XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#406 10.01.2022 10:37:08

Miro
НещоНамирач
Репутация: 211

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 859

Отг: Мъжко готвене

Въпросът е интересен и като се замисля подходът при готвене "заври и затвори" го използваме успешно, както при къмпингуване така и в къщи.
1. С тенджера под налягане - в момента, в който ястието заври спираме котлона и тръгваме ... насам-натам. Като се върнем ястието е готово.
2. У дома, когато готвим за кучето, действаме по същият начин, но тенджерата не е под налягане. Първо сваряваме главите (пилешки), след което добавяме ориза и изключваме котлона.

Този термост ми харесва за походно готвене

1058360_default.jpg?format=auto&quality=60&f=800x0

Офлайн

    1

#407 17.01.2022 14:48:28

Garga
Редови
Репутация: 16

От: гр. Перник
Регистриран: 10.06.2012
Мнения: 22
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Каварма по Гарговски в метална тава

Свинско месо за готвене, пилешки гърди, зелена пиперка, червена пиперка, кромид и печурки.

Подправки - кимион, чубрица, соев сос, черен пипер, пушен червен пипер, едро къри, 150 мл бяло вино, лимонов сок, моркса сол, доматено пюре

Металната тава е попадение от Лидъл, прилича на тава за паеля, но е масивна и тежка.

Месото режа на кубчета и мариновам в соев сос и лимонов сок за поне 45 мин. След това овалвам в брашно и запържвам. Добавям нарязаните зеленчуци до омекване, след това доматено пюре с малко вода и  накрая подправките. Къкри леко на слаб огън до сгъстяване.  Сол - на вкус. Върви чудесно с ладна бира или винце, според температурата навън.



kavarma.jpg

Последно редактиран от Garga (17.01.2022 14:49:52)


Defiance of life is existence.

Офлайн

    9
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff