XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 15.07.2013 18:28:35

ckaiyokar
Редови

Регистриран: 04.12.2009

раница Дойтер Стената 60+10

В събота най-сетне си купих нова раница. Трябваха ми две години за да избера. Избора ми е Дойтер Стената 60+10, навсякъде е по 250 лв освен в Яко където е 200 и в Метро къдета е 150 до края на настоящата промоция.
За 150 лв си струва и чистосърдечно я препоръчвам. Бях горещ привърженик на Ташев по много причини, но като поставих на "кантара" този дойтер и един от кентаврити също 60+10(от стария дизайн без рипстоп кордура) везните натежаха в полза на Дойтера. Другата седмица от 25 до 28 ще съм в Пирин и ще я тествам, макар и похода с нея да е кратък, защото ще правим лъчове от Безбог и тогава естествено няма да я нося. След като добия впечатления ще се опитам да напиша ревю.

Ако някой се колебае дали да я купи- на тази цена-150лв  я препоръчвам на всекиго , но за 250 или 200 - със сигурност ще намерите по-добри предложения.

Офлайн

0

#2 17.07.2013 22:34:21

erosennin
Редови

Регистриран: 15.05.2012

Отг: раница Дойтер Стената 60+10

Аз съм с такава и съм много доволен, в кръстното коланче аз си нося фолдър, малко фенерче, и обикновено нещо малко сладко за хапване. Много ми харесва, че може да се пристегне да е плътно до гърба, и на кръста пасва много добре и удобно. в страничните джобове си държа по някой друг нож, трион, сгъваема лопатка, в другият съм си сложил репелент, слънце защитен крем и 1 малка нивея, и още една малка кутия за хапчета. При последното ползване трябваше да дам на приятели екипировка, раницата се напълни с дрехи, храна, железа, но най впечатляващо беше палатката, 3 спални чувала, и 2шалтета, което малко трудно докато застопоря по цялата раница, притеснявах се, че пластмасовите елементи ще се счупят от напрежението при стягане и  теглото според кантара беше 29.2 кг, което ме притесняваше, но раницата издържа, даже като се пристегна хубаво, не ми се налагаше да ходя много приведен, защото все пак на местата за карабинерите бях вързал спален чувал и самонадувно шалте. Огледах е внимателно, всичко си е тип топ.
Раницата мога е да е сравня с китайска и ташев трекер 55+(носел съм е точно 2 пъти). Китайската няма как да се сравнява с тях. Но спрямо ташевката, мога да кажа, че джобовете в този си формат са по-удобни, защото могат да се сложат и допълнителни, има вграден дъждобран, по-удобна ми е на гърба, но на Ташевската гръдният колан повече ми допадаше най вече свирката, което ако ходите групичка е хубаво за да сигнализираш, примерно ако решите да вземете WC пауза или спрете за малка почивка, в краен случай ако стане и беля.
За вентилационната система, не мога да кажа кой знае какво, от други коментари бях останал с впечатлението, че едва ли не трябва потта да е по-малко, но такова нещо не съм забелязал. Но с ръка на сърцето мога да кажа, че раницата е много здрава и си заслужава. На мен ми върши идеална работа.

Офлайн

0

#3 19.07.2013 17:33:33

ckaiyokar
Редови

С нетърпение чакам следващия четвъртък когато тръгваме за Пирин. Понеже ще правим лъчове от х.Безбог и ще съм с някоя от малките раници, съм решил да се качвам пеш с раница на гърба от х.Гоце Делчев до х.Безбог. Малките раници могат да се закрепват за този дойтер подобно на раницата-джоб пойнт 10 на ташев, въпреки че не са предназначени за това и са по-големки. Когато ги закрепя обаче стоят стабилно, разбира се празни, е може да се сложи вътре някоя дреболия.

Офлайн

0

#4 21.07.2013 17:56:14

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

хехехех - за 150 кинтакис - ти казвам веднага едно голямо наздраве - раницата е читава, а тая цена е много добре

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#5 21.07.2013 19:35:25

Dakota
Редови

Регистриран: 15.02.2010

Хайде да ти е  честита,Мише!И да снимате из Пирин,ей!Че само слушам за преходите ви пък една снимка не съм видяла wink

"Mitakuye Oyasin"

Офлайн

0

#6 04.08.2013 21:43:48

ckaiyokar
Редови

Здравейте, обещах нещо като ревю на раницата но все още нямам достатъчно впечатления.
Както казах на път за х.Безбог я пробвах. За съжаление нямах възможност да я претегля.Сперед мен наближаваше 20 кг : имаше 8 консерви големи, литър ракия, дрехи за 4 дни, два хляба, походната ми аптечка, която е почти като домашната, мултитул, разни джунджурийки, резервни батерии зарядни и т.н, и да е нямала 20 кг близо е била. Първото ми впечатление е че кръстния колан е много добър- твърд, и много добре разпределя тежеста. Мога да кажа, че това е най - удобния кръстен колан който съм носил. Презрамките и часта им от към гърба нещо не можах да ги настроя, въпреки , че два пъти променях височината. Формата на презрамките е такава , че точно между плешките си ги усещам и не ми е особено комфортно. Предполагам , че нататък ще намеря оптималната височина, за да не ме дразнят. Джобчето на кръстния колан е мн. удобно, жалко , че е само от едната страна. Ща намеря вариант да си сожа и от ляво. Страничните компресионни джобове са удобни, там обичам да си слагам разни дребни джунджурийки, които могат да ми потрябват по пътя. На капака има два джоба- външен и вътрешен.Външния джоб побра обичайните дреболии- шапки, ръкавици, челник, фенер и карта, но мисля че на ташев е по-голям, поне на раниците , които досега съм носил като , че ли са по-големи.Последно за гърба- страшно изпотява!. Като цяло раницата е удобна , а за цената си е супер. Ще пиша по-нататък пак, като я понося. Този път качих "голямата душевадка" едно стръмно място  от първата до междинната лифтова станция,  и на междинната хванах лифта нагоре.
[merge_posts_bbcode]Добавено: 04.08.2013 19:43:48[/merge_posts_bbcode]

циповете и материала на повечето ташевки са по-добри от тези, които са използвани на този дойтер

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff