XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#241 22.08.2017 21:41:39

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Отг: Набутка или далавера е пазаруването от AliExpress.com?

Идеята беше в алито дали сте срещали някоя оферта за 4-5 бройки на добра цена, а не кои са най-евтините. БГ онлайн магазините отпадат щото транспорта ще е колкото стоката. Само трябва да се пробва всяка бройка индивидуално, щото са от някакъв кекав метал и на някои бройки превърта резбата на муфата в крайно завито положение.

Офлайн

0

#242 22.08.2017 23:47:13

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Виждал съм такива карабинерчета в Джъмбо в кошовете около касите. По спомен цената беше около левче и нещо.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#243 23.08.2017 23:13:48

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Добре какво значи добра цена. За теб 3лв е добро, за мен под 10 лв си е боклук. Пък било то и да си закачам ключовете за раницата.
пп Сега пак ще изпаднем в една полемика " ма ти ползваш на професионална основа" Фсичко което ползвам разчитам единствено на  сигурност. Защото когато ми се наложи не се замислям с кое въже да издърпаме колата от канавката, просто бъркам вадя и ползвам. Било ролка въже или карабинер. Някой съфорумници може би ще се сетят как на Соколна свалихме вятърния генератор с два карабинера. smile
Ето сносни цени https://www.decathlon.bg/2439-karabineri-primki

Последно редактиран от Okdalf (23.08.2017 23:27:17)

Офлайн

2

#244 24.08.2017 13:50:23

mastodont
Редови

От: София
Регистриран: 09.05.2011

https://www.aliexpress.com/item-img/Fis … ae2bZ85B1q
мен тез си ми вършат идяяялна раута ;-) та.. цел-цена секи има ралично виждане ;-)
в алито има доста типове и си пише натоварване, диаметър, размер... та.. избирай tag: carabineer ;-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

1

#245 25.08.2017 10:57:41

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Бай Иван е отскоро горд собственик на BlackView8000pro от Алито. Излезе 235 евро не мина през митница. За сега съм много доволен. Бързак, и доста солидно изглежда. Батерията е държелива ако не джиткаш по цял ден в интернет. Още не съм го подлагал на краштестове, но се надявам ако му се случи случка да се държи като по клиповете в Ютуб.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

2

#246 25.08.2017 11:55:04

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

А, честито! Със здраве да си го ползваш. Аз му се бях мераклисал ще го отложим във времето... smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#247 28.08.2017 11:00:53

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

При зареждане в петък вечер, в понеделник сутринта е на 74%. Само говорене без джиткане в интернет. Явно екрана черпи доста ток. Коле, можеш да скочиш направо на BV9000pro.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#248 28.08.2017 12:11:51

Кольо
КорифееЦ

Ванка, то по принцип  дисплея черпи най-много от батерията. Нали се сещаш, че до следващата смяна на джаджата ще мине доста време. Чавето арчи повече от ЦРВ-то... big_smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#249 03.09.2017 14:56:39

desi chobanova
Редови

От: Гр. Русе
Регистриран: 22.01.2017

Здравейте! Някой да е поръчвал от алито тези джиджавки?  Как ви се струват? Не сме ползвали никога такива и даже не знам какво точно трябва да гледам , като избирам такова чудо...хихи.
https://www.aliexpress.com/item/10-PCS- … st=ae803_1

Офлайн

0

#250 03.09.2017 18:31:30

Кольо
КорифееЦ

В определени случаи е полезна вещ. Срокът на годност не е от първостепенно значение. www.redrockbg.com/products.php?subcategory_id=77

Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#251 03.09.2017 22:40:28

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Определено е полезна глезотийка - боди уормър или на БГ е - отоплител за тяло (има за ръце, крака, и т.н.). Произведени преди 80 год. в Япония, 100% натурални, не съдържат вредни химикали.

До 30 мин. след активиране достигат максимална температура 65 градуса, а след това поддъжат средна температура 51 градуса. Нетоксични, след употреба се изхвърлят с битовите отпадъци.
- Хипоалергенни /не предизвикват алергични реакции и затова са приложими и при чувствителна или проблемна кожа/
- Без миризма. Топлят 24+часа и е много уютно когато ги активираш в спалният чувал 2-3 часа преди да се завреш в него с измръзнали ходила или ръце. Връщат те в мача и се спи на топло. Горещо ги препоръчвам.

На есенната Чернелка 2016 ги тествахме, благодарение на Свилен от Бургас и инък зиморничевата ми половинка, не усети от минусовите температури в палатката през нощта - спинка си като пич с топли краченца в спалният чувал благодарение на тези уормъри...

П.П. Освен това могат да се използват и за други дейности.

- Примерно, активиран уормър и поставен в чантичката на фото техниката я предпазва от замръзване и бъг на батериите.

- Газовите бутилки при ниски температури не "палят", поради това че газта е в течно агрегатно състояние. Един такъв уормър, активиран и прилепен на дъното й е достатъчен да стопли бутилката, за да може течността да се превърне в газ и да се запали котлончето ...

Ето и други предложения, препоръчани от колегата IntenseAngler в Ю-туб канала му:

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

4

#252 04.09.2017 00:06:13

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Ползвал съм такива за пращане на животни зимата, а и съм получавал животни опаковани в изолационна опаковка с уормър вътре. Вършат перфектна работа.

Имам 2-3 останали от преди 5 години. Нося си ги в багажа когато е по-хладно за всеки случай. Сега се зачудих какъв срок на годност имат... Ще проверя етикетите.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#253 04.09.2017 17:16:17

desi chobanova
Редови

Мерси ви за инфото, ще търся из града за сега smile

Офлайн

0

#254 04.09.2017 17:40:36

Кольо
КорифееЦ

Какъв град, какви 5 лева?! Ще ти ги пратя за моя сметка, ако доставката ти е проблем. Все едно сме пили по бира в кварталната кръчма. Кажи от кое по колко искаш?

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#255 04.09.2017 17:54:12

desi chobanova
Редови

Дааа бе !!! За твоя сметка хихихи, че от какъв зор !  Тя бирата ще си остане за някой ден като наминем към Софето....пък за уормърите ще се разберем smile Миналата седмица на язовира се бях изцъклила от студ на сутринта , и сега твърдо съм решила да си набява тази глезотийка smile

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff