@ Ludipipo,
Това до колкото виждам е с дигитален звук, а не приема дигитален сигнал...
@ Неандерталец,
Няма проблем, че разводнихме темата бе, аз обичам да споря с интелигентни хора, от такъв спор човек никога не може да загуби, може само да спечели 
За GPS - пак, съгласен съм, че е някаква алтернатива, запознат съм с различните софтуери и тн. Тук може би стъпваме до друга особеност на различните типове хора и как обичат да ходят из планината. Надявам се да ме разбереш правилно и да не се омотам много - аз лично обичам да "забравям" екипировката си. Не да я забравя вкъщи или на някоя поляна, обичам да не я мисля. На подобна философия е подчинен може би всеки един компонент на нещата, които нося със себе си. Основен приоритет винаги ми е била здравината на раницата, не толкова удобството и системата за дишащ гръб - това е едно от нещата, заради които да речем - предпочитам здрава военна раница пред някой Дойтер. Няма нужда никой да ми обяснява, че и Дойтерите са здрави - наясно съм.
Поради същата причина предпочитам качествен неръждив нож, колкото и да са ми скачали познати ножари и колкото и да съм трън в очите на всички, които са ми изнасяли лекции с часове относно предимствата на ръждавейките като работни качества и как всъщност то всеки нож ръждясва и как ако се отнасяш към ножа си като идиот то всеки ще ръждяса всъщност и още куп неща, които хората, дето не умеят да не дават непоискан акъл, винаги говорят. Грижа се и гледам всеки свой нож много добре, но за основен нося неръждавейка, защото искам да знам, че мога да "забравя" ножа за повече време ако се наложи и няма да ми стане на черни петна щото някой е рязал лимони без да ми каже.
Т.е. - обичам да мога да разчитам на нещата си без да си резервирам едно късче някъде в мозъка, което да е постоянно на тръни - ще ми се скъса ли раницата, ще ми ръждяса ли ножа, че запали ли феророда, който вчера си купих и нося само него вместо две хубави запалки и пр.
Разчитайки на телефон - лично аз - няма изобщо да съм спокоен, все ще го мисля, а когато не го мисля него конкретно - ще мисля батерията. Накрая мисля няколко устройства относно как и на каква батерия и що е, при все, че нищо за мен не оправдава това. Да речем - даваш пример със снопа светлина, който ти допада на теб. Не знам при повечето от вас как е, аз ще кажа лично при мен кога се налага употреба на фенер.
1.Когато замръкна и окъснея по някоя пътека, вървейки към хижа или мястото, на което ще се бивакува;
2.Около огъня за събиране на съчки, носене на неща от някоя палатка, мърдане извън кръга на огъня поради каквато и да е причина;
3.За ходене по нужда;
4.В палатката при нагласяне на чували и тн. при липса на осветление там или през нощта ако трябва да стана и да направя нещо, или пак - по нужда, или пък просто за да изпуша цигара и да си повися навън.
Не мога да се сетя за нито един от изброените случаи, в които бих предпочел нещо различно от челник. Имам си такъв с регулируема светлина, никой не заслепявам докато си събирам дърва, виждам си в краката къде ходя и си виждам идеално в ръцете какво правя. Освен при точка 4, ако се събудя през нощта, и искам да си видя нещо в краката или тн. - да си светна за малко с телефона - тогава, може би. Но в 99,99% от всички случаи, когато сред природата ми трябва светлина - бих прибягнал до друг източник. Имам къмпинг лампичка, която ми свети на походната маса, имам от ония американски военни венери, извити като тръба напред, който закачам на предния джоб на якето си. Имам малко фенерче на ключовете си и дори в градски условия, когато ми се е налагало да си светна с телефон, това, което съм спечелил, че няколко пъти съм го изпускал и съм му треперил за екрана. Като цяло, хвала на тоя кейс UAG, че ако не беше той, за 2 години имам към 100 изпускания, не е мръднал телефона.
В случая с радиото е гореспоменатия принцип - за 30 лв имам едно хипер непретенциозно транзисторче, което мога да случаш 40 часа при нужда и имам нужда от няколко резервни батерии, за да го слушам още 40. Което не ми идва като никакво свръх тегло, защото 7-8 батерии нося у себе си винаги, като се стремя всичките ми електроники и тн да са с еднакви батерии, все за някъде ще отидат.
Друг момент е, че аз не съм с кой знае какъв телефон, защото много ми писна с времето. От две години съм с S3, който е еднакво глупаво-умен, колкото всички останали. Минах през С4, С5 и С6, няколко HTC и си се върнах на С3. Взех си една подсилена батерия с повече mAh и това е, върши ми добра работа, мъкна един пауър банк, който може да го зареди 3 пъти и за града съм доволен. Всичко живо вече ми пише във Вайбър, много лесно ми е да си снимам и да пращам на разни хора веднага, сега с бебето е много фън - снимам си, пращам на нашите, кефят се. Проверявам си редовно неща в нета, когато съм извън нас, помага ми супер много. За града и живота, който живея - ми е идеален. Но - не може да замени нищо от това, което нося в планината и бих се изправил пред тая дилема само ако като бате Беър ме пуснат някъде в гората от хеликоптер, щото иначе няма шанс да не си нося челник, фенер, компас и всякакви други.
П.П.
Btw, не мисли, че вдигам някакви гюрунтии, когато съм навън. Нямам спомен когато и да е да съм пускал някаква музика или каквото и да е сред природата, ако не се брои пеенето покрай огньове. Най-вероятно и никога няма да го направя. Както казах - взимам такова радио основно ако нещо се получи някога - Искъра ни залее, както казваха Атерикс и Обеликс - небето ако ни падне върху главите, стане някаква буря и съм на майната си и искам да стигна другаде или нещо подобно - искам да имам източник на някаква информация, на която да мога да разчитам. И никога да не го използвам - здраве да е. Като си гледам внуците ше слушам мачове по него