Отг: На разходка,палатка или пътешествие с велосипед! Кой как го прави?
ЗдравейтИ, малки и големи фенове на вело-педаЙлирането! *CRAZY* Все по-малко, снимки и клипове взех да правя,за сметка на все повече каране с моя любим ,,кон", който се доказа в годините,че издържа на всякакви терени, багаж и тормоз! Но, това е и отплатата за постоянната грижа и обновяване на всички компоненти и детайли, които вложих, за все по добра ,,служба" на стопанина си! Така е, когато човек, не поддържа било то мотор,кола велосипед или жена, , да не иска, вярна и безрезервна служба!
Но, стига съм философствал, да преминем по същество: А то е, поредното приключение от тази година- вело-палаткуване ( едно от любимите ми *YAHOO* ) ...И тази година,отпуската ми беше доста кратка, само цели шест работни дена! *WALL* Но, какво да се прави,явно много съм ценен във фирмата...и не искат да отсъствам за по-дълго време! Това го споделям,защото няколко човека от приятелите искаха, но не можаха да издействат почивка за няколко дена,заради това ,че разбрах за ,,отпуската" едва седмица по рано!
Дойде, дълго очакваният ден! Най сетне! След много пресмятания за времето и куп други важни фактори, дойде и дългоочакваният ден- Палатка на с.Шкорпиловци( любимо място за всички Шумналии! Това не го казвам напразно, зная ,че колеги-велосипедисти,обожават тази дестинация! И не само, когато пристигнахме с велосипедите до мястото за къмпинг, помислихме че сме в ....Шумен! ....поне десет каравани с ( Н ) Шуменска регистрация!
...Цели три (3) дена, беше голяма веселба- плаж,хамаци, ВВQ, лаф моабет, лагерен огън, примуси-кафе и т.н. Случихме на перфектно време, нямаше дъжд. Дори и комарите ,,работиха" от 20.00ч.- 22.00ч.!
Страхотна атмосфера, тишина,релакс и само песента на птичките слушахме! ...всяка вечер, в слушалките от телефоните....само HEAVY METALL...бири,мири и рИкия!
Ето и кратко видео албумче от събитието, дано да усетите страхотната атмосфера:
[video][/video]
П.П. Разстояние от катедралата във Варна до с. Шкорпиловци- 50км. Моят багаж, състоящ се от дисаги,хладилна чанта 5л. и раница(без храната) измерени на кантар,когато се прибрах- 45кг.! До скоро,приятели! Дано да Ви е харесало албумчето! *DRINK*
Последно редактиран от valenti (24.09.2014 21:37:24)
На 21.09.2014,отново имахме запланувана, една разходка. Този път, дестинацията беше гр. Провадия. Основно, маршрутът бе, по шосе, без каране по магистрала.
Срещата се състоя пред Катедралата във Варна и в 9.45ч., групата потеглихме по маршрута- - Аспарухов Мост, с. Константиново, Белослав, след това Разделна, Падина,Манастир и накрая-Провадия. По план,щяхме да обядваме в тамошна кръчма....ама...ядец! Като видяха ,,ятото" и се уплашиха! Нямали готовност за толкова много хора, да ни изхранят на веднъж! Пихме по кафе, бирка, а някои от нас( този път само аз )забихме два ,три ,,пирона" и потеглихме към Девня, през с. Добрина и т.н. Някъде към 15- 15.30ч пристигнахме в ресторант ( в последствие разбрах,че бил на Общината) Там за наша радост, имаше таратор, супи и скара- кибабчИта и кИфтета! И най вече- студени бири( всякакви любими марки ) А,каква ,,скъпотия" само- тройка кебапчета, с гарнитурата барабар- 3.20лв.!!! *BRAVO* ...и другата екстра,че ни позволиха, безплатен паркинг, вътре в самият ресторант!
Хапнахме,пийнахме и към 16.30 се запътихме към Белослав, Казашко и накрая Варна-Морската Градина! Там винаги правим няколко почетни обиколки и разбор на изминалият ден!
За по-добра представа и да се насладите на екскурзийката както нас, пускам и кратко видео:
[video][/video]
П.П. Общо изминати километри (за мен) точно 116км! Средна работа!
Айде, чао от мен и споделяйте бре! Стига се крихте зад компютрите! *WRITE* *DRINK*
Здравейте,отново! Този сезон 2014, специално за мен, беше богат на различни мероприятия, свързани с велосипед. Вчера след поредните 100+км с нашата група, се оказа че, ,,чукнах" 10 000 км. (от януари до сега)! *YAHOO* А, сезона още не е свършил! До сега, откакто карам активно(от 2007г.) никога не съм правил подобен ,,рекорд", обикновено завършвам до 8000км и това е бил максимума.
Но, да не Ви занимавам с глупости,преминавам със снимковия матРиал от поредните 100+ : Мястото на сбора и юнаците участвали в тази екскурзийка
Миналата година,след едно каране се засякохме с рокери на едно плажно заведение. И тъй като,аз също съм стар рокер( вече имам само велосипед), ги помолих да се снимаме заедно и единия каза страхотен лаф: -,,Ааа,вие сте от безмоторните спортове" ...та така....ето как се засякохме вчера с тези от ,,моторните" спортове! Карахме заедно, рамо до рамо,макар и за много кратко:
...след кратка видео сесия, с колегата догонваме групата!А той продължава да ме снима в движение
Преди време някой от форума,беше ми задал въпроса: - ,,Валенти, пушиш и караш! Не ти ли пречат цигарите?" Ето и моят отговор: Да, пречат ми! Не мога да изпреварвам тези със шосейките!!!
...в ,,офиса" на Фара, винаги правим разбор на деня,правим почетни обиколки на Морската Градина и пием бири за награда!