Кольо написа:Прав е Владко. Въпреки, че по дефоулт пикел ще ползваш с ръкавички, не пречи да му навиеш някаква лента - за тенис ракети примерно. Няма да му пречи. За здравината не знам - тествал си го сигурно за да му се довериш?
Okdalf написа:С гола ръка на тоз алуминии........
И що реши, че тъз трЪба е по здрава от другата.
Не е с гола ръка с ръкавици е, но нали нагласях апарата да снима та ги свалих.
Иначе може наистина да се навие нещо да не ми е студено на ръката, ама то вече няма смисъл, защото си купих един Гривел и този саморъчния просто за спомен си го пазя. То май само на Мусала се качих с него макар че то за там при наличието на въже пикела по-скоро пречи.
А за различните видове тръби и здравината им ...Работих преди време в един ДАП и имам поглед върху тръбите за които се държат пътниците и тях чат пат съм слагал. На ония късите автобуси дето пишеше Чавдар тръбите са няколко мм дебели и колкото и да блъска човек върху йорса на ковача само леко се деформира, но не се чупи и даже не се огъва.На Икарусите бяха едни крехки тръби дето алуминия лесно се откъртваше. Правех и стъклата им и рамките от алуминий на по-новите автобуси вкл и един куп световно-неизвестни марки дето надойдоха бяха някаква алуминиева сплав дето като я огънеш два пъти и на третия път се чупеше. Това го няма при стария материал, който ползвах от Чавдарите. То тогава въобще не съм и помислял за планина, а щях да си правя нунчяко.
Та затова я блъсках тръбата и се мъчех да я счупя, но не успях. Не точно тази тръба дето си направих пикела, а друга подобна изпробвах за здравина, а тази си я запазих и след толкова години се сетих за нея и я намерих на тавана и така...Добре че не я бях срязал на две.
Пък изпитанието на пикела освен боя в йорса за здравината на тръбата, беше и че надробих няколко стари букови траверса с вече готовия пикел . Доста по-здрав е от обикновен пикел.
Последно редактиран от zcezbpm (09.05.2016 16:35:22)