f(x)dx +че от мен, пич.
Разликата може да идва от комплекта за готвене и това, че е съм го дал със и без теглото на резервната храна. Само дето и не зная ти ли си го добавил два пъти или аз не съм ни веднъж. Ама ме мързи да смятам, честно казано в момента. Иначе мулти-тула да, може да отпадне. Брадвата не. Не и без подходящ заместител, но това е поради начина ми на лагеруване. Все пак това е оборудване за няколко дни, не за един следобед. Дори и само за спането ми чисто бакалски брадвата тежи повече от шалте, но шалтето не може да ми омекоти под гасягата така, както камара иглолистни клонки. Не, че и с нож не може да ги добия (предвид, че подбирам слабите, повредени вече и съхнещи), ама пък и калориите за огъня и тъпата страна по нечия кратуна... Иначе за колчетата и лопатата спор няма.
1. Раницата не я сменям за нищо на света. Имам North Face 40l, Karrimor 35l, Tashev трекера 55L и Ташев Кентавър 80+15. North Face - а е видял най-много гърч и шапка им свалям, но тази кочинка италианска има две предимства (лично за мен) - супер здрава е, носи на много бой; формата на мен поне ми е голям плюс - много по-удобна ми е от стандартния rucksack. Както споменах вече - килограмите много не ме тревожат, даже ми е леко спрямо багажът, който нося когато съм с половинката (а докато ходех с бившата съпруга носех още повече) или брат ми.
2. Тук си прав. Даже мен ако питаш не ми трябва тоя фенер, защото не го ползвам, ама все се намира някой без светлина.
3. За карабинера не се бях замислял, апропо. Това е един от карабинерите за хамака ми, а с неща дето ме носят компромиси не правя. Но конкретно когато хамакът не е с мен наистина трябва да си купя по-лек такъв.
4. Съдържанието на кесията съм го извадил на една от снимките. Тамън една халва са тия 100 грама. Другото са ми разпалки, Волтарен и прочее.
5. Не е лъжа, че храната е малко повечко. То аз със това мога три дни спокойно да изкарам (не ме разбирай погрешно - снощи като лека вечеря половин тава мусака си отиде, ама мога и на една консерва). Но от години все си казвам: айде, ще седна да посмятам калории и да следя храни; и все си оставам с доброто желание и мамата.
Все пак ще спомена още веднъж, че съветите за теглото колкото и да са ми полезни не са ми толкова важни (моем и съм свикнал да носим), колкото тези за функционалността на екипировката и също така за евентуалните ми пропуски (както например триончето). Примерно пистолетния колан освен, че ми носи ножа и водата, играе и роля на кръстен колан за раничката.