XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 27.02.2013 14:01:43

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

Отг: Наръчник за оцеляване за всеки млад търсач на приключения

искаше да кажеш...бобър да разпъне хубаво типито...и някой да го снима....НАЛИ?  big_smile

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#32 27.02.2013 14:38:48

The Fox
Редови

От: Русе
Регистриран: 03.10.2012

И така става  *SCRATCH*

Enjoy life. There's plenty of time to be dead.

Офлайн

0

#33 27.02.2013 14:44:01

Flint
Редови

Регистриран: 27.07.2012

xenos написа:

Между другото, аз вече имам един съставен наръчник джобен формат - наръчника за полезните растения! wink Ако има желаещи, може да се изпечата и той?

Аз съм един от желаещите за 3-4 екземпляра. Четох инструкциите за разпечатване и рязане, но е голяма занимавка. Носих файла в един център за разпечатване, но там ми поискаха ориентировъчно 80-100 кинта за тая работа (за един екземпляр), така че им отказах. Ако се уреди нещо за отпечатването на "Растенията", ще е супер *OK*

Офлайн

0

#34 27.02.2013 14:49:08

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

80-100 кинта!!!! Тез добре ли са бе?!!!

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#35 27.02.2013 17:24:55

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Дайте първо да уточним какви са финансовите рамки на проекта. Да не бъда пророк , но си мисля, че отпечатването на книга ще е непосилно от финансова гледна точка, за проект от такъв мащаб трябват хиляди левове. Все пак печатарската преса не е принтер.

Офлайн

0

#36 27.02.2013 17:28:55

The Fox
Редови

Тя ще е само за членовете на форума нали?

Офлайн

0

#37 27.02.2013 17:53:18

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Flint написа:

Аз съм един от желаещите за 3-4 екземпляра. Четох инструкциите за разпечатване и рязане, но е голяма занимавка. Носих файла в един център за разпечатване, но там ми поискаха ориентировъчно 80-100 кинта за тая работа (за един екземпляр), така че им отказах. Ако се уреди нещо за отпечатването на "Растенията", ще е супер *OK*

Аз лично съм правил доста книжки. Не ми се получават като купешките, ама като за лична употреба са супер. Не ми се получават равни в края за съжаление. Като се прегънат листите и вътрешния лист става най-дълъг, след това втория и т.н. Стават малко на вълни колите. Единия вариант да се изравнят е с гилотина, каквато нямам, а мисля че може да стане и с притискане м/у две стоманени пластини и шкурене, обаче това не съм го пробвал. Не е нито трудно нито кой знае каква играчка правенето на книга със коли. Във нашия форум сме общо взето сръчни момчета и момичета, едва ли някой ще се затрудни. Но си е играчка де, няма спор. И аз си мислех да си спретна една книжка за растенията, ама се отказах. Много по-удобно ми е да я ползвам както си е на файл със смартфона.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#38 27.02.2013 18:27:01

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Колеги и аз да декларирам готовност да помагам. Предлагам помощ относно дизайн, оформление, снимков материал,  някакви схеми или рисунки ако ще има такива.

П.С: Относно ръководството на Стоян за растенията, аз си го изпринтирах на принтера в нас следвайки инструкциите. Цялата работа ми излезе на цената на 20-30листа А4 (не помня колко точно бяха), една подвързия от копирен център и някъде 1/3 от цветната мастилница на принтера, която чисто нова струва 11лв. Така, че тия със 100лв здраво са се опитали да изклатят колегата.

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#39 27.02.2013 18:41:49

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Ванка, не знам какво си правил с това ръководство? Моето изглежда така:

DSC_8608_zps36219502.jpg

DSC_8609_zps986a4a41.jpg

Изпринтрах листите закарах ги в “Дигитала” казах искам да ми го нарежете и подвържете това книжле. Платих си само корицата и това беше.

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#40 27.02.2013 19:16:20

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Момчета,следя темата с интерес от самото начало,и да ви кажа честно не виждам лесен и евтин начин,да се реализира подобна идея wink !Имам познати и роднини в печатарският бранш,и лесно мога да разпитам за цени,но за да стане това трябва да има яснота какво и в какъв тираж ще се печата!Колкото по малко бройки се поръчат,толкова по скъпо ще е,което предполагам ви е ясно!Цветовете също имат отношение към цената,вида на хартията и т.н.!Другият въпрос е,дали една малка книжка ще е достатъчна ,за минимума от важна информация по въпроса??Да не се окаже накрая че за да се влезе в бюджета и формата,ще произведем нещо като брошурката от първият пост big_smile ?С две думи,все още няма никаква база,от която да се тръгне нанякъде,и докато не се появят по конкретни цифри,няма как да се случат нещата!Мога да предложа,на първо време да се систематизират нещата в електронен формат,и след това да се направи съответното проучване!Принципно подкрепям идеята,но честно казано съм малко песимистично настроен!?

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#41 27.02.2013 19:23:15

The Fox
Редови

Дайте да видим какъв формат ще е и до колко страници?Аз предлагам А6,50 листа.За мен е напълно достатъчно.

Последно редактиран от The Fox (27.02.2013 19:23:40)

Офлайн

0

#42 27.02.2013 23:39:15

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

iivetsa написа:

Момчета,следя темата с интерес от самото начало,и да ви кажа честно не виждам лесен и евтин начин,да се реализира подобна идея wink !Имам познати и роднини в печатарският бранш,и лесно мога да разпитам за цени,но за да стане това трябва да има яснота какво и в какъв тираж ще се печата!Колкото по малко бройки се поръчат,толкова по скъпо ще е,което предполагам ви е ясно!Цветовете също имат отношение към цената,вида на хартията и т.н.!Другият въпрос е,дали една малка книжка ще е достатъчна ,за минимума от важна информация по въпроса??Да не се окаже накрая че за да се влезе в бюджета и формата,ще произведем нещо като брошурката от първият пост big_smile ?С две думи,все още няма никаква база,от която да се тръгне нанякъде,и докато не се появят по конкретни цифри,няма как да се случат нещата!Мога да предложа,на първо време да се систематизират нещата в електронен формат,и след това да се направи съответното проучване!Принципно подкрепям идеята,но честно казано съм малко песимистично настроен!?

Подкрепям мнението на колегата с тази разлика, че съм оптимист. Нека да се прецизира съдържанието и ще питам за цената приятел от издателство профилирано в дребносерийни тиражи.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#43 28.02.2013 01:10:39

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Aloo написа:

Ванка, не знам какво си правил с това ръководство? Моето изглежда така:

Ачка, отвори един *.pdf на смартфона си и ще разбереш как изглежда моето ръководство.

Информацията, която е събрал и предоставил Стоян до момента е толкова обширна, че ще се събере на А6*50л със огромни компромиси. Има ли смисъл да се прави поредната орязана книга за оцеляване. Такива има вече достатъчно.

Не съм оптимист за такова начинание. Съжалявам. Погледнете само книжката която е спретнал Ачо за растенията и я умножете по 20. А сега я Умножете по още 1.5 и ще добиете представа колко дебела трябва да е една сравнително изчерпателна книга за Бушкрафт. И това е само до момента публикуваното в блога.

Последно редактиран от Галимунди (28.02.2013 01:18:09)

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#44 28.02.2013 09:27:02

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Според мен в момента проблема не е отпечатването, а точно съдържанието на този наръчник. Тук се иска наистина работа. И то работа, която не е за ден-два, седмица или месец. Тук се иска прецизност, изчерпателност и приложимост конкретно за нашите условия. И всичко това във възможно най-малък обем. Трудна работа... Дори беглия ми поглед върху нещо такова ме убеждава, че си трябва доста време.

А ако се завърши една такава книжка, и изглежда и съдържа нещата, които ми минават из главата, повярвайте изпечатването няма да е никакъв проблем! Мисля, че ще има издателства, дето дори ще се натискат да я направят в масов тираж wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#45 28.02.2013 09:32:43

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

аз си разпечатах една руска от ц.и.а.н. ако има интерес можа да постна линка, /за консултации/, джобен формат е.

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff