XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 13.03.2019 23:36:53

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Качване на снимки във форума

biolander написа:

Пиша това, защото Венци ме питаше как да качи големи снимки.
Когато ползваш форумния postimg той слага линк към иконката, а не  самата голяма картинка. Затова:
1. Качваш си картинката както досега.
2. Появява ти се кода:

[url=https://postimg.cc/Z9LJ2s9k][img]https://i.postimg.cc/Z9LJ2s9k/95037-whit-zoom.jpg[/img][/url]

3. Копираш частта веднага след url= до затварящата ]. Тук:

https://postimg.cc/Z9LJ2s9k

4. В нов таб на браузера го отваряш. Отваря ти се страницата с голямата картинка.
5. С десен бутон върху снимката избираш от падащото меню Copy image location.
6. Добавяш вече картинката с бутончето за "Изображение" дето се намира горе над полето за писане.
Появява ти се следния таг:

[img]https://i.postimg.cc/5thjHZbt/95037-whit-zoom.jpg[/img]

https://i.postimg.cc/5thjHZbt/95037-whit-zoom.jpg
Това е. Изглежда дълго, ама става за 10 секунди.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#2 15.03.2019 09:52:56

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Качване на снимки във форума

Ето примерно колегата biolander преди време е писал нещо по тази тема:
https://forum.xenos-bushcraft.com/viewtopic.php?id=2376
Предполагам има и много други уеб-албуми, които предлагат хостване на снимки, както и опции за вграждането им, не съм вече в час с последните писъци на технологията! smile

Сигурен съм, че и в други теми от раздела "За форума" вече сме писали подобни неща, но просто са забутани някъде из информацията...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 15.03.2019 10:41:46

Петър
Редови

От: София
Регистриран: 29.05.2012

Аз качвам снимки във форума през сайта Postimage.org. Преди доооста време си спомням имаше един туториал, съставен от @Aloo по темата, в който той беше препоръчал Photobucket.com.
(което и аз ползвах доста време, но после нещо има се промени сайта и за известен период ми бяха свалили изображенията, сега гледам, че са възстановени).

Та с Postimage-то - правим си регистрация в сайта и си качваме снимките и още с качването можем да изберем дали да им променим размера и дали да имат срок на изтичане или не.
Postimage1.jpg

След това отваряме която и да е от снимките, избираме share и получваме различни опции за споделянето. От тях избираме опцията Direct link.
Postimage2.jpg
Postimage3.jpg

Копираме директния линк, влизаме във форума, където си избираме опцията за качване на изображението и съответно там поставяме линка.
Postimage4.jpg

След това форума ме пита и за "описание на изборажението", което аз винаги пропускам. И ето така излиза накрая.
IMG-20180713-201854.jpg

Не знам дали това е най-добрият начин за качване на снимки, но така го правя от много време. Следвам стъпките както казах от инструкциите на Aloo, които бяха идентични, с изключение на платформата за снимки.

Последно редактиран от Петър (15.03.2019 10:43:46)

"Stepping forward from where ordinary survival training ends, wilderness bushcraft is the detailed knowledge that can enable us to experience nature in a more indigenous way: a way that demands we open our eyes and other senses, and pay the closest attention to the world around us" - Ray Mears

Офлайн

3

#4 15.03.2019 11:25:29

Seeker
Редови

От: гр. Варна
Регистриран: 05.02.2017
Уеб-сайт

Аз качвам също от Postimage.org, по същия начин. Само дето не ползвам, маркиране на линка-> десен бутон-> копи, а цъкам с левия на иконата след линка.  smile  Но ми се иска да разбера. Как се качва снимка, която излиза като икона и когато цъкнеш на нея, да става голяма?  smile

Последно редактиран от Seeker (15.03.2019 11:29:55)

Офлайн

0

#5 15.03.2019 11:46:38

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

А аз от доста години използвам платформата на Снимка БГ - там стъпките са още по лесни и всичко е написано точно и ясно.

П.П. След като Google закриха платформата на Picasa, създадоха автоматичен архив на албумите, които всеки потребител си беше създал и ги прехвърлиха в Google+. Сега са установили, че и Google+ им е нещо нерентабилен и от известно време ми излиза съобщение, че всички албуми ще бъдат изтрити на 01.04.2019 г., като до тогава всеки има възможност да си ги прехвърли и запази в друга платформа или в някакъв вид памет.

Това го пиша с идеята, ако някой има такива албуми и не е узнал за закриването на Google+, да действа - още има време ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

1

#6 31.08.2020 11:47:09

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

Всичко, което съм качил в Пикасата през годините си е на мястото. wink Наскоро при ново качване на снимки ми излезе показаното отдолу съобщение.
ACtC-3eUzdbyCz2GVkNAvoYvnkTyr-mmBY7dfmZpqTSfIUKighp71LOvnZgrFIl32vr075-JPIeguv46BEXwgfZQaQO9QOnZjwuM3yGfO2-YNbkUkEdMZPK1DDLWrbR9JIdSFzpiHFfnh7ER3SNY0Bw-F64=w424-h450-no?authuser=0

Тази опция на качеството е напълно достатъчна за снимки, които се публикуват във форуми, затова си направих отделен профил, в който да ги качвам. За мен този безплатен вариант с неограниченото пространство е по-надежден, че снимките ще са там дълго време и лесен за работа спрямо други такива. smile

Офлайн

5

#7 14.11.2020 15:11:04

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

чичко  Google написа:

Стартирахме Google Снимки преди повече от 5 години и оттогава приложението се превърна в нещо повече от инструмент за управление на снимките Ви. То стана място, което посещавате, когато Ви обхване носталгия и искате да се насладите на спомени. В днешно време Google Снимки е дом на повече от 4 трилиона снимки и видеоклипове, включително Вашите, а всяка седмица се качват впечатляващите нови 28 милиарда снимки и видеоклипове. За да можем да приемем още повече от спомените Ви и да подготвим Google Снимки за бъдещето, променяме правилата си за хранилището.
    От 1 юни 2021 г. всички нови снимки и видеоклипове, чиито резервни копия са създадени с високо качество, ще се отчитат в безплатното хранилище от 15 ГБ на профила Ви в Google или в допълнителното хранилище, което евентуално сте купили – така, както е при другите услуги на Google, като Google Диск и Gmail.
    Промяната не се отнася за снимките и видеоклиповете, на които е създадено резервно копие с високо качество преди 1 юни 2021 г. – те няма да се отчитат в хранилището в профила Ви в Google. Това включва цялото Ви съществуващо съдържание, качено с високо качество.
Не ни е лесно да вземем това решение и то наистина представлява голяма промяна, затова искахме да Ви съобщим достатъчно време предварително и да Ви предложим ресурси, с чиято помощ да посрещнете измененията.

п.п. Въпреки това смятам, че Google Снимки е най-доброто решение към момента. 15 GB не са малко ако снимките в профила са предназначени само форуми.

Офлайн

2
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff