XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 02.09.2013 09:08:51

torah
Редови
Репутация: 0

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Мнения: 297

Отг: Магазин Декатлон - София

Очаквах, че магазина ще бъде побългарен, но това което видях надмина всичките ми очаквания. Тези хора явно ни имат за аборигени. Стоката като от Илиенци, цените като в мола. Загубиха ме безвъзвратно като клиент.

Офлайн

  0

#17 02.09.2013 09:32:31

Кольо
КорифееЦ
Репутация: 1800

Регистриран: 01.02.2013
Мнения: 3,931

Отг: Магазин Декатлон - София

torah, абсолютно те подкрепям!
Много жалка работа. Нищо, което да си заслужава вниманието. В който и да е от известните ни магазини за екипировка има по-смислено направен подбор на стоки. Можеш да влезеш и да си набавиш пълна екипировка за туризъм или екстремизъм. В Декатлон не можеш. Този, който определя продуктовото портфолио е толкова далече от туризма и хоби спортовете, че даже ми е интересно да се запозная с такъв човек...Най-вероятно е някой който прави джокинг и от време на време ходи на пикник до Камбаните. HR-ът им се оакал с избора.


"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

  0

#18 03.09.2013 22:00:52

Black Wolf
Бял индианец
Репутация: 165

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 1,891
Уеб-сайт

Отг: Магазин Декатлон - София

Днес ходих да го видя - това е подигравка с клиентите...

Нямах време всичко да разглеждам. Видях туристическите стоки - палатки, чували, обувки и пр., разгледах ловните и за ездата. Съгласен съм с колегите. Неща от нисък и тук-таме среден клас на високи цени - нещо не са го измислили тези хора, не са в час.  sad
Има и евтини стоки, които изглеждат пълен боклук.

А, разгледах им и екипировката за бойни изкуства - много зле, ниско качество.


To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

  0

#19 04.09.2013 14:34:49

f(x)dx
Редови
Репутация: 147

Регистриран: 21.05.2011
Мнения: 467

Отг: Магазин Декатлон - София

Аз пък не съм съгласен с изказаните по-горе силно негативни мнения за магазина.
Още като обявиха, че ще предлага на едно място стоки за 70 вида спорт и ми стана ясно, че това е аналогът на Билла и Кауфланд за спортни стоки.
Там се предлагат базови стоки, с базово качество на достъпни цени за съответните спортове.
Целевата категория са хора, начинаещи в даден спорт и/или практикуващи го от дъжд на вятър. Те все още не знаят кое е най-доброто или пък не им се плащат парите за него и съответно имат нужда от нещо евтино, но вършещо работа. Ами горе-долу това и предлага Декатлон.
Примери от спортовете, които ме вълнуват и обичам:
1. Баскетбол – два вида топки, евтината собствена марка Kipsta (23 лв.) и бюджетен модел на официалната топка на NBA Spalding (45 лв.). Цените са повече от добри, макар че знам къде за същите ще си намерите нещо доста по-хубаво. Няколко вида табла с кош, цените не бяха високи, както и качеството. Но по-хубави не съм и виждал в другите магазини. Кецове и екипи не можах да намеря, но не съм и търсил. За сметка на това – приятна изненада, мрежички за кошове 9 лв. парчето. Такъв артикул на такава цена другаде няма, или поне нямаше последно миналата година
2. Тенис на маса – няколко вида хилки, няколко вида топчета. Цените – от съвсем евтини като в Кауфланд, до доста скъпи, две маси които не са да кажеш много скъпи, но и по-евтини съм виждал. Харесаха ми едни топчета в два цвята (половината жълто, половината синьо или червено/бяло и т.н.). 20 парчета за 4-5 лева. Голяма зарибявка за малчугани
3. Бойни изкуства – съгласен съм, че екипите не струват. Но, ако се занимаваш сериозно. Това, което видях бяха детски екипи за карате/джудо от някакъв тъничък платец за по 23 лева комплекта. Ами най-евтиният модел в специализирания Еонспорт е точно два пъти по-скъп – 46. Да вярно, че са „по оригинална Японска кройка съобразена с най новите изисквания на световните федерации. Произвеждат се от здрав избелен плат с дебелина от 300 гр./м. С платка на раменете и двоен шев навсякъде“. Обаче, ако хлапето те заврънка, че иска да тренира карате и знаеш, че миналата седмица е било на вълна футбол, а по-миналата – плуване, дали няма да ти се иска да вземеш някакво ги за 20-на лева? Добри са цените на протекторите за крака, ръце и мъде – 20-на лева чифта
4. Туризъм и дейности на открито. Харесах си няколко панталона на съвсем прилични цени по 40-50-60 лева. Имаше едни тип „Беър Грилс“ за 92. Полари – за 18 лева имаше едни много добри ЗА КАШКАВАЛ турист. При обувките пак можеш да намериш нещо добро като кашкавал турист. Имаше и няколко интересни дрешки – тънко и леко като тениска пък полар. Такова не съм виждал, не и на цена 20-30 лева. Раниците ги забравете, Ташев, Ванго и Каримор са класи над тях за същите пари. Но пък предлагат най-различни полезни дреболии като подвижни джобчета за раници, калъфи за очила, фенерчета с динамо, дъждобранчета за раници два пъти по-евтини от ташевите. Имаха и сгъваеми ножчетата. Опинел 8 Инокс – 16 лв. при цена 25 лв. в официалния дистрибутор Спортсити. Не се учудвам, че бяха свършили. Венгер Класик 101 – 32 лв.. Най-ниската, която съм виждал тук е 39. Нищо чудно, че бяха останали само 2 бройки. Колега, който редовно ходи по балкани и язовири на палатка казва, че палатките им са много добри за кашкавал туристи, а цените са двойно по-ниски от тези в Карфур, Метро, Кауфланд.

Като цяло стоките там са три типа: Тотално неставащи (евтини но некачествени или малко по-качествени, но пък скъпи), добри неща на добри цени (с уговорката, че са базови) и изделия на големи фирми като Адидас, Пума, Columbia, които би трябвало да са добри, но са и на съответната висока цена.

Направиха ми впечатление няколко дреболийки, от които ти става приятно:
1. На щанда за обувките са направили едни стълбички, една плоча с калдаръм. Да си поразтъпче човек обувките на нещо като пресечен терен
2. Пак там имаше някакво просто пособие, с което да си определиш номера на обувките
3. За повечето стоки има подробно описание за какво стават. Примерно „Обувки за ходене в градски условия в сухо време“ – 35 лева.
4. Видях стоки за спортове като конна езда, гребане, плаване с яхта
5. Предлагат ремонт на велосипеди, щамповане на тениски с имена, натягане на тенис ракети
6. Всяка стока можеш да я пробваш, има специално обозначени изделия „за проба“. Можеш да покараш колелото или тротинетката, която си харесал
7. Отвън – перфектно игрище за баскетбол и футбол. Можеш да играеш на него без пари
8. Има и някои отделни неща, които са под всякаква конкуренция. Комплект гири 10 кг. за 25 лв. В Спорт депо са по 50 лв. При това дисковете се затягат с едни винтове и на моите се прецака резбата та ги затягам преди всяка серия. В Декатлона са с една стегната щипка – няма мърдане. Друг пример – детски анцуг, не най-добро качество, ама 16 лв. За Опинелите вече споменах

Да не ви отегчавам повече, ще направя следното заключение: Може и да не са най-перфектният магазин, но ако не ви трябва най-доброто, а нещо, което ще ви свърши работа при неинтензивна употреба – най-вероятно ще го намерите.

Офлайн

  0

#20 04.09.2013 16:42:38

mchervenkov
Редови
Репутация: 52

Регистриран: 17.12.2009
Мнения: 1,340

Отг: Магазин Декатлон - София

Влезнах в магазина за малко и нямах възможност да обиколя много но определено има какво да се намери поне в секция туризъм не е като да няма. Да започна с едно като поговорка "Можеш да си купиш боклук на висока цена но не можеш да си купиш качествена стока на ниска цена" Започвайки от това уточнение мога да отбележа че ми харесаха елечетата, поларите, част от бельото, панталоните и част от якетата в секция туризъм. Раниците нямаше как да ги пробвам както и обувките тъй като съм мастико-морски инвалид в гипс с единия крак:))). Но определено обувките на Кечуа не ми хванаха окото грабнаха ме един Мерел който си е 160лв. Поларените елечета беха добре и двата модела по тялото добре пасваха. За поларите ами имаше какво да се желае спрямо тях от страна на теглото но иначе си бяха добре като кройки. За тези пари бих се насочил към друга марка полари http://www.zajo.net/bg/zajo/%D0%BC%D1%8 … B2?_page=2 все пак стреч полар няма на тази цена като в Декатлона. Друго както каза колегата е на етикета си пише " дреха подходяща за планина и планински преходи" или "подходящо за ходене в ниските части" Но примерно имаше чаши които ми харесаха 7лв за 4 броя по 200мл. цветни на които синът ми и племенниците ще се зарадват много като им сипа в тях чай на балкана. Харесах си и пухено яке но с неясен пух предполагам че е 500 но пък с описан пух /перушина 90/10 както и   едно яке на Симонд. Якетата им са без мембрани но са дишащи и паропропускливи с 2000 или 5000мм сега тук човек трябва да знае какво да търси или за какво ще го позва а не да иска от джоба да му изкача мис свят и да му върти с...а за тези пари или да планува изкачване на Ботев в декемврийска виелица. Имаше и блузи за зимата като бельо но пък вече не ме сдържаше да ги мера дали са по тялото или са хлабави. Щеките са нещо което не ме грабна ама въобще защото са затягат на въртене и са с широки тръби тоест предполагам Al по-нисък клас съответно и ръкохватките не ме грабнаха. Ножове не видях никакви явно всичко беше изкупено не се завъртях при ловните че искам да купя за подарък но се вейнах до бегачите но за там мнение след време надявам се. Загледах Btwin  пистовите бегачи като му дойде времето ще ги сравнявам с Драг smile.
Да кажа сега че няма нищо ще излъжа да кажа че има и невероятни неща ами на всеки според нуждите. Палатките за къмпигуващите на Кечуа поне знам че са добри. Аз лично бих си купил няколко къмпинг аксесоара и това ми  е но за подарък на близки има какво да се вземе. За цените там вече да кажат тези дето обикалят магазините аз ги гледам основно онлайн тъй като това мога физически без да трябва да ходя до някой голям град (Пловдив или София).
Има хубави якета за децата и харесах на моя синковец едно за 46 лв което е прилична цена. 
Смятам че трябва да имаме тема за избор на екипировката или какво да гледаме когато купуваме (може и да имаше) че основно се гледат ножове и брадви то все едно  е касапско-дърварски форум а от ножарската тема блика тестотерон та се лее с кофи  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile .


Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

  0

#21 05.09.2013 15:51:10

Black Wolf
Бял индианец
Репутация: 165

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 1,891
Уеб-сайт

Отг: Магазин Декатлон - София

Панталони наистина има, и евтини, но изглаждащи нормално и малко по-така. Поларите - ами не ми вдъхват доверие. Обувките, които са основна част от екипировката ми се видяха доста афив. За равходки около града може и да стават, ама за ходене по балканите, без да са някакви супер чукари - малко ме съмняват. А и доколко са защитени от мокрене не знам. Същото ми се видя и за ловните модели - те дори повече ми фанаха окото. както и ловните дрехи.

Чувалите бяха от най-обликновените, за лятно време. Палатките ми се видяха пълна скръб, а и никъде не видях отбелязан воден стълб (и на покрив, и на под). подозирам, че е под 1000... wink

Ножетата - виж тях изобщо не ги гледах внимателно. Видях едни големи ханджари, които предлагаха за ловни, от 440 и това ми стигаше. big_smile Не гледах Опинелите, ама ако са на по-добре цени - браво на тях, поне нещо в този магазин си заслужава.

Но повечето неща са си ниско качество, а цените не са ниски.

Имаше някакви седла по 350 лв. - сори, ама просто това не е сериозно. А и едните бяха от изкуствена кожа, което е просто № 1... Виж имаше потници на сносни цени, от които едни беше горе-долу добър (но той беше най-скъпия).

Стрели и лъкове - без коментар. Твърдо. big_smile

Да, намираш в един магазин спортни стоки за какво ли не, това е предимство, но все пак да бяха малко по-добри...

Последно редактиран от Black Wolf (05.09.2013 15:51:31)


To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

  0

#22 05.09.2013 17:29:06

mchervenkov
Редови
Репутация: 52

Регистриран: 17.12.2009
Мнения: 1,340

Отг: Магазин Декатлон - София

какво не ти хареса на поларите? Има от тях и хубави модели като ги гледам в саита че на място имаше доста празни редове просто бяха изкупени а стреч поларите си бяха ок. Аз лично съм си харесъл един http://www.decathlon.co.uk/bionnassay-c … 25520.html  но ми е в повече така че няма смисъл да харча. Поне е по-техничен като модел, лек и без много връзки по него за оптягане.


Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

  0

#23 05.09.2013 17:58:34

f(x)dx
Редови
Репутация: 147

Регистриран: 21.05.2011
Мнения: 467

Отг: Магазин Декатлон - София

Black Wolf написа:

...
повечето неща са си ниско качество, а цените не са ниски.

...
Да, намираш в един магазин спортни стоки за какво ли не, това е предимство, но все пак да бяха малко по-добри...

Пак ще кажа - повечето неща, които видях и от които разбирам са идеални за начинаещи и за такива, които практикуват съответните спортове неинтензивно. Също има и добри неща безспорно.

Има го момента (може би), че сега в началото не влизат с пълна гама и асортимент. Дано като се ориентират, пуснат и още по-добри неща

Офлайн

  0

#24 04.11.2013 09:53:10

mchervenkov
Редови
Репутация: 52

Регистриран: 17.12.2009
Мнения: 1,340

Отг: Магазин Декатлон - София

Заредили са със зимна стока има интересни неща но за жалост някой вече са свършили до 2-4 дена трябва да заредят. Всъщност освен за начинаещи има си стока и за стабилна употреба. Зависи кой къде ходи. Не е задължително всеки път да си облечен като за световно първенство.

Последно редактиран от mchervenkov (04.11.2013 09:55:07)


Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

  0

#25 29.11.2013 19:20:40

xenos
Modern Abo
Репутация: 768

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,684
Уеб-сайт

Отг: Магазин Декатлон - София

Много странен мейл получих днес:

Hi,

We are currently reviewing some our client’s backlinks and noticed link(s) to your website(s). Please could you remove these links at your earliest convenience.

I have listed the links on your domain(s) below;

Domain: xenos-bushcraft.com

Site(s): Decathlon (http://www.decathlon.co.uk/)

От къф зор?!!! o_O Хората обикновено обратното искат - да им сложа линкове! *SCRATCH*


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

  0

#26 29.11.2013 19:53:53

windwarrior
Зла Гад
Репутация: 778

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009
Мнения: 5,665

Отг: Магазин Декатлон - София

Предлагам рЕзко да си го преместиш в другия крачол smile


"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

  0

#27 29.11.2013 20:38:42

efond
Редови
Репутация: 66

Регистриран: 29.04.2010
Мнения: 356

Отг: Магазин Декатлон - София

Защото не е англоезичен сайта и гоогле го приема като сателит. Black SEO демек. Да не ти пука.

Офлайн

  0

#28 10.02.2015 19:27:42

Miro
НещоНамирач
Репутация: 205

Регистриран: 04.12.2009
Мнения: 855

Отг: Магазин Декатлон - София

xenos написа:

Много странен мейл получих днес: ...

Преди известно време купихме, за децата, от кърпата по-долу, която е с размери 80*130 см, но въпреки това е много компактна. Налага им се да носят по няколко кърпи, понякога, та поне малко да намалее обемът на багажа им. Изработена е от някакъв "микрофибър" и до момента коментарите относно качествата и са положителни. Малък обем, бързосъхнеща с голяма площ. Така, сега втората част ... big_smile. Оказа се, че цената не винаги е еднаква във всички магазини от веригата, в България. На сайта цената е 12.60 (на тази цена преди Коледа взехме около 30 бр. за подаръци), а във варненския Декатлон 9.50 лв (придружена с табелка - завинаги). На въпросът ми "Защо е така?" ми отговориха, че имат право да формират различна цена. Затова имайте едно на ум, особено при по-големи поръчки, звънете навсякъде, не се знае от къде ще изкочи заекът. smile
karpa-bledosinya-l-80x130-sm.jpg

Офлайн

  4

#29 10.02.2015 22:34:35

Tzekov
Редови
Репутация: 110

Регистриран: 29.10.2012
Мнения: 413

Отг: Магазин Декатлон - София

Кипих си 4 месттна палатка Кечуа и съм доволен. Това лято я тествахме на Крапец. Държи се много добре на вятър,опъва се лесно,широка е. На силен дъжд не се случи да я тестваме, просто не валя но двуместната ни е на същата марка и от доста време я ползваме - никога не е текла. Поларите на Декатлон са удобни и евтини- имам 2, термобельото също. Наистина има по- добри марки но и цените са различни и неадекватно високи за нашата реалност. Риболовния щанд е.... като за начинаещи. Имат евтини воблери но със съмнително качество. Блесните на Каперлан стават, имитират Мепс много добре.

Офлайн

  1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff