
Редови
Репутация: 16

От: гр. Перник
Регистриран: 10.06.2012
Мнения: 22
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Каварма по Гарговски в метална тава

Свинско месо за готвене, пилешки гърди, зелена пиперка, червена пиперка, кромид и печурки.

Подправки - кимион, чубрица, соев сос, черен пипер, пушен червен пипер, едро къри, 150 мл бяло вино, лимонов сок, моркса сол, доматено пюре

Металната тава е попадение от Лидъл, прилича на тава за паеля, но е масивна и тежка.

Месото режа на кубчета и мариновам в соев сос и лимонов сок за поне 45 мин. След това овалвам в брашно и запържвам. Добавям нарязаните зеленчуци до омекване, след това доматено пюре с малко вода и  накрая подправките. Къкри леко на слаб огън до сгъстяване.  Сол - на вкус. Върви чудесно с ладна бира или винце, според температурата навън.



kavarma.jpg

Последно редактиран от Garga (17.01.2022 14:49:52)


Defiance of life is existence.

Офлайн

    9

#408 11.02.2022 22:48:39

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

20220211-194856.jpg Чебуреки по оригинална Грузинска рецепта.
20220211-194900.jpg нещо мноооого вкусно.
20220211-194909.jpg
20220211-211753.jpg
20220211-211803.jpg Тестото е многослойно мяза на нашето бутер ма не е.
Два дена съм в карантина, а вече сложих здраво килца на дуп........та. След седем дена ще се търкалям.

Последно редактиран от Okdalf (11.02.2022 22:49:54)

Офлайн

    6

#409 12.02.2022 12:04:23

RELAX
Модератор
Репутация: 1539

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,667

Отг: Мъжко готвене

Давай рецептата...


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#410 12.02.2022 12:28:21

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

Рецептата е от тук, но замених водата с 3/4 кофичка кисело мляко допълнено с вода. Изгледайте видеото до края, интересно е. Успех. Вкусът е невероятен.

Офлайн

    0

#411 12.02.2022 18:09:15

RELAX
Модератор
Репутация: 1539

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,667

Отг: Мъжко готвене

От тук, ма туй "тук" не е активно...


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#412 12.02.2022 19:45:38

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

Сори, сега ще го пусна.

Офлайн

    4

#413 12.02.2022 21:42:10

Кольо
КорифееЦ
Репутация: 1837

Регистриран: 01.02.2013
Мнения: 3,970

Отг: Мъжко готвене

Завиждам ви, че можете да си позволите да ядете такива неща....


"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

    0

#414 15.02.2022 06:33:23

stelio5
Новодошъл
Репутация: 1

От: Варна
Регистриран: 30.07.2012
Мнения: 1

Отг: Мъжко готвене

Okdalf написа:

https://i.postimg.cc/tTW76chp/20220211-194856.jpg Чебуреки по оригинална Грузинска рецепта.
https://i.postimg.cc/sD9gP8vg/20220211-194900.jpg нещо мноооого вкусно.
https://i.postimg.cc/15WLZcdK/20220211-194909.jpg
https://i.postimg.cc/BZpzxBJG/20220211-211753.jpg
https://i.postimg.cc/qvPDkmx2/20220211-211803.jpg Тестото е многослойно мяза на нашето бутер ма не е.
Два дена съм в карантина, а вече сложих здраво килца на дуп........та. След седем дена ще се търкалям.

Страхотно! Напомня доста на тюркменското ичлекли, което е обаче под формата на пай.
2014та имах късмета да ме командироват до Ашхабат и ядох там в една закусвалня

във видеото по-долу показват и традиционния начин на приготвяне

Офлайн

    1

#415 15.02.2022 11:29:26

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

Това ичлекли, си е наистина пай. В кухнята на братята па и по света "тестяното" е варено пържено или печено. На тиган или в тава. Различните националности го наричат по различен начин. В случая чебуреките са пирожки с кайма. Могат да бъдат със сирене или картофи. Има и вариянт с месо, не мляно. Блините са като нашите тиганици или гюзлеми. Чебуреките са вариянт на нашите бухти с пълнеж. В българската кухня нямаме само вариянт на пелмените. Има една супа "трахана" но тя е тестяна без пълнеж.

Офлайн

    1

#416 12.03.2022 19:16:31

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

Пилешки гърдички със сметана и гъби малко лук чесън и поДпрафки. 20220312-191015-1.jpg
Да ви е сладко.

Последно редактиран от Okdalf (12.03.2022 19:17:18)

Офлайн

    5

#417 22.03.2022 21:45:44

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1475

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,953

Отг: Мъжко готвене

Пържени къртовки с гъби сметана и копър, страхотно мезе.:D
20220322-200753-1.jpg

Последно редактиран от Okdalf (22.03.2022 21:46:24)

Офлайн

    4
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff