XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 19.05.2015 12:53:28

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

КЪМПИНГ ЛАМПА и ЧЕЛНИК Joby Gorillatorch Switchback

Joby Gorillatorch Switchback LightLamp

Това е един много интересен продукт. Едновременоо къмпинг фенер/лантерн който можете да поставите да ви свети на маса докато се храните, или да закачите в палатка, и челник с който да си правите... каквото обикновено човек прави с един челник smile

Joby_00.jpg

Joby_01.jpg

Joby_02.jpg

Joby_03.jpg

Joby_04.jpg

Joby_05.jpg

Joby_06.jpg


Идеята да се комбинира къмпинг лампа и челник много ми харесаха. Най-хубавото обаче е, че всичко се е получило. Фенера е фенер и челника е челник.

Фенерът:
Заради матовото стъкло светлината е разпръсната и мека. Няма както на други да виждате светодиода и той постоянно да ви заслепява. Тук лумените са между 5 и 130 с плавно регулиране. 130 лумена са ПРЕКРАСНИ за вечерта на масата, а на 5 можете да оставите фенерът да ви свети през цялата нощ в палатката. Така когато и да се събудите няма да си търсите обувките и да стъпвате по главите на другите.
Светенето е изпълнено от един по-силен светодиод който се регулира плавно и 2 бели по-слаби, които просто се включват и изключват и винаги светят с 20 лумена. Светлината е регулирана и не мъжди, а свети с един и същ интензитет през цялото време. Захранването е от 2 батерии АА, което е много добре. Тези батерии са универсални, намират се навсякъде, освен това са с доста по-висок енергиен резервоар от малките ААА (почти 3 пъти по-голям). Цената им обаче е като на ААА. Според мен това е възможно най-доброто решение за захранване. Освен това са 2, а не 3 и ако ползвате презареждаеми ще ви е лесно да ги зареждате в чифтове.
Фенерът е разгъваем - прозрачната горна част може да се прибира и когато това е направено всичко прилича на една кутийка с размери 10,5см Х 8,5см.

Триногата:
Триногата е същата като тези които предлагат за фотоапарати. Всеки от 3те крака се състои от "коленца" в които движението може да се осъществи във всички посоки. Триногата се "щраква" за фенера и вече имате нещо което може да се закрепи на всякаква повърхност. Клон, скала, или да виси от някъде - няма проблем. Това значи никога повече да не губите време да се чудите как да закрепите фенера на неравна повърхност и той никога повече да не падне от нея понеже не сте я избрали добре.

Челникът:
Челникът е отлично направен и много симпатичен. Всичко е в бяло и сиво. Кабела е силиконов, а не пластмасов за да е достатъчно гъвкав и да не се прекъсва. За батериите вече стана дума - 2 броя АА. Светенето му е или от основният 130 луменов светодиод (с възможност да се регулира плавно до 20 лумена) или от двата помощни светодиода. С последните 2 ще прекарвате времето около огъня, или четейки книга и на тяхната светлина може да правите всичко - ще забравите, че е нощ. Тяхната светлина е разпръсната и осветява меко всичко пред вас. Няма "горещо петно - всичко е еднородно осветено. Тя е и по-разсеяна, докато основният светодиод е доста по-концентриран за да можете да светите в далечина.
Освен тези 2 бели диода има и 2 червени с постоянен и с мигащ режим. Знам, че на много от вас червената светлина им е "must have" (задължителна) smile Е, тук са помислили и за това.


Ето и спецификация
Модел: Gorillatorch Switchback LightLamp
Производител: Joby San Francisco USA
LED: основен CREE XP-G, 2 допълнителни бели, 2 допълнителни червени светодиода
Сила на светене: до 130 лумена
Режими и време на светене
*режим 1 - 20 лумена / за 16 часа
*режим 2 - 80 лумена / за 3,5 часа
*режим 3 - плавно регулиране между 5 и 130 лумена / между 72 и 2 часа
*режим 4 - (2 допълнителни бели светодиода) 14 лумена / за 35 часа
*режим 5 - (2 допълнителни червени светодиода) 3 лумена / за 72 часа
Захранване: 2 Х АА 1,5V


Мои снимки:
Joby_06a.jpg

Joby_08.jpg

Joby_11.jpg

Joby_12.jpg

Joby_20.jpg

Joby_21.jpg

Останалите снимки като външен линк за да не се задръства темата.
http://postimg.org/gallery/j6z7de3u/


Как става сглабянето и разглабянето на фенера от челника?
Това става с едно щракване на една пластина която е предвидена за това. Тя държи челника на място и когато той е прибран вътре всичко изглежда като един обикновен фенер. Всъщност всеки път когато съм показвал на някого как от 1 стават 2 реакцията е била една и съща - изненада и усмивка smile

Не знам на кой му е дошла идеята за такъв комбиниран продукт, но се е получило много добре. Не просто добре, а всъщност страхотно! Всички детайли са изпипани до край, има пружинки и разни механизми навсякъде - една връща кукичката за закачване (за да не клапчи когато не се ползва), други 2 отговарят за пластината за застопоряване на фенера и челника един към друг (връщат я в изходно положение), трета връща езичето на вратичката на отделението за батериите. Дори кабелът в навитата си част е поставен в мрежесто джобче, което да го придържа да не провисва от лентата за глава. С една дума завършен от всякъде продукт.

Успях да взема 5 такива фенера, които отидоха за подаръци на приятели и за мен. Сега ми е останал само този. Той е използван и със следи от употреба. На светещата част отпред има няколко миниатюрни пукнатини (ще ги видите на снимките). Незнам кога са се получили.
Така или иначе работата му е безупречна, иначе не бих си позволявал да го продавам. Гарантирам, че прави точно това, което се очаква от него.

Като заключение това е един от най-универсалните светещи продукти на които съм попадал през последните няколко години.
Измислен и изработен наистина добре, функционален с качествени детайли и сглобен както трябва.

Производител е Joby за които не бях чувал нищо докато не гледах в едно видео реклама на техният Gorilatorch Switchback.

Всъщност ето видеото:


Единствен малък недостатък е цената която по различните сайтове е между 75 и 100лв., макар, според мен това да може да се преглътне. Ако някой го намери някъде из нета на добра цена нека свирка, защото може да е полезно на много хора. Препоръчвам масово снабдяване с такива smile


Моята цена е 45лв. за употребяван.


За контакти:
тел: 0896 644393
е-маил: lutgulajn@yahoo.com
Местоположение: Плевен

Офлайн

    4

#2 22.05.2015 13:22:48

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

Отг: КЪМПИНГ ЛАМПА и ЧЕЛНИК Joby Gorillatorch Switchback

Нова цена 38лв.

Офлайн

    0

#3 31.05.2015 10:54:46

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

Отг: КЪМПИНГ ЛАМПА и ЧЕЛНИК Joby Gorillatorch Switchback

Последно 32.

Офлайн

    0

#4 13.06.2015 14:11:33

Drago
Редови
Репутация: 7

Регистриран: 07.12.2009
Мнения: 260

Отг: КЪМПИНГ ЛАМПА и ЧЕЛНИК Joby Gorillatorch Switchback

Продадено.

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff