XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 18.09.2014 15:41:53

indreal
Редови

От: София
Регистриран: 12.11.2013
Уеб-сайт

Отг: Набутка или далавера е пазаруването от AliExpress.com?

Хехе, ми те са същите!  smile  Че даже и цената и условията за доставка (безплатна) са идентични! Така че действайте смело, момчета!

Офлайн

0

#62 24.09.2014 19:27:27

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Днес, за първи път имах проблем при пазаруване от AliExpress - сдавихме се с продавача на един смартфон. Продавачът искаше да потвърдя приемането на пратката преди да ми я изпрати, понеже, видите ли, митниците в Германия били много стриктни и можело да конфискуват пратката (!?) Щом съм потвърдел, щял да ми прати снимка на пратката с адреса написан на нея.

Початихме си. Ако митниците върнели пратката, той ми обащавал да ми върне парите, когато си получи колета обратно - значи, да му повярвам на честната дума, че ще ми прати пратката, а после и на честната му дума, като я получи обратно... и това за стока, която струва 200 евро - хаха, ДААА БЕЕЕ!

Отворих оплакване срещу него за нарушението "Продавачът кара купувача да потвърди получаването на пратката предварително" и поисках анулиране на сделката заради "Други проблеми, предизвикани от продавача". Китайчето ми отказа анулиране, ако не напиша като причина за анулирането "Продукта поръчан грешно" или "Продуктът поръчан два пъти" т.е. да съм виновен аз. Иначе щял да не приеме анулирането и да трябва да чакам 20 дена за автоматичното анулиране на договора.

Понеже съм мрънкало, отворих второ оплакване срещу него за "Изнудване за получаване на позитивна оценка"

Вече си избрах други доставчик на същия телефон и се разбрахме, че при него подобни цигански работи няма. В момента, в който анулирам първата сделка, ще си купя от другия доставчик.

http://www.aliexpress.com/item/-/1925743628.html - това е линкът към другия, надявам се, коректен търговец.

Та така - пазете се от китайски измекярчета! Ако не отстъпвате от правилата на сайта, пазаруването от там е безопасно.

Последно редактиран от Неандерталец (24.09.2014 19:31:50)

Офлайн

0

#63 24.09.2014 19:35:00

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Неандерталец написа:

http://www.aliexpress.com/item/-/1925743628.html - това е линкът към другия, надявам се, коректен търговец.

Offtopic - може ли да си изпрося едно ревю от първа ръка на телефончето (като пристигне де) ?

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#64 24.09.2014 19:38:00

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

windwarrior написа:
Неандерталец написа:

Offtopic - може ли да си изпрося едно ревю от първа ръка на телефончето (като пристигне де) ?

Разбира се - като се сдобия с него и го потъркалям малко. Междувременно - ето едно клипче от тубата на руски

[video][/video]

Офлайн

0

#65 24.09.2014 20:18:35

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Брей, впечатлен съм от този телефон.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#66 24.09.2014 20:24:45

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Ако смяташ да си купуваш телефони, таблети и производните им, този сайт е по - добър  http://www.pandawill.com/. Един приятел си е взел вече кум 10 - 15 телефона без да има никакви проблеми. Всъщност имаше проблеми с един но го върна (гаранционно) и му изпратиха нов.  *THUMBSUP*

Последно редактиран от Aloo (24.09.2014 20:25:14)

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#67 24.09.2014 20:29:16

Галимунди

Да ама няма Rugged

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#68 20.10.2014 22:09:07

Галимунди

Интересна постелка
UT8MhzzXalbXXagOFbXG.jpg

280грама 10.21 USD

http://www.aliexpress.com/snapshot/6257428807.html

Офлайн

0

#69 21.10.2014 06:51:59

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Аз си поръчах 2 батерии за фотоапарата от там, че идват по-евтино от колко е 1 тук smile Ама доставката пише е до 60 дена.
[merge_posts_bbcode]Добавено: 21.10.2014 07:51:59[/merge_posts_bbcode]

Aloo написа:

Ако смяташ да си купуваш телефони, таблети и производните им, този сайт е по - добър  http://www.pandawill.com/. Един приятел си е взел вече кум 10 - 15 телефона без да има никакви проблеми. Всъщност имаше проблеми с един но го върна (гаранционно) и му изпратиха нов.  *THUMBSUP*

Тук има ли ментета, че в алито има ментета на Леново примерно, поне така съм чул.

Офлайн

0

#70 21.10.2014 19:42:44

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Ами то няма ОРИГИНАЛИ в тези китайски сайтове. Там се продават само китайските реплики на даден продукт. Дали ще има надпис на съответната фирма е по-избор на клиента. Но с надпис или не все си остават ментета.

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#71 21.10.2014 19:58:14

sirstevancho
Редови

Регистриран: 25.09.2013

В тия сайтове има много джвъчки, които човек може да вземе за без пари и така да се каже - да забрави за тях докато ги полоучи. Не тежат на джоба и може би някои си заслужават. Поръчвал съм и ми се ще да споделя опита си, предварително се извинявам ако засегна някого - не целя това, искам просто да кажа моите преживявания, които не са приятни. Всяко от нещата, които съм взимал и съм подлагал на натоварване или ако щете - изпитание, с което други мои неща биха се справили - е издишало. Споделям опита си с няколко неща, за които се сещам, други - които имам - просто до този момент не са стигали до това:

- китайско фенерче за 7-8 $, едно изпускане през нощта до колата и няма оправяне. И да има - не си струва. След това си използвах фенерчето за хиляда лева - демек - телефона  big_smile

- китайски вариант на спайдерко - не всеизвестните парамилитари-та - някакво друго, което дори не имитира съществуващ модел на фирмата, поне аз с моите скромни познания не съм открил такъв модел - някаква номерация беше. При опит за - да, наистина малко грубо, но друг нож нямах - изсичане на тояжка поради налагащи го обстоятелства, иначе здраво изглеждащият и дотогава добре служещ нож - буквално се разглоби.

- раничка МОЛЛЕ за града - добра за общо ползване, един път ми се наложи да я пълня с повечко неща за по-голям преход - и ме предаде. Неудобна, слаби материали.

- мултитул - доста здрав на вид - счупен при буквално първата демонстрация какво съм си взел - при отваряне на консверва скумрийка в собствен сос.

С две думи, без да искам да обидя някого - всяко от тия неща има по-добър еквивалент на същата или близка цена. не съм опитал всичко, разбира се, дори сега съм с китайски телефон за из природата уж. Все пак съм убеден, че с годините, ако съм научил нещо - то е - качеството определено не винаги означава много пари, но обикновено ако изглежда твърде евтино и твърде добре - то тогава е добре да затворите сайта и да се поинтересувате повече, след което да дадете с 5-10 лв. повече за нещо, което е изпитано и окачествено като "не лош вариант", отколкото нещо, което никой никъде не е окачествил. smile

Every man dies, not every man really lives.

Офлайн

0

#72 21.10.2014 20:55:23

Галимунди

Стефо не съм много съгласен с теб. По простата причина, че много често купуваме препородадени стоки от Алит-о. Разгледай стоките в продавалника примерно. Просто трябва да си имаш едно на ум като купуваш. Има неща които държат качество, има и такива дето няма начин да са читави, просто трябва да гледаме на стоките не само от чисто потребителска гледна точка, но и малко по-инженерно му. До момента не съм имал некачествена стока поръчана от този сайт.

Офлайн

0

#73 21.10.2014 21:07:58

sirstevancho
Редови

Абсолютно съгласен съм пък аз с теб, което ще рече, че май нюансите, на това, което искаме да кажем - се разминават. Продавалника е ясен - масово хора, купуващи то тези сайтове препродават тук и то - на не лоши цени (поне някои). Най-малкото - доста от нещата там вече могат да се намерят и тук, дори това си заслужава.

Иначе - дори преди малко публикувах 2 снимки в "Остриета". Мултитулът ми там е купен за 10 лв. С клещите съм отварял шахта, а трионът е най-използваният ми. Ъндистрактъбъл.  *DRINK*

Офлайн

0

#74 21.10.2014 21:26:52

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Aloo написа:

Ами то няма ОРИГИНАЛИ в тези китайски сайтове. Там се продават само китайските реплики на даден продукт. Дали ще има надпис на съответната фирма е по-избор на клиента. Но с надпис или не все си остават ментета.

Не е баш така. Има примерно Xiaomi дето си е голяма китайска фирма със ОС поръчан от китайското правителство и дето за 300$ прави на пух и прах разни самсунги за 1000лв обаче има и ментета на Xiaomi. В алито е пълно. Те ти пример
Виж ако си купуваш някъв супер нонейм Чунг-чанг тел за 50 долара няма значение дали е сглабян в гараж или в завод smile

Офлайн

0

#75 21.10.2014 21:30:39

sirstevancho
Редови

freako написа:
Aloo написа:

Не е баш така. Има примерно Xiaomi дето си е голяма китайска фирма със ОС поръчан от китайското правителство и дето за 300$ прави на пух и прах разни самсунги за 1000лв обаче има и ментета на Xiaomi. В алито е пълно. Те ти пример
Виж ако си купуваш някъв супер нонейм Чунг-чанг тел за 50 долара няма значение дали е сглабян в гараж или в завод smile

Е чакай сега... То там има всякакви марки - Спайдерко, бенчмейд съм виждал и тн. Демек Xiaomi дето правят на пух и прах самсунгите - не са баш в тоя сайт...? Щото поне паяците не са там.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff