XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 10.06.2015 15:11:26

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

Челник Nightsearcher HT550R 550 лумена

Челник Nightsearcher HT550R 550 лумена с Литиево-Полимерна презареждаема батерия

Нов в неразпечатвана опаковка, от производителя - челник, лента за глава, упътване, USB кабел, литиево-полимерна батерия.

edit.jpg


Спецификация:
Производител: Nightsearcher Великобритания
Модел: Nightsearcher HT550R
Сила на светене: максимално 550 лумена
Осветено разстояние: до 500 метра
LED: 2 светодиода CREE XPG2-R4 (матов и прозрачен) + 2 светодиода Nichia за близка дистанция
Захранване: Литиево-Полимерна батерия 2500 mAh презареждаема през USB
Reactive Distance Sensor за автоматично превключване между матов и прозрачен дифузьор
3 режима на работа
*широко осветяване (матов дифузьор)
*насочен лъч (прозрачен дифузьор)
*автоматично превключване между широк и насочен лъч
Плавно регулиране на светлината между 25 и 550 лумена
Водоустойчив за използване при всякакви условия (IP66 по международната класификация)
Удъроустойчив
Литиево-полимерната батрерия запазва добри показатели при нискит емператури.
Светлинен индикатор на кутията с батерии - червен, син, зелен
Време на светене: между 7,5 и 170 часа в зависимост от избрания режим
Тегло: 280гр.


Мои снимки:
IMG_9911.jpg

IMG_9912.jpg

http://s17.postimg.org/rpfzc9uu7/IMG_9917.jpgIMG_9924.jpg

IMG_9930.jpg


Малко размисли по темата:
Както стана ясно челникът е на английският производител Nightsearcher. Те произвеждат много качествени неща за Англия. С техни фенери, челници и индустриални осветления (имат модели за по 2 000 лв!) са оборудвани английските полицаи, пожарникари и ЖП-работници. Имал съм възможност да се убедя, че това са много качествени неща. До сега през ръцете ми са минали 5 или 6 различни техни светлини и всичко винаги е било пипнато един път. Nightsearcher HT550R за който е ревюто е последният им за момента модел (модел от 2015) при челните осветления, който включва в себе си няколко доста привлекателни екстри.

550те лумена са отлично разпределени заради 2та светодиода - един матов за близко разстояние и един прозрачен за далечно. Така имате светлина както директно пред себе си, така и на стотици метри напред. За качесто на светлината тук няма спор - без компромиси!

Светодиодите са CREE XPG2-R4 (CREE е от водещия производител на светодиоди). Както знаем светодиодите постоянно се подобравят и излизат все по-нови и по-нови. Всяко ново поколение диоди свети по-силно от предходното, по-икономично е (черпи по-малко енергия) и загрява по-малко. По този начин с модерни светодиоди като тези имате повече светлина и за по-дълго време, отколкото бихте имали със стари светодиоди.

Батерията е презареждаема (през стандартно USB) литиево-полимерна батерия като тези в телефоните. Производителя и дава 400 цикъла заряд-разряд, което при нормално ползване ще ви даде средно 4-5 години работа. После капацитета и просто ще спадне до около 70% от първоначалният, но ще продължи да може да се ползва. 5 години без постоянно купуване на батерии, без мизерстване когато батериите ви са наполовина изтощени (но още не ви се иска да ги изхвърлите), без замърсяването на природата която обичаме с еднократните батерии...

Челникът е напълно водоустойчив за ползване при всякакви условия. Кал, дъжд, сняг - за вас няма значение. Този челник няма да ви подведе където и да ходите с него.
Удъроустойчив - за да не се тревожита ако го изпуснете, седнете върху него, сложите го най-отдолу в раницата или се случи нещо друго.

Reactive Distance Sensor - автоматичен сензор (като в камерите и фотоапаратите), който превключва според околната осветеност между 2та основни светодиода (матов за близки разстояния, или прозрачен за далечни). Тук искам да вметна, че тази система превключва между двете светлини. Тя не настройва и не адаптира самата сила светене, а отговаря за превключването между двата източника на светлина. Така ако сте близо до предмет - например скала или дърво, ще получите светлина за близко разстояние за да разгледате предмета добре и в широко осветено поле, когато обаче погледнете към гората или към друго празно пространство, светлината ще се превключи в лъч за далечно разстояние за да можете да видите какво се случва далеч от вас. Челниците започнаха да стават интелигентни smile
Така във всеки момент можете да имате работеща или светлината за близко разстояние, или тази за далечно. Всичко това се отнася за автоматичен режим. В ръчен режим можете да използвате и двете светлини едновремено, или поотделно както прецените.

Челника има и 2 малки допълнителни светодиода за съвсем близка дистанция - незаменими когато искате да пестите батериите си или се намирате около лагерен огън, в палатка, четете книга, или правите друго в което ви е необходима по-малко светлина (знаете, че излишната светлина само изтощава по-бързо батериите) Тези диоди са с разсеята светлина и с тях се постига най-дълга работа на батерията до 170 часа.

За да не се налага производителя да определя колко светлина да ползвате чрез предварително зададени режими, тук е предоставена възможноста сами да избирате количеството светлина която искате. Чрез задържане на всяко от копчетата за включване имате възможност плавно да регулирате светлината между 25 и 550 лумена и да ползвате точно толкова светлина колкото ви е нужна в момента.

Както се спомена можете да използвате независимо 2та светлинни източника. "Матов" за близка работа или "прозрачен" за далечна. А може
да включите и двата едновремено за максимално светлина.
С матовият светодиод ще имате най-хубавата възможна светлина за близко разстояние - широко, еднородно осветено поле, без по-светли и по-тъмни петна или кръгове - всичко е еднакво осветено и лесно видимо.
С прозрачният дифузьор ще имате "тръбовиден" сноп светлина подобен на този от ръчен прожектор за да можете да осветите и видите в далечина (според производителя до 500 метра от вас!)

Презареждаемата батерия и модерните светодиоди дават дълго време на светене - между 7,5 и 170 часа (в зависимост от избраният режим).

Като заключение имал съм 5 или 6 различни неща на Nightsearcher включително модела им Nightsearcher HT550 (същият като този, но с обикновени АА батерии) и мога да кажа, че качеството им е много високо и всичко е изработено отлично. Аз самият харесвам марката, вярвам и, и честно я препоръчвам!

Моделът за който е ревюто Nightsearcher HT550R е много здрав, надежден, с отлични светодиоди, с хубава батерия, с перфектно разпределана светлина и много добро време за работа. И е направен да се използва винаги и навсякъде - за години напред!
Според мен си заслужава вниманието!

Цена 128 лв.
за НОВ в неразпечатвана опаковка, от производителя - челник, лента за глава, упътване, USB кабел, литиево-полимерна батерия

Контакти:
тел: 0896 644393
e-mail: lutgulajn@yahoo.com
Местонахождение: Плевен

Офлайн

    0

#2 17.06.2015 13:02:08

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

Отг: Челник Nightsearcher HT550R 550 лумена

Продадено

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff