XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#106 03.04.2015 12:51:53

samotniq valk
Дразнител
Репутация: 117

Регистриран: 10.04.2010
Мнения: 644

Отг: Избор на място

Жената се занимава само със стопанството, а аз всеки ден пътувам до града на работа. Без нея, на този етап сме за никъде.
За храна почти нищо не се купува, освен за животните. Три декара са ни напълно достатъчни за собствени нужди. (в тази площ влизат и сградите и стопанския двор). Остава и за продажба, но трудно се намира пазар.


Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

    1

#107 03.04.2015 13:51:24

petergaitan
Редови
Репутация: 303

Регистриран: 27.02.2012
Мнения: 710

Отг: Избор на място

Трудът е наистина много. Като знам ние само за една плодово-зеленчукова градина от 1 декар на вилата колко труд сме хвърляли - и това 4 деца под ръководството на баба ни и дядо ни - всеки уикенд и по месец - два лятото. А горе в Балкана имаше местни хора с животни, които наистина работеха от тъмно до тъмно. Идеята звучи като приказка, но на практика трябва да е отговорно и зряло решение. Беше приказно детство, а сега в тази вилна зона не ходи почти никой, има набези за метал и дървесина, и дори местните животновъди са напуснали заради известните в района борчески отряди на крупните производители.
И все пак резултатът е повече от добър - растяхме здрави, единни и силни, обичаме и пазим природата, в купонната система през 90те не сме останали гладни.
Щом в теб има такова желание - пробвай, без да залагаш всичко на тази карта. Каквото и да стане, няма да си недоволен, че не си опитал.

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff