Наскоро се сдобих с нова шапка на helikon-tex и реших да субсумирам в един видео клип мнения за шапките, които притежавам и нося ежедневно.
За съжаление любимата ми шапка Blaser Argali я развалиха с втора генерация, при която изработката и контролът за качество са на по-ниско ниво. Иначе чудеснят бленд от полиестер и полиамид до сега нищо не го е било - съхне за минути, приятен на допир и достатъчно износоустойчив.
5.11 - стандартна 6 панелна шапка от 60/40 полиестер/памук рипстоп - подходяща за пролет и есен за тези които се потят повече - лятото спарва, но здрава на куче...
Хеликонката - нося я една седмица - отново 60/40 полиестер/памук рипстоп, но по-тъничка и с готина извивка за над ушите. Много добра кройка - перфектна за късна пролет и началото на есента. Като изработка - никакви забележки. Премахнах част от допълнителните велкро панели за поставяне на нашивки.
Life is GOOD! http://www.youtube.com/user/stefanwolf88
И аз тъй като от години съм все с шапка на главата,сменил съм какви ли не модели и марки. От няколко месеца имам филцова модел Апалуза на една немска марка Старс енд страйпс. Хубав твърд филц който си запазва формата,ползвана в дъжд и пек без проблеми....
Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40
на скоро попаднах на този форум и след дълго чудене се реших да пиша , някои пазарувал ли е от този сайт за шапки или ако знаете къде мога да разгледам по голям асортимент от продукти