XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 07.09.2015 14:05:34

mastodont
Редови

От: София
Регистриран: 09.05.2011

пухенка от Декатлон 72лв

http://www.decathlon.co.uk/x-light-mens … 18546.html
Не вервайки на цената, взех една за зимата у градо: лека(460гр за ХЛ размер), попромазана външна материя(през шевовете ясно че ще влиза вода, но нема да попива моменталически).
Това което ме втрещи е, че вътрешната страна на ръкавите и страницата на тялото не е "оребрена", т.е. нема как да се държи пуха... сега като се поразрових из нета, оказва се , че
пуха е само отпред и отзад. Страниците и качулката са ватени. НЕ че лошо, ама да се има в предвид. На пипане е от ватата дето се води "изкуствен пух", нишки, които пак ми е странно дали ще се задържат, особено след пране, ама  декатлонците не са известни с глупави решения за дрехите си. Та, да знаете(ако не знаете) какво продават и каква е особеноста smile якето се сгъва в торбичка с размер на .. абе към 1.5литра
яке

яке 2

Така и така съм почнал да им правя"реклама" на стоките,
http://www.decathlon.co.uk/tarp-fresh-c … 00081.html
те това платнище се държи много добре. Достатъчно уши, материя, която много добре отразява слънцето, въжета и 2 пръта. От алиекспрес да си направиш такава сглобка излиза почти същата цена, без да имаш предимството на материята ;-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#2 07.09.2015 14:48:37

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: пухенка от Декатлон 72лв

Оня ден бяхме там. Пак имаше хамаци по 18лв и никой не ги купуваше smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#3 07.09.2015 16:09:34

Tzekov
Редови

Регистриран: 29.10.2012

От стоките на Декатлон съм доволен. Полари, ризи и какво ли не. Само обувките им са зле...

Офлайн

0

#4 07.09.2015 17:05:34

mastodont
Редови

хмм, опита ми с обувки са:
http://www.decathlon.co.uk/forclaz-100- … 87389.html
които 2 зими нося постоянно, по баири също ги мъкнах миналата. Много по-доволен съм от тях, от колкото горактексовия соломон дето имах. по-малко запарват и си държат на вода
и
http://www.decathlon.co.uk/arpenaz-100- … 98762.html
с които се шляя целото лято сега и не са мръднали. И се проветряват идеално.
За хамаците и аз видях много каот ходих, а преди все свършваха. Може би, защото лятото свърши. Качеството им изглежда много добро, удобни са. Верно не са мега широки, но тъкмо да не те завиват като пашкул.
Само то едноместната саморазгъваща се палатка не бех доволен, че опираха и главата и краката, а съм 180см..

What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#5 07.09.2015 19:09:26

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Що бе чудесни са двуместните саморазгъваеми палатки, ама язе съм 1.76

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#6 08.01.2016 22:36:54

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Мнение за пухенката след употреба има ли?

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#7 09.01.2016 02:31:46

П.Петков
Редови

Регистриран: 29.11.2013

Специално тази пухенка едва ли е най-добрият избор.Пухът не е достатъчно,не е добре разпределен,наличие на синтетична вата и тн. -http://www.decathlon.bg/mazka-puhenka-za-prehodi-bionnassay-800-xlight-quechua-cherna-id_8317909.html Тази пухенка обаче, за парите си особено е добър продукт който силно препоръчвам. По-тежка е с 40 грама също така няма и качулка като за някой това също би било минус,но:
1во-Пухът е по добро качество от на първият вариант.
2ро-Съотношението пух пера е по-добро като процент.
3то-Много ,ама много повече пух и обем на пухът.
4то-По компактна в сгънато състояние.
5то- Въпрос на вкус е малко ,но по добра кройка.
Ползвам я от лятото като незнайно защо тогава беше намалена до цената на другата пухенка.Използвам я  като втори слой вместо полар.Разбира се при преход или тежко натоварване си стой послушно в раницата,за да не стане на г..з от потта.

Последно редактиран от П.Петков (09.01.2016 02:32:24)

Офлайн

0

#8 10.01.2016 12:27:47

mchervenkov
Редови

Синтетичната вата е сложена с цел, да държи топло в местата с обилно потене тъй като пуха си губи качествата от влагата. Аз също гледах малко по-скъпата пухенка ама за сега се въздържам още от покупка, просто събирам мнения. За сега карам с дебел полар при престой до -8 градуса без вятър няма проблеми.

Офлайн

0

#9 10.01.2016 18:00:56

mastodont
Редови

отзиви:
става за сегашното време за градско яке като съм с колата.. За повече не бих и дал зор :-)  Твърде леко е за нещо сериозно и през шевовете и ципа(без stormflap) влиза ветрец. Модела е тесен, не става с 2 полара отдоле.
Поредното ми яке, дето ще се носи в доста кратък диапазон от време през годината. Миналата зима изкарах мега доволен със яке със силиконов пух за 40лв и декатлонската не мое му стъпи на кутрето smile За тази от 130лв даже не съм я видел, иначе нея бих си взел по-скоро. Имаше от 300лв но това е безумно каот цена :-)

Офлайн

0

#10 10.01.2016 22:13:05

mchervenkov
Редови

http://www.milolab.com/article?id=3372& … 36&lang=bg Не се занимавай с глупости.
пуха е =>750

Офлайн

1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff