XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 11.10.2015 18:49:53

BPetrov
Хун
Репутация: 140

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 1,826

Отг: Бъдещето на форума?

аАХАХАХАХАХ smile дРЪМРОЛ... I'LL BE BACK... soon!

Офлайн

  0

#32 11.10.2015 20:07:30

кочевой
Редови
Репутация: 322

Регистриран: 17.02.2012
Мнения: 1,015

Отг: Бъдещето на форума?

Колеги , да не бъркаме нещата . Форумната активност е едно, практическата активност на съфорумниците ,съвсем друго. Форума си"върви" съвсем в реда на нещата. От към другото малко куцаме.Но ,....но бушкрафта ни е хоби ,и за да си изоставим хобито, значи има наистина неотложни причини.Никой не зарязва нещо любимо и интересно просто така.

Офлайн

  5

#33 12.10.2015 08:18:10

xenos
Modern Abo
Репутация: 776

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,697
Уеб-сайт

Отг: Бъдещето на форума?

efond, за някои неща в написаното си прав, но за други - не съм съвсем съгласен. Скритият раздел във форума е по-малко от 10% от общия му обем (проверих). Казваш, че там се извършвала основната активност - ми не мисля. Забелязал си, че не се обсъждат кой-знае какви тайни, така че едва ли на някой това би му липсвало. Просто практиката от стария форум (който ти харесваш повече) показа, че е най-добре да си има такъв раздел. Колкото и да не са, някои неща все пак е по-добре да не се виждат от всеки току-що влязъл, или дори нерегистрирал се.

В повечето случаи достъп до този раздел съм осигурил на всеки, който ме е помолил! И на тези, за които са ме помолили. А щом са научили за него, значи наистина са вече част от общността - само от нея могат да разберат за неговото съществуване. Даже не би било добре да го дискутираме тука това нещо, но хайде - да речем, че има хора, дето искат, пък не са знаели, че има такова нещо.

За това дали аз съм определящ за благоденствието на форума - не мисля, че това би трябвало да е така! Във форума има/имаше достатъчен брой знаещи, можещи и действащи хора (и то повече от мен!). Форумът има/имаше потенциал да заживее собствен живот и без "мотора", че дори и ВЪПРЕКИ него! Затова и за мен моментното му състояние е малко озадачаващо. Не ми се вярва, че на много от наистина запалените хора им е "минало". Ще ми се да мисля, че наистина и тях като мен ги е "стиснало за врата" ежедневието, и че скоро ще подхванем всичко наново, и с нови сили! Стискам палци!

Дали ми харесва или не форума, дали така съм си го представял - няма такова значение! Мечтите са безплатни, и не винаги реалността може да ги доближи! smile Само знам, че за момента това е най-големият и най-добър български форум на тази тематика! Дали ще стане по-добър - зависи от нас си (а не само от мен! wink ).


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

  8

#34 13.10.2015 08:21:12

anjsan
Пущиняк
Репутация: 90

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010
Мнения: 1,135

Отг: Бъдещето на форума?

Подкрепям думите на Кочевой и Стоян . Форума си е наред и всичко зависи от форумците . При повече активност и интересни теми,статии,събития .... нещата се оживяват и четем ,коментираме , майсторим и пробваме доста пламенно . От време на време се събираме ,а то не е казано че винаги трябва да се прави . За срещите има отделна тема в която писахме какво желаят хората и какво трябва да се направи  .... Аз също в последно време повече чета , отколкото пиша и правя нещо по темата "буш" , но всеки човек си има свои водещи неща в даден период .
Благодарим на Стоян и останалите хора за съществуването и поддържането на форума,блога и чата . Вярно е , че  трябва да се развиват нещата , но то насила хубост не става . Идеите са добре дошли . Нека всеки да даде личен пример за свои неща,преживявания ,случки , майстории и ще тръгне работата . Ай!


Донту Ориби Хапи

Офлайн

  4

#35 13.10.2015 21:33:10

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата
Репутация: 692

Регистриран: 29.03.2011
Мнения: 4,178

Отг: Бъдещето на форума?

Пуша на терасата, студено е. Пия коняк от канче 555. Тъпо е. - няма огън, няма дружки - мъка. ...


Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

  0

#36 14.10.2015 10:04:49

Black Wolf
Бял индианец
Репутация: 165

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 1,892
Уеб-сайт

Отг: Бъдещето на форума?

Мисля, че е нормално да има периоди на затишие и по-активни периоди - не само за един форум, а по принцип за всяка дейност. Аз примерно напоследък влизам във форума не всеки ден, а горе-долу през ден или най много два. Просто съм по-зает.

То се вижда колко хора са влизали всеки ден. Мисля, че си е съвсем нормален форума и е един утвърден форум.


To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

  1

#37 14.10.2015 19:56:41

Петър
Редови
Репутация: 1046

От: София
Регистриран: 29.05.2012
Мнения: 793

Отг: Бъдещето на форума?

Честно да кажа и аз забелязах, че нещо по- едно време затихна форума.. и се чудех каква ли е причината.. Рекох да изляза в гората да се поразходя, пък току- виж съм се сетил.. И както си се разхождах, изведнъж ми светна! Ми то всички са в гората, наслаждават се на есента, затова нямат време да пишат.
... wink

P1260350_zpsfoki4wyf.jpg


"Stepping forward from where ordinary survival training ends, wilderness bushcraft is the detailed knowledge that can enable us to experience nature in a more indigenous way: a way that demands we open our eyes and other senses, and pay the closest attention to the world around us" - Ray Mears

Офлайн

  7

#38 15.10.2015 00:41:41

Maledictus
Див Балкански Субект
Репутация: 60

От: София
Регистриран: 18.08.2013
Мнения: 272

Отг: Бъдещето на форума?

Да дам и моите пет стотинки...

Форумът си е съвсем наред. Сравнен с няколко други форума с тясна насоченост, в които членувам, даже бих казал че е ок. Както се каза, насила хубост не става, а и не бива. Форумните сбирки са в реда на нещата да са повече лаф муабет отколкото практика просто, защото група приятели като се съберат веднъж на няколко месеца искат "да се видят", а не да покриват план-график. А и не е като да не се правят, макар и малко, разни бушкрафтърски неща. Често обаче не им се обръща внимание wink защото извършителят не парадира с тях.

Да не говорим, че наистина не се знае кой, кога и как го върти шайбата. Един с деца, друг на къра, трети с проблеми в работа, четвърти се готви за зимата и поваля дървета... Е, тази седмица бутаме дърветата, дето Паркът ни отпусна. Ще дойде един човек с резачка, аз ще повалям с брадва сигур, щото нашата резачка (някои колеги са я виждали) за чеп за зеле не става, а и с брадва умея, с резачка не съм го правил никогиш. Ще направя клипче, стига да не забравя. И както още около кило и канче клипчета от това лято ще иде в някоя папка да чака да го поокастря и монтирам. Миналият месец снимах стъпка по стъпка как се реставрира стара ракла, обаче не намирам два - 3 часа да седна да прегледам снимките и да напиша материалче. И не преувеличавам. Да, мога да пусна снимки преди и след, но не виждам смисъл в това, освен за да се похваля в колко готина ракла си държа типито (което цяло лято не сколасах да разпъна, а живея в Балкана, деа). Дето Кочевой рече - вино, лютеница, сладка, туршия и тия три неща. Прекалено малко хора сме в тоз форум, да не говорим колко по-малко такива, на които ежедневието ни позволява да "действаме" по хобито, за да свети форумът всеки път в зелено. Това е тесен кръг интереси. Не всеки може като мен да излиза всеки ден "на терен" и ще не ще да има практическа активност, дето вика Куман (а там много сме го закършили, вярно е). Обаче пък обратната страна идва - от многото часове на терен хич не ми е до писане след това, и то не че не ми е, не се сещам, щото си паля печката, гушвам вълчакът или момата, според който ден от седмицата е, и заспивам като пън.

И само да вметна, че Стоян не е длъжен никому да пише в блога си. Когато и ако има време. Същото се отнася и за другите, публикуващи неща. Също така нито той, нито модераторите са ни длъжни, но се занимават и душа влагат във форума.

П.П.: Никой да не се обижда, не е това целта на занаятието. Със здраве и дано ни се удаде да се видим скоро.


...нищо повече от генетична мутация, инцидент. Животите ви се измерват в десетилетия и години, повяхвате и умирате...

Офлайн

  8

#39 15.10.2015 21:05:49

Ийон Тихи
Редови
Репутация: 119

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011
Мнения: 975

Отг: Бъдещето на форума?

Лудна тос форум, бря big_smile wink tongue


В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

  0

#40 15.10.2015 21:40:59

RELAX
Модератор
Репутация: 1549

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,678

Отг: Бъдещето на форума?

Ийон Тихи написа:

Лудна тос форум, бря big_smile wink tongue

Ти си виновен ... wink


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

  0

#41 23.10.2015 23:09:46

mokriq
Редови
Репутация: 134

Регистриран: 17.05.2010
Мнения: 290

Отг: Бъдещето на форума?

В "Профил" видях че съм дал отрицателна репутация на Д. Димитров эа темата " Продавам суичери на Левски" . Аэ отдавна нямам футболни пристрастия ... но може да съм го направил неволно. Опитах с положителна репутация и си отчете. Не е ли станно че мога да оценя един пост два пъти ?


Светът е голям и спасение дебне отвсякъде...

Офлайн

  0

#42 24.10.2015 07:26:22

xenos
Modern Abo
Репутация: 776

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,697
Уеб-сайт

Отг: Бъдещето на форума?

Не, не е странно, доколкото се опитваш да смениш знака. Опитай да дадеш два пъти плюс, или два минус! ; )


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

  1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff