Имам този челник:
Browning Phantom 50L
нов, в опаковка

Спецификация:
Сила на светене: макисмално 50 лумена (от един бял светодиод)
Емитер:
*Luxeon Rebel LED (бял основен);
*5mm colored LEDs (червен, зелен, син допълнителни)
Корпус: кополимер
Цвят: Mossy Oak New Breakup (маскировъчен цвят) лента за глава в същият цвят
Живот на емитера: (4) LEDs - 100,000 часа
Време на светене:
*1,5 часа за основният светодиод
*до 25 часа за цветните светодиоди
Захранване: 1 батерия AA (включена)
Тегло: 64 гр (с батерията)
Подвижен прозрачен дифузьор за регулиране на снопа светлина (за близко и далечно разстояние)
Цветни светодиоди (червен, зелен, син) за запазване на нощното зрение
Клипс за закрепване на челника върху козирката на шапка
Челника е нов в опаковка. Снимките по-надолу са мои:

Мои мисли:
Рядко виждаме в челниците 1 батерия АА. Обикновено се разчита на 3 батерии от по-малкият размер (ААА) с което се спестява електроника. Това е така, защото повечето светодиоди се захранват с 3,7-4,5 волта, затова производителите просто свързват последователно 3 батерии ААА.
В случая с Browning Phantom 50L както и подобният Silva Ranger, който мнозина от вас вероятно добре познават, се използва електроника която повишава напрежението от 1,5 волта (АА батерия) до работните 4,5. По този начин челникът е по-малък (само 1 батерия), по лек и излиза по-евтино зареждането му (цената на 1 АА е около 1/3 от цената на 3 ААА). Освен това размера АА е най-широко разпространен и може да бъде намерен и в най-затънтеният край на света. Ако се сравни енергийничт резервоар на 1 АА батерия, се вижда че той почти се изравнява с този на 3 батерии ААА. Всичко това според мен добавя един голям плюс на челниците с 1 батериа АА, пред тези с 3 ААА.
Чрез подвижният прозрачен дифузьор може да се регулира светлинният поток. Когато той е сложен светлината става разпръсната и в голямо поле, напълно хомогенна (за близка работа). Когато дифузьора е вдигнат светлината от челника е като на ръчен прожектор - в "сноп" или точка с която може да светите и виждате по-надалеч.
Аз самият съм голям фен на този семпъл и ефективен начин за регулиране на качеството на светлината. Виждали сме същото изпълнение вече в много челни светлини - Petzl MYO, Petzl Nao, различните видове Tikka ... Твърде много са за изброяване.
С този дифузьор нещата наистина работят добре.
Цветните диоди могат да се използват в различни случаи. За червеният се твърди, че запазва нощното виждане и по-малко плаши дивите животни. Друг е за откриване на кървави следи от ранено животно, или за разглеждане на карта.
Като цяло приятно съм изненадан да видя, че момчетата от Browning са събрали толкова много функции в един толкова малък челник.
Цена 45 лв.
за нов в опаковка
За връзка:
GSM: 0896 644393
е-меил: lutgulajn@yahoo.com