XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 24.06.2019 00:20:08

Кольо
КорифееЦ
Репутация: 1647

Регистриран: 01.02.2013
Мнения: 3,759

Кратък излет край Елешница.

По времето когато течеше форумната сбирка на Грамадлива ние пък направихме едни бързи хамаци край София. Бях написал текста отдавна, но все не остана време да го постна.
Та както казах в другата тема, докторите казаха да си “пазим” детето, да не ходи на детска и да го тъпчем с лекарства. В Петък вечерта времето беше прекрасно и докато се разхождахме с Петя и Илия из кварталните градинки, се спогледахме с Петя и за двама ни стана ясно, какво ни се върти в главата. “Както кажеш й казвам, палатката и хамаците са в колата, по пътя ще вземем нещо за хапване и след час сме там, още един час за огън, разставяне и кльопачка и в девет ше е легнал. “ Речено – сотрено… и в този момент раздиращата му кашлица ни отрезвява и ентусиазмът ни помръква. 
- Ама утре – нали, казва Петя и присвива очи.
- Айде да дойде утре й казвам, пък там както Господ ги нареди нещата".
Идва утрото, Илия се развиква към 6.30 да ставаме и ни уведомява, че “днес няма детска, нали?” и че ще ходим на “пикнън” и хуква бос да си търси новият чадър с Макуин, без който никой “пикнън” не е възможен, както всички знаем...
Кафета, сандвичи, вода, бинокли и изхвърчаме да заредим колата. Такъв ентусиазъм ни подгони, все едно ще ходим на море а не на пикник на 30 километра от панелката. Илия кашля та се къса, но ние се сугестираме взаимно че “той и в София ще кашля”, ”по-добре на чист въздух”, “ Абе, айде до обед, пък после ще се приберем да си спи у дома” и такива работи дето си знаем… smile Пристигаме на мястото, опъваме циганията, сипваме си по кафе и … кеееф! Пълен релакс. Чурешка беше придошла и мътна не ставаше за ловене на гулеши, даже и за цапане с пръчки не ставаше. Метнахме с Илия по едно – две къмъчета, да не сме капо и айде юруш по ливадата с топката. Ходихме да гледаме Златките и земните пчели как събират нектар, наблюдавахме трескавите планински стърчиопашки как ловят гъсеници за скритите някъде в гъстака гладници и такива "изследователски" работи дето му отварят очите за света наоколо. После дойдоха Цеца, Мая и Мими, придружени от три кучки и Ичака веднага оцени напращелите им… вимета, но най-вече звънците им по вратовете и беше много учуден защо Мима е без рога.
Уж идеята беше на обед да го върнем, но той изглеждаше добре, че даже и кашлицата му намаля доста, люлееше с кеф на хамака и се радваше така искрено на всичко, че решихме да обядваме и … по хамаците. Направих му на Ичака едно "гнезденце" от пикник одеяло против тунелния ефект,  постлахме му едно брезентово платнище от вътре, вкарахме го в чувала и Петя ляга в другия хамак да го приспива а аз потъвам в пътеписът на Ханс Дерншвам. И така … 3 часа. Илия спа като буба. Това е първото му истинско спане в хамак. До сега не успявахме да го накараме да спи в “махака” и само се приспиваше в него и като дойдеше време да заспива си искаше в неговата палатка, а сега заспа като къпан.
Събуди се, прокапа някакъв дъждец, хапнахме, изпихме кафето, обадихме се да проконтролираме Гальо и дружината на сбирката, поиграхме на поляната, пагазихме из "визитките" на трите прими, вдигнахме нивото на Чурешката бара, натоварихме се на колите и си бихме камшика към София, щото Уинда ни беше поканил на езерото в Дружба да тестваме новата лодка, която той твърди, че била на Дилара. Горкото дете в каква заблуда живее… Успя са си подържи придобивката едва след като почти й свърши батерията от “тестове” на Уинда  и баща й я изкара на брега.
Та това ни беше нашата събота. Наиграхме се хубаво и се прибрахме у дома.

thumb-4AFB_5D0FE902.jpgthumb-764F_5D0FE902.jpgimage.jpg

Апропо. Едва на другата сутрин Илия си върна тютюнджийската кашлица.

Последно редактиран от Кольо (24.06.2019 00:28:05)


"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

    12
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff