XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 16.01.2019 21:03:22

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Отг: Примитивна защита на зрението

Да бе щото нямаш сажди около себе си? Сутринта бъркаш в печката правиш си около очен грим, и аре по чукарите. Като те срещнат чужденците падат от смях или питат дали сме се били. tongue

Офлайн

0

#32 18.01.2019 21:54:33

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

scarecrow написа:

... т.е достатъчно тънък сноп светлина който преминава през зеницата, например с лазер,

Докторе тука те сгепцах. Светлината на лазера е кохерентна - т.е. снопа е практически успореден. Това означава, че когато се пречупи през лещата на окото, която е оптимизирана от еволюцията да се фокусира върху ретината, се получава перфектната концентрация и прогаряне на чувствителните елементи. Справка Павката дето си правил рубинов лазер и сега не вижда в червената гама щото надничал в него. При източник на светлина който излъчва във всички посоки, опасния интензитет е значително по-голям. Т.е. Лазер със сравнително малък интензитет, може да нанесе по-големи поражения от зяпане на волтова дъга.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

2

#33 18.01.2019 22:58:21

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Галимунди написа:

... Павката ...

... си има прекрасно зрение, но според ония мискини - дофторите, немам цветоусещане зa зелено-синьо-сиво. smile Това за протокола, щото "рубиновият" според мен лазер се оказа, че дъни в инфрачервената област, пък аз пионерче, бъдещ комсолец и де да знам... big_smile

Офлайн

0

#34 19.01.2019 18:17:37

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Значи морето ти е прозрачно винаги, дааааааааааа блазе ти. tongue

Офлайн

0

#35 19.01.2019 22:35:16

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Ludipipo написа:
Галимунди написа:

... Павката ...

... си има прекрасно зрение, но според ония мискини - дофторите, немам цветоусещане зa зелено-синьо-сиво. smile Това за протокола, щото "рубиновият" според мен лазер се оказа, че дъни в инфрачервената област, пък аз пионерче, бъдещ комсолец и де да знам... big_smile

Да не ти пука! И аз имам дефицити в същия спектър пък не са ми светили с лазери в очите.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff