XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 24.08.2021 18:50:58

Dmtr
Новодошъл
Репутация: 3

Регистриран: 24.08.2021
Мнения: 2

Къде легално мога да практикувам бушкрафт

Здравейте,
Казвам се Димитър, от София съм, и от много време насам ходя по планини и преходи. Наскро обаче доста се заинтригувах от бушкрафтинга - определено не бих се нарекъл нищо повече от ентусиаст и начинаещ.
Много се надявам, че не правя тема-дубликат (постарах се да потърся из категорийте ръчно, както и с търсачката относно въпроса ми).
Въпросът ми е следния: Имайки предвид всички промени в законите относно къмпингуването, които се случват в последните години (може би става дума само за по морето и национални паркове като Витоша), дали и как това афектира бушкрафтинга? По-конкретно - харесал съм си спокойно място в Лозен планина, където исках да тренирам базистни бушкрафтинг умения и правенето на елементарни дървени конструкции. Реално, в момента, това би ли било легално? Ще си навлека ли проблеми, ако остана да пренощувам там, конкретно, или където и да е другаде, и ще си навлека ли проблеми за сеченето на дърва (некомерсиално естествено - за огън и за, както споменах, базистни постройки (които най-вероятно ще са невероятно неуспешни в началото) от типа на елементарен заслон (Не къща естествено).
Благодаря предварително за отделеното внимание!

Последно редактиран от Dmtr (24.08.2021 18:51:58)

Офлайн

    2

#2 24.08.2021 19:36:23

пацо
Редови
Репутация: 315

От: София
Регистриран: 08.03.2015
Мнения: 759

Отг: Къде легално мога да практикувам бушкрафт

Добре дошъл друже ! Няма да имаш проблем да практикуваш хобито си , стига да е в рамките на разумното. Сега в тези жеги гледам да не паля огън (въпреки, че винаги подхождам много отговорно) . Избери си уединено място и практикувай спокойно! Успех!

Офлайн

    1

#3 25.08.2021 10:46:25

Dmtr
Новодошъл
Репутация: 3

Регистриран: 24.08.2021
Мнения: 2

Отг: Къде легално мога да практикувам бушкрафт

Добре заварил!
Много благодаря за бързия отговор!
Честно казано, няма да ходя с тия жеги така или иначе близкия месец, най-вероятно, понеже най-малкото на песовете ми им става лошо през деня от тия градуси, но и попринцип си много прав за отговорното отношение към огъня. Иначе да, мястото определено е забутано и не смятам да сека индустриално дървета, а някое друго не-живо, за да изтренирам нещо просто от типа на обикновена шатра.
Отново благодаря за отговора!

Офлайн

    1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff