XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 23.09.2013 09:16:40

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Отг: Работни ръкавици

И аз по едно време се бях загледал по едни Mechanix - от тия без финтифлюшки - кафявите, но така и не намерих къде да ги пробвам... пък да поръчвам, после да връщам...

Купих си едни с кожа на дланта и с някакъв стреч отзад от един хоремаг в Швеция и си карам с тях вече почти 2 години. Явно шведите ги могат работните ръкавици.

... или аз не я мога работата.  big_smile

Офлайн

0

#17 24.09.2013 08:42:46

dv1star
Редови

Регистриран: 18.06.2013

В бриколаж гледах едни доста сносни - кожа с допълнителна подплата на дланта и велкро на китката за закрепване. Единствения недостатък, е че няма никакви предпазители за кокалчетата и горната страна като цяло, но пък цената е прилична - 19 лв. Иначе "тактик" ръкавичките изглеждат страшно, но аз лично не бих тръгнал да цепя дърва с тях:)

Офлайн

0

#18 24.09.2013 09:15:29

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

А бяха по 12лв преди година-две...

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#19 24.09.2013 09:39:43

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

dv1star написа:

В бриколаж гледах едни доста сносни - кожа с допълнителна подплата на дланта и велкро на китката за закрепване. Единствения недостатък, е че няма никакви предпазители за кокалчетата и горната страна като цяло, но пък цената е прилична - 19 лв. Иначе "тактик" ръкавичките изглеждат страшно, но аз лично не бих тръгнал да цепя дърва с тях:)

Ей т'ва не го разбирам - да си купи човек работни ръкавици/нож/инструмент и да го е страх да работи с тях, понеже са много скъпи.  big_smile

Едно време имах едни червени ръкавички, с подплънки на дланта и на кокалчетата, които ожулвания са ми спестили... и като потърсих в интернет, не ги намерих, но пък вижте на какво попаднах:

illuminated-led-work-gloves.jpg

Ей Т'ВА са работни ръкавици!  *DANCE*

Между другото, на тия Mechanix, това оребрение на пръстите, не опъва ли, като свие човек юмук?

Офлайн

0

#20 24.09.2013 15:23:42

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Неандерталец написа:

Ей т'ва не го разбирам - да си купи човек работни ръкавици/нож/инструмент и да го е страх да работи с тях, понеже са много скъпи.  big_smile

Абсолютно подкрепям - екипировката е за да се ползва.

Неандерталец написа:

Между другото, на тия Mechanix, това оребрение на пръстите, не опъва ли, като свие човек юмук?

Оня ден местих едни мебели из къщи (нали правя бебешка стая), та ги сефтосах. Оребрението на пръстите даже не се и усеща. Малко странно усещане ми създават кевларените предпазители за кокалчетата. Не е дискомфорт, просто... хм, ми странно усещане smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#21 29.09.2013 18:39:14

erosennin
Редови

Регистриран: 15.05.2012

Страшни ръкавици, със здраве да се ползват. Тези обикновените от 5-6 лева стават примерно да прибираш въглища, и после да ги хвърлиш. Пробвах с обикновени да боравя с ножа, много неудобно, единственото което направиха беше, че като по чудо не се порязах и не ми се забиха трески. Хубавите ръкавици(екипировка), които ще те изкарат много време си заслужават всяка стотинка.

Офлайн

0

#22 29.09.2013 18:58:48

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Абе те ако бяха толкова здрави и устоичиви сигурно и по заводите щяха да ги дават вместо една връзка ръкавици  за деня един чифт такива ръкавици за месеца.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#23 29.09.2013 19:32:26

windwarrior
Зла Гад

mchervenkov написа:

Абе те ако бяха толкова здрави и устоичиви сигурно и по заводите щяха да ги дават вместо една връзка ръкавици  за деня един чифт такива ръкавици за месеца.

Остава да уточним - в кои точно заводи ? На изток от Будапеща или на запад от Будапеща.

Щото има известна разлика в обезщетенията при трудова злополука при едните и при другите. Съвсем минимална разлика - едни три-четири нули в чека за пенсиониране по инвалидност (отделно главоболията със синдикати и трудова инспекция след случката, дето могат да ти вържат и в десетки до стотици милиони доларес). Та на тоя фон 30$ за работни ръкавици са ти най-малката грижа. Това в заводите на запад от Будапеща. Компанията за която работя наскоро даде няколко милиона $$$ за проста операция (това в България), при положение че можеше да минем за няколко стотин $$$, както направиха нашите локални конкуренти. Що ? Ми щото централата на компанията е разположена в Холандия, и за тях стандартите за безопасност за едни и същи в Нигерия, България и САЩ - примерно.

Та, нека да не бъркаме секса с любовта, господа офицери smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#24 29.09.2013 20:03:25

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Ми докато бачках като шлосер, точно по един чифт на месец даваха. Кожени. Много яки и си изтрайваха да ви кажа. Отделно даваха платнени на килограм де.

Обаче малко съм скептичен към изкуствената кожа. Давал съм 25 кинта за ръкавици от Практикер и си ги заслужават. Но са от естествена кожа и някаква еластична чудесия отгоре. А любимите ми кожени ръкавици бяха по 5 лева от Кауфланд. Взех си 4 чифта и все още ползвам всичките. Малко им се разкапаха ластиците на някои, на други се протриха шевовете, ама си ги харесвам и си ги ползвам. Когато се присетя си ги позакърпвам. Обаче не съм виждал напоследък такива.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#25 02.01.2014 14:47:52

work2011
Блокиран

Регистриран: 02.01.2014

Аз си купих тези и съм супер доволен:
.........

Офлайн

0

#26 02.01.2014 14:54:26

windwarrior
Зла Гад

Ейййй, не се научихте бе  ]:->

Айде банана.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#27 02.01.2014 15:03:49

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Преди няколко години си купих 10-на чифта ей такива:
http://media.snimka.bg/s1/1008/028260927-big.jpg?r=0
от превента - изкарават по един туристически сезон
имам и на механикс два чифта от дания и от германия съм си ги купувал но гледам да ги пазя...

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#28 02.01.2014 17:14:36

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

На Превента нещата са много хубави и аз съм им фен!
Каквото и да съм взел от тях никога не ме е подвело, за разлика да речем от Олимпус.
Не Олимпус ами Олимп. По навик... smile

Последно редактиран от Кольо (02.01.2014 17:17:39)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#29 04.01.2014 21:31:04

Velislav
Редови

От: гр.Етрополе
Регистриран: 08.08.2013

Аз имам едни които са много добри за особено дърводелството.Марката им е :М-Л A720 Impact-High Performance

Офлайн

0

#30 27.04.2014 17:59:42

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

dv1star написа:

И аз ги видях тия ръкавици (предполагам че са те де smile). И не само ги видях ами си и купих. Малко е твърда кожата за моя вкус, обаче се надявам с времето да поомекнат.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff