XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 25.06.2014 20:26:02

BushMask
Редови
Репутация: 0

От: Смолян/ Пловдив
Регистриран: 08.01.2014
Мнения: 19

Палатка ZAJO Fox Presto

Една от последните ми придобивки е лисицата на заека smile
Малко параметри на лисичката
Воден стълб на горен слой - 8000мм. (много повече от колкото ми трябва)
Воден стълб на дъното - 10000мм. (тъкмо си му е)
Места - 1+1 (За мен и дамата е повече от Рай)
Материал - rainXpert (в общи линии диша много и е много лек)
Тегло - 2кг. (въпреки че според производителя е 2.5)
Рейки и клинове (алуминиеви - супер здрави, клиновете са с заострени върхове и са много леки.
Ето линк от магазина:
http://www.dimibike.com/turizam-ekipiro … jo-fox.htm

Имам я вече от 2 месеца но не писах ревю, защото нямах как да я ползвам.... или съм на работа или вали и то яко. И накрая се навих и излязох направо в буря .
Преди да ви кажа как се справи палатката и какво мисля за нея след като я изкарах от калъфа, нека споделя с каква нагласа бях.

Изначално я взех зареди необходимостта за по малка и като обем и като килограми палатка( старата ми е nothland bike 3 с тунинг поли и други чалъми мина 4 кила.) Отделно на това я намерих за 190лв. И водният стълб сериозно ме впечатли. Осъзнавах че съвсем не си взимам най- леката едноместна палатка, но поради горните 2 причини ми се стори ОК. Като дойде успях само да разгледам калъфа (водонепомукаем и достатъчно широк да си я прибереш и набързо сгъната и мокра). И второто нещо, е че ми се стори доста по- лека от колкото пише в сайта (нищо не и липсваше big_smile) Та бързо я премерих и излезе 2кг. а не 2.5кг. Та до дук вече бях по- доволен от колкото си мислех.

Направих и сефтето на Езерата край Смолян (уникално място)
При разпъването открих нещо ново за мен. Първо се разпъва горният слой на палатката и се закача за земята посредством алуминиевите клинчета и в последствие, ако искаш може да си сложиш вътрешната палатка вътре. Ако не може да си я ползваш както си е само един под и ти си човека. Вътрешната палатка се закача на кукички за горният слой и после с няколко клина и за земята. Тя представлява под с 10000мм воден стълб и нещо като комарник нагоре (по- скоро много тънък плат). В началото пода ми се стори прекалено слаб и тънък и сериозно обмислях че бързо ще го спукам а той излезе много здрав. Като се опъне двама човека много близко един до друг могат да спят без проблем (най- добре от противоположен пол). И отвън между двата слоя остава много място за багаж.

И в този момент, след като я опънах вече бях сигурен, че е една от най- добрите палатки в които съм бил.

В последствие (докато още не валеше), реших да си опъна хамака до палатката за Айляк (нали сме си бушове). Зареди това, че съм на езеро си бях взел и комарника. Та ги накачих нещата и си поблях вътре малко. Вече, като осъзнах, че идва много сериозен дъжд, и се запътих да сваля хамака, Се замислих, че всъщност ако само откача долната палатка и използвам горната около самият хамак (посредством въженцата и за вятър) Може да се окаже интересен заслон. И 5 минути по късно го направих. Дори с малко майсторлък закачих комарника по външният слой на палатката (за кукичките направени за долната палатка). И в крайна сметка имах един уникален заслон. Вътре в хамака беше уникално. Палатката издържа супер сериозна буря за много часове без никакъв проблем. smile
Малко инфо и за хамака Той е Двуслоен (с голям джоб на дъното за шалте)

Като финал искам да кажа, че имам мноооооого повече от колкото очаквах.

Надявам се да съм помогнал ако някои се интересува от тази палатка. Не се колебайте изобщо да я взимате.
[merge_posts_bbcode]Добавено: 25.06.2014 21:24:19[/merge_posts_bbcode]

Малко снимки от деня преди да завали

[merge_posts_bbcode]Добавено: 25.06.2014 21:26:02[/merge_posts_bbcode]

https://www.facebook.com/media/set/?set … bb2055904e

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff