XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 13.12.2013 09:36:23

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

Отг: Геокешинг (Geocaching)

big_smile  Я то имало таива под носа ми,изглежда интересно...особено за такива типове с неизживяно детство като мене....

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0

#17 13.12.2013 14:36:58

The Fox
Редови

От: Русе
Регистриран: 03.10.2012

Аз днес ходих но намерих само списъка.Явно кутията с нещата е взета за съжаление.

Enjoy life. There's plenty of time to be dead.

Офлайн

0

#18 13.12.2013 15:16:31

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Някои са си такива - само със списък.

Офлайн

0

#19 13.12.2013 15:40:47

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Ми що не остави нещо и вече няма да е само списък.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#20 15.12.2013 20:11:37

Неандерталец
Редови

Намерихте ли вече по нещо, колеги?

Аз днес търсих 4 и намерих 2 от тях - едното беше нощно мулти - направих си прекрасна "нощна" разходка из една горичка ("нощна" е в кавички, защото сега "нощта" започва към 16:30 тука) - понеже се движех сам и не шумях (а вероятно и вятърът беше на моя страна) се натъкнах на лисица. Така де - видях я от 30-тина метра как пресича пътеката.  smile

Последно редактиран от Неандерталец (15.12.2013 20:13:06)

Офлайн

0

#21 15.12.2013 20:54:55

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

утре ще ходим за трети път един да търсим до село. big_smile неска не ставаше, върлуват ловци  за свински лов там.
а РГД са кът smile

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#22 16.12.2013 15:26:26

Kent
Wee Willie Winkie

Kent написа:

утре ще ходим за трети път един да търсим до село. big_smile неска не ставаше, върлуват ловци  за свински лов там.
а РГД са кът smile

We found it big_smile  big_smile  big_smile Уррррррррррррррра smile GC35KGO
Само се регнахме там. В интерес на истината Жена ми го, намери, докато пълзях из калта между едни корени и ръсех непотребни слова...Кеша е на характерно място, с нехарактерно разположение на някой от горските предмети наоколо. Състоянието на кутията е мизерно, затова скоро малко ще го излъскаме - смяна на  опаковката с цел по добра изолация от влажноста и ще обявим в ... където трябва. Поздрави.

032197410.jpg

032197412.jpg

032197415.jpg

Последно редактиран от Kent (16.12.2013 15:31:22)

Офлайн

0

#23 22.12.2013 16:19:31

Kent
Wee Willie Winkie

Днеска ходихме за GC1M36E. С дебела логистика всичко става бързо, а това беше най светкавично намерения кеш.
         Обичам миризмата на напалм рано сутрин - беше рекъл лирическия герой... Без да толерирам проституцията, но нимфетките покрай Побитите камъни - Варненско, ако изчезнат завинаги и изведнъж колорита на пеизажа ще осиротее като латинско I без точка.:grin:  Карат ме освен това да съм постоянно нащрек като минавам по тези места. Докато вървим към кеша, дори сладостно и с известна доза старх, очаквам орди  от тях да изпълзят от храстите. Нищо... дори не като предния път /на състезанието на малкото предния път се опитахме да го намерим, без навигация, по спомен от една карта и наслука/  - сютюен ХХL, парцаливи лилави прашки с опашка от косми на мястото на задника и осем кондома извън пакетчетата си  /някой завързани/ не се въргалят из пясъка.

032234956.jpg

032234957.jpg

032234955.jpg

Радко го намери, както казах светкавично.

Това извлякохме от кутията и оставихме друга равностойност, естествено. В началото дори не разбрах ква е монетата, заприлича ми на албанска, щото нали и там орела е двуглав. Докато чаках после отбора да се отскубне от тълпите в Jumbo на връщане /ей голема тъпня е да пазаруваш подаръци на 22 декември в голям магазин, страшни боклуци, всички тичат, грабят и вън нема де да се паркира/ я разгледах отбилизо и разбрах че дългата ръка на Кремъл е стигнала и до един от символите на Варненско и на свободната любов - Побитите камъни.

032234960.jpg

Поздрави.:-)

П.П. имъше мъгели тоя път, идея си нямате как ми се разтуптя сърцето и хванахме гората с йоана с буркана   под мищница /още не беше написала кото трябва в бележника/ като наближиха. :shocked:

Офлайн

0

#24 22.12.2013 19:20:00

Неандерталец
Редови

Аз също често оставям българска монетка - понеже досега откритите от мен кешове са в Германия (и няколко в Естония), поредолагам, за някого ще са интересни.

П.П. Много красиво място и чудесни снимки!

Последно редактиран от Неандерталец (22.12.2013 19:21:10)

Офлайн

0

#25 22.12.2013 22:04:16

Петър
Редови

От: София
Регистриран: 29.05.2012

Интересно, тук в Кянжево наблизо има пътека от кешове- NeoCraft- Powertrail, която описва страри български занаяти и професии *HI* . Ето- http://www.geocaching.com/geocache/GC4P … l-1-cutler .
Още утре ще се опитам да отркия няколко.

"Stepping forward from where ordinary survival training ends, wilderness bushcraft is the detailed knowledge that can enable us to experience nature in a more indigenous way: a way that demands we open our eyes and other senses, and pay the closest attention to the world around us" - Ray Mears

Офлайн

0

#26 12.01.2014 16:51:57

Kent
Wee Willie Winkie

Вчера намерихме кеша над Аксаково. Ама ходихме само с каката. Чудесно е да имаш млад чиляк за компания в гората, който е търпелив и никак не е глупав. От мястото се открива чудна панорама към иначе мърлявия град...ама ме дъморзя да вадя статива че беше тъмновато вечи...

032380539.jpg

Пазителя на кеша...

032380542.jpg

не /било/ е извънземно а /вероятно/ пор:lol:

032380541.jpg

Пикантното беше, че наблизо щъкаха мъгъли и среляха с въздушна пушка. Следващия път де.ва и аз ще зема да зема две гранати за секи случай:grin::grin: да видим как изглежда мъгъл отвътре.

Подаръчето за нас... Камаради, тоя път немаше - пара, тенга или денар. Имаше умален модел на бъдещата съдба на третата планета. Буммммммммммммммммммммммм:shocked:
:grin:

032380540.jpg

Днес с малкия се опитахме да намерим един друг под Кичево. Хората ги е обзела мъгаломанията, много нещо и все живи, грачат покрай разни огньове и пречат на истинските търсачи:rotfl24:. Малкия дори се разрева от яд:shocked:
Като нищо след десетия намерен, може да се ориентираме към night adventures май. Поздрави...:blum:

Офлайн

0

#27 19.01.2014 19:00:49

Kent
Wee Willie Winkie

Днешният кеш - при Паметника на френските моряци загинали от холера в тила /база Варна/ по време на Кримската война. Тая авантюра, като всички подобни по онея времена, взема в пъти повече жертви като медицински загуби в тила, отколкото ---- в окопи, по редути, люнети и фортове. Варна като сборен пункт за дебаркиране в Крим, се превръща в зловеща гробница за болни и умиращи - французи, англичани, турци и май сардинци...
Войната е кратка и безмислена като всички през 19 век и макар че, Крим пада, но победителите и победени продължават да стенат по различни причини. 
Османската империя се клатушка като обесник на сламено въже и египтянина и точи зъби, а европейските и евроазийскиЯТ хахахахаха:grin: императори се облизват като песове за мазен кокал.

За мен лично единствения плюс е, че тогава изгрява звездата на Пирогов:-) и армейската  и общата хирургия стъпват в малко по други светове... Е и че войната вече е чат пат съвременна, макар че хаир от война па и ултрамодерна явно нема.
Всъщност има - днешния геокеш и малкия урок по история.

Паметника е много як като замисъл и изпълнение. Някога е бил в почти в центъра на града, но през педесетте години комИ ;D-тата по техни съобръжания го изместват в пущинаците по пътя за Виница.

Кеша намираме бързо. После дълго стоим, печем се на слънцето и дискутираме превратливата история на Варна.

Като малък на това място често ме водеше дядо. Jогава имаше и паметен знак за загиналите германски подводничари из околното Черноморие  по време на ПСВ. Сега такова нещо няма.

Статия /ненаучна, но бива/:bigsmile:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1289474

032424880.jpg

Има шест декоративни топа в подножието. Ето някой от тях.

032424881.jpg

032424883.jpg

032424885.jpg

032424888.jpg

:-)

Последно редактиран от Kent (19.01.2014 19:10:09)

Офлайн

0

#28 20.01.2014 18:17:12

Kent
Wee Willie Winkie

Продължаваме с един спомен от комунизма. Крилатия паметник на БСД. Той е разположен върху хълма Турна тепе.

Цитат

"По-рано преди построяването на паметника на Турна тепе се намирала Братската могила на борците против фашизма и капитализма, костите били преместени на 7 септември 1958 г, без много шум в новия Пантеон. Идеята за построяването на паметника започнала още на 8 май 1958 година с конкурс за проект за паметник на Съветската армия. За съжаление неуспешен, както някоколкото последвали и след това. През есента на 1973 година в рамките на нов конкурс били одобрени варненските скулптури Евгени Баръмов, Альоша Кафеджийски и Камен Горанов".

Кешовете търсихме в два етапа вчера и днес. Вчера зарада хубавото време имаше много мъгъли. Днес също не липсваха...

Паметника.

032432035.jpg

Фигури от близо. Жени - държат главата на Дарт Вейдър, бенгалски огън и стилизирана вулва.

032432037.jpg

Войници. Играят на камък-ножица-бумага.

032432036.jpg

Кеша на паметника. Хитро скрит, трудно оставаш интимен докато го вадиш. Препоръчвам в лошо време и урагани да се ходи. Или да се вземе пиене, трева и к.рви да се безобразничи за да се разбягат мъгалите.

032432039.jpg

Кеша в бомбоубежището малко ме затрудни. първо достъпа, после вътре. Хубу, че има спойлери.

032432040.jpg

OOO those russians:blum:

032432041.jpg

Долу си е абсолютен лабиринт. Старите дрехи и хубавото осветление са просто необходимост. първо се подлъгах да вляза в едни други кухини, но страшната миризма на изгоряло и субпродуктите от скорошно обитание ме отпъдиха бързо. После  намерих истинското жилище на Минотавъра.

032432045.jpg

032432044.jpg

Цитат...

"Основным назначением фильтра-поглотителя ФПУ-200 является очистка воздуха в системах вентиляции во II и III режимах от радиоактивной пыли, отравляющих веществ, нейтральных и ядовитых дымов, а также от биологических средств при температуре воздуха от минус 50°С до плюс 50°С, относительной влажности до 95%, при условии исключения попадания в ФПУ-200 капельножидкой влаги.
Индекс ФПУ-200 обозначает: ФПУ – фильтр-поглотитель унифицированный; 200 – шифр разработки."

032432043.jpg

ПП. Източници.

http://www.moreto.net/varna-gid2.php?n=14934

http://npo-vso.com/fpu-200.html

Офлайн

0

#29 20.01.2014 23:01:51

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Като малък на това място често ме водеше дядо. Jогава имаше и паметен знак за загиналите германски подводничари из околното Черноморие  по време на ПСВ. Сега такова нещо няма.
Док паметната плоча на германските подводничари се намира в стария гробищен парк с/у МОЛа. *THUMBSUP
Подводник U-18 първата Българска подводница след Освобождението.

Последно редактиран от Okdalf (20.01.2014 23:03:33)

Офлайн

0

#30 12.02.2014 20:15:33

Kent
Wee Willie Winkie

Днеска три кеша за два часа. До Варна. Първия - в курорта "Свети Константин и Елена" близо до параклиса. Не знаех че курорта е възникнал заради обителта таме.

032585884.jpg

съвършено неочакван цитат за мене:shocked:

"          Манастир край Варна лекува болни очи
          Ако отпуската ви доведе до морската столица на България, не пропускайте да посетите манастира “Свети Свети Константин и Елена” край едноименния черноморски курорт. Там се пази частица от мощите на Свети Валентин – покровителя на младежите, които искат да се задомят. Св. Валентин е честван от западния свят на 14 февруари и е известен като "Денят на влюбените", православието също почита свети Валентин, но на 6 юли.

"
както и да е.

"   
Само на три места в Света има мощи на светеца закрилник на влюбените: в родното му място град Интерния край Рим, в най-големия руски храм "Христа Спасител" в Москва и в манастира на Варна. Манастирът е получил като дар скъпата реликва преди година и половина от римски кардинали.   "

Православен параклис е получил дар от римски кардинали с две думи... Свети Валентин полека измества "Св. Константин и Елена" явно. Хубаво, че не плъзнахме за кеша вдругиден:grin:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% … 0%B8%D0%BD

Как да е, поне не бяхме ходили тука.

032585624.jpg

Втория кеш беше около плажа на "Журналист". Старите варненци го знаят като такъв. Сега почти няма журналисти в България - съществуват журнаЛизи и жернаЛизки предимно. Но плаж има. Навремето с Дядо често се разхождахме таме. Имахме лозе малко над плажа и привечер трамбовахме по пясъка за здраве и чест въздух. Аз бях малък, на към седем - девет години. Понякога морето изхвърляше разни неща които бяха полезни за кьошка ни  -дъски и разни други дървении от корабите. Докато обикаляхме с децата покрай мястото и се чудехме как да се направим на индиферентни идиоти, а не геокешъри, се сетих че от предните обиколки бяха минали едно много малко 37 години. На някой човешкия живот. Дядо е отдавна на небето, а аз с неговите правнуци пак търся нещо тука. Да кажа само че кеша ни порази по изпълнение на контейнера:shocked:

032585626.jpg

Време имаше и айде да изчагъртаме и още един. Къде, къде - айде на военната кула над Аладжата. накога съм се качвал догоре, качвал съм и Йоана като бейби. Обаче, нещо не ми пълни душата това място вече. Не семейни пикници, а палави прелюбодейства са се  вихрят из околните шубраци. И не само вечер. Топлото и хубавия асфалтов път просто предполагат разни шибеци да си менкат  бледи трепонеми срещу хламидии по следобядите също.

Лесно се избавихме обаче от тея сексуални мъгъли и бързо намерихме кеша.

032585629.jpg

032585633.jpg

Последно редактиран от Kent (12.02.2014 20:17:12)

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff