XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#121 05.02.2017 10:32:42

cat
Редови
Репутация: 32

Регистриран: 06.12.2009
Мнения: 101

Отг: Лагерни сигнално-охранителни системи & Пиро и Ел. техники + Бушкрафт

Разликата между скъпите и евтините ракети е и двата вида летят и светят ама скъпите се и виждат . За лодката бях купил едни доста скъпи ракети едно че срокът на годност им беше двойно по дълг и миналата година като изтече се обадих в Атия на бреговата охрана и истреляхме 2 от пристанището . Издигат ся на много по високо от обикновена ракета светят 30 секунди и димът е оранжев . За гористи местности не стават траекторията им не е много права и ако се закачи макар и леко в клонче ще направи пожар . За носене в раницата точно тези които имам не са подходящи , дълги са 60 см и са тежки .

Последно редактиран от cat (05.02.2017 10:40:58)

Офлайн

    0

#122 05.02.2017 12:39:54

zcezbpm
Редови
Репутация: 246

Регистриран: 24.04.2016
Мнения: 154

Отг: Лагерни сигнално-охранителни системи & Пиро и Ел. техники + Бушкрафт

cat написа:

За гористи местности не стават траекторията им не е много права и ако се закачи макар и леко в клонче ще направи пожар .

Като стана дума за пожар.....ами това също е вариант за сигнализиране макар и краен. Като му опре ножът в кокала на човек му е все едно дали ще изгори няколко декара гори. Животът на човек все пак е по-важен от този на дърветата. Разбира се трябва да си много на зор, за да се решиш на такова нещо.

Ако просто събереш съчки дърва и запалиш контролиран огън, а  те търсят на 20-30-40...км от мястото някакво си огънче няма да има ефект, но горския пожар се вижда отдалеч и няма как да не реагират на него.
Има и разбира се вариант въобще да не те търсят и дори някой случаен турист, ловец, рибар....да види малкия контролиран огън не би обърнал внимание, някакви колеги ще си рече и ще отмине.

Имаше подобен случай, но не с палене на гора, а някакъв мисля беше пилот на паднал малък самолет беше прекъснал далекопровод, в Канада ли беше в Аляска ли нямам спомен, май че беше нарочно отрязал с резачката някакво голямо дърво което пада и прекъсва далекопровода, по някакъв начин го беше прекъснал, но ми се губят подробностите за случая. Компанията беше преценила че ако не го е бил направил е щял вероятно да умре и затова не го съдиха за парите, а те бяха доста.

Офлайн

    2
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff