Здравейте,
Казвам се Димитър, от София съм, и от много време насам ходя по планини и преходи. Наскро обаче доста се заинтригувах от бушкрафтинга - определено не бих се нарекъл нищо повече от ентусиаст и начинаещ.
Много се надявам, че не правя тема-дубликат (постарах се да потърся из категорийте ръчно, както и с търсачката относно въпроса ми).
Въпросът ми е следния: Имайки предвид всички промени в законите относно къмпингуването, които се случват в последните години (може би става дума само за по морето и национални паркове като Витоша), дали и как това афектира бушкрафтинга? По-конкретно - харесал съм си спокойно място в Лозен планина, където исках да тренирам базистни бушкрафтинг умения и правенето на елементарни дървени конструкции. Реално, в момента, това би ли било легално? Ще си навлека ли проблеми, ако остана да пренощувам там, конкретно, или където и да е другаде, и ще си навлека ли проблеми за сеченето на дърва (некомерсиално естествено - за огън и за, както споменах, базистни постройки (които най-вероятно ще са невероятно неуспешни в началото) от типа на елементарен заслон (Не къща естествено).
Благодаря предварително за отделеното внимание!
Последно редактиран от Dmtr (24.08.2021 18:51:58)