XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 19.03.2018 14:33:57

Петър
Редови

От: София
Регистриран: 29.05.2012

Ръчно изработени неща за продан

Здравейте всички! Макар да не пиша от толкова отдавна във форума, пък и да не съм от най-редовните "писатели", все пак се надявам, че мога да кажа, че съм допринесъл с разни полезни теми, идеи и няколко "how to" проекта. Тези, които следят развитието ми във форума от повече време навярно са забелязали, че с времето се насочих повече към ръчната изработка и темите ми най-често се помещаваха в раздела "Направи си сам" (но това не значи, че съм изоставил разходките и излетите в гората!). Въпросът е, че в последно време наистина наблегнах на "занаятите", ако мога така да се изразя, и дойде моментът в който бих искал да предложа някои от нещата, които правя, за продажба тук, където знам, че биха били оценени.

Затова и съм отворил тема с такова абстрактно заглавие, защото се надявам през известно време да качвам разни нещица тук за продажба. Също и да обявя, неофициално, така да се каже, че приемам дребни поръчки най-вече за кожарски и ковашки проекти. Всичко, което е според уменията ми, с радост бих се опитал да реализирам.

Тези от вас, които са във форума от по-дълго, са запознати с изработките ми, а за по-новите челнове - занимавам се предимно с коване и работа с кожа, правя както практични предмети (инструменти), така и чисто декоративни такива. За съжаление сайтът, който ползвах за постване на снимки, промени политиката си, вследствие на което всичките снимки тук, които съм качвал през годините, сега са недостъпни... По-нататък, ако някой се интресува от избаотките ми (повечето от които бяха качени във форума), мога да сформирам нещо като портфолио, което да прикача към темата.

Е, достатъчно прикази smile . Първото нещо, което качвам в темата са два чакмака за продан.
IMG_20180319_130518.jpg

Чакамците са ковани от парчета стара пила за метал. В средата имат меден нит, чисто за декорация. По-големият е с дължина 9,5см, а по-малкият е дълъг 7,5см. Ето ги в ръката ми, за да добиете горе-долу представа.
IMG_20180319_140305.jpg

Чакмаците вървят в комплект с малки кесийки (по-скоро калъфчета). Калъфчетата не са нищо специално, но са здрави и са предназначени да побират чакамка с няколко парчета кремък и прахан.
IMG_20180319_125838.jpg
IMG_20180319_132359.jpg
IMG_20180319_130631.jpg

Като цяло това е. Комплекът включва чакмакът с калъфчето му, няколко парчета кремък и малко прахан от праханова гъба.
Цена за комплект 35 лв.
За поръчки и запитвания - в темата, може и на ЛС.

Последно редактиран от Петър (19.03.2018 14:35:04)

"Stepping forward from where ordinary survival training ends, wilderness bushcraft is the detailed knowledge that can enable us to experience nature in a more indigenous way: a way that demands we open our eyes and other senses, and pay the closest attention to the world around us" - Ray Mears

Офлайн

15

#2 19.03.2018 15:10:13

biolander
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 09.11.2011
Уеб-сайт

Отг: Ръчно изработени неща за продан

Петьо, желая ти успех!!!

Ти си длъжен да правиш добро от злото,защото то няма от какво друго да се прави - Робърт Пен Уорън
http://tzilkovi.wordpress.com
http://ostrieta.eu

Офлайн

0

#3 19.03.2018 15:12:11

Петър
Редови

Благодаря ти много!

"Stepping forward from where ordinary survival training ends, wilderness bushcraft is the detailed knowledge that can enable us to experience nature in a more indigenous way: a way that demands we open our eyes and other senses, and pay the closest attention to the world around us" - Ray Mears

Офлайн

0

#4 19.03.2018 15:12:22

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Успех, колега! smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#5 19.03.2018 15:41:25

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

На добър час, прятелю! Нещата ти са пипнати и правени с вкус и отношение. Желая ти много успех и много клиенти. Аз със сигурност, както и досега ще съм сред верните ти мющерии! smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#6 19.03.2018 16:44:19

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Браво Пеца, успех.

Офлайн

0

#7 19.03.2018 17:53:55

стефан чаков
Редови

Регистриран: 23.12.2010

Чакмаците са много хубави!Купи си кръглоустни клещи за да огъваш по-лесно краищата и да стават по-красиви.Успех ти желая smile.

Който разбира,разбира и от свиренето на комара,който не разбира и от магарешки рев няма да разбере.

Офлайн

2

#8 19.03.2018 19:22:55

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

Вдъхновително

Орел пазител

Офлайн

0

#9 19.03.2018 20:00:44

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

стефан чаков написа:

Чакмаците са много хубави!Купи си кръглоустни клещи за да огъваш по-лесно краищата и да стават по-красиви.Успех ти желая smile.

Ето това е мотивиращ и насърчаващ пост. Друго си е майстора да те насърчи и да ти даде съвет.

Айде да дам начало на търговията. Защото до момента виждам само добри пожелания. Петьо прати ми големия чакмак. Не че нямам, но ще имам първия ти реализиран продукт и някой ден когато станеш известен ще мога да се хваля че съм купил първия ти продаден продукт. Обаче го искам със сертификат. Първата ми сделка и пр.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

2

#10 19.03.2018 20:28:10

Петър
Редови

Благодаря на всички за подкрепата и милите думи! Значат много за мен, повярвайте, а Стефко, похвалата от теб за чакмака - още повече! (в интерес на истината такива клещи даже си направих, но именно след като бях завършил чакмаците, виждайки нуждата от тях).
Галимунди, а на теб благодаря специално за първата поръчка!

Остава наличен малкия чакмак!

Офлайн

0

#11 19.03.2018 22:36:23

Кольо
КорифееЦ

Петър написа:

Благодаря на всички за подкрепата и милите думи! Значат много за мен, повярвайте, а Стефко, похвалата от теб за чакмака - още повече! (в интерес на истината такива клещи даже си направих, но именно след като бях завършил чакмаците, виждайки нуждата от тях).
Галимунди, а на теб благодаря специално за първата поръчка!

Остава наличен малкия чакмак!

Аре, на опашката ако обчате! Да не вадим компромати! big_smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#12 19.03.2018 22:38:57

Петър
Редови

Тъй де, ама другото са си наши лични сделки, тука вече всичко е публично, така да се каже big_smile . Пък за първи продукт наистина може да се смятат и други мои изработки.. Но пък това вече наистина са първите "официално" продадени.

Последно редактиран от Петър (19.03.2018 22:42:30)

Офлайн

0

#13 19.03.2018 23:52:40

Кольо
КорифееЦ

Айде! Хаирлия да е! big_smile Все така да ти върви, на опашка да сме!

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#14 20.03.2018 12:07:16

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Успех! Чакмаците са супер.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн