Аз съм с такава и съм много доволен, в кръстното коланче аз си нося фолдър, малко фенерче, и обикновено нещо малко сладко за хапване. Много ми харесва, че може да се пристегне да е плътно до гърба, и на кръста пасва много добре и удобно. в страничните джобове си държа по някой друг нож, трион, сгъваема лопатка, в другият съм си сложил репелент, слънце защитен крем и 1 малка нивея, и още една малка кутия за хапчета. При последното ползване трябваше да дам на приятели екипировка, раницата се напълни с дрехи, храна, железа, но най впечатляващо беше палатката, 3 спални чувала, и 2шалтета, което малко трудно докато застопоря по цялата раница, притеснявах се, че пластмасовите елементи ще се счупят от напрежението при стягане и теглото според кантара беше 29.2 кг, което ме притесняваше, но раницата издържа, даже като се пристегна хубаво, не ми се налагаше да ходя много приведен, защото все пак на местата за карабинерите бях вързал спален чувал и самонадувно шалте. Огледах е внимателно, всичко си е тип топ.
Раницата мога е да е сравня с китайска и ташев трекер 55+(носел съм е точно 2 пъти). Китайската няма как да се сравнява с тях. Но спрямо ташевката, мога да кажа, че джобовете в този си формат са по-удобни, защото могат да се сложат и допълнителни, има вграден дъждобран, по-удобна ми е на гърба, но на Ташевската гръдният колан повече ми допадаше най вече свирката, което ако ходите групичка е хубаво за да сигнализираш, примерно ако решите да вземете WC пауза или спрете за малка почивка, в краен случай ако стане и беля.
За вентилационната система, не мога да кажа кой знае какво, от други коментари бях останал с впечатлението, че едва ли не трябва потта да е по-малко, но такова нещо не съм забелязал. Но с ръка на сърцето мога да кажа, че раницата е много здрава и си заслужава. На мен ми върши идеална работа.