XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 07.12.2010 21:42:27

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Сървайвъл свирка + LED сигнализатор

Ровейки се из старите играчки на дъщеря ми случайно попаднах на нещо което меко казано ме изуми, че съм го имал в къщи и може да е толкова полезно в оцеляването. След прочитането на много от статиите  и постовете на Xenos, винаги съм се чудил от къде да намеря подходяща свирка, която да е съвместима по форма и размери с джобният комплект за оцеляване. Какви ли идеи не са ми идвали в главата, но нищо не беше достатъчно да задоволи изискванията за компактност и ефективност. И изведнъж в кашона с играчки намирам ето това произведение на "братската" китайска мисъл:

021682952-big.jpg

Компактна, плоска и с прилични размери свирка. Очудването ми се засили когато видях от едната плоска страна наличието на бутон и от обратният край на свирката - LED лампичка. Естествено лампичката не светеше, в предвид времето от което е стояла в кашона. Сравнително лесно смених батерийката и спасителният "уред" заработи. Лампичката светеше с ярка челвена светлина /явно този цвят не е случаен/.

021682953-big.jpg

Някак си в спомените ми изплуваха  последните кадри от касовият филм "Титаник" и спасяването със свирката...

Много ми хареса допълнението на свирката с червен светлинен сигнал, който в дадена ситуация може да бъде допълнително насочващо средство + звуковият сигнал. Нали се сещате къде се намира сега устройството ....... естествено в комплекта за оцеляване.

За голямо съжаление немога да кажа как е поднала тази свирка м/у играчките на дъщеря ми. Може да е от шоколадово яйце или от друга играчка, но и жена ми неможа да си спомни. При всички положения такива или подобни ще има по китайските магазини, ромските сергии или в маг."всичко х - 1 лев". И едва ли различните от нас хора осъзнават тяхната ценност.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#2 07.12.2010 22:26:29

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Сървайвъл свирка + LED сигнализатор

"Лъки бой" wink

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#3 08.12.2010 08:38:06

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

Чудя се от колко далеч могат да те видят с червената лампичка ? Я направи една проба довечера на тъмно и сподели тук после.

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#4 10.12.2010 20:47:01

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

anjsan написа:

Чудя се от колко далеч могат да те видят с червената лампичка ? Я направи една проба довечера на тъмно и сподели тук после.

Anjsan, дано няма ирония в това което си писал, но мисля че в дадена ситуация /не дай боже/ и червената лампичка би помогнала.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#5 11.12.2010 08:36:03

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

Няма ирония , за какво е червената лампичка иначе , освен това да си осветяваш пътя леко ? Не е ли за сигнализация като свирката ?

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#6 16.02.2013 14:08:52

The Fox
Редови

От: Русе
Регистриран: 03.10.2012

Същите свирки само че червени дават като подарък на всяко турне на комиците

Enjoy life. There's plenty of time to be dead.

Офлайн

0

#7 16.02.2013 20:45:01

iSHOOTER
Редови

Регистриран: 27.01.2011

RELAX написа:
anjsan написа:

Anjsan, дано няма ирония в това което си писал, но мисля че в дадена ситуация /не дай боже/ и червената лампичка би помогнала.

Червената светлина за съжаление не се вижда нощно време отдалече , затова във спец.силите фенери с бяла светлина се ползват при прочистване и претърсване на сгради , когато е тъмно.  При предвижване в гора или поле ако е нужно се използва червен филтър на фенера точно поради факта , че не се забелязва лесно. Има и син филтър който се използва за насочване на хеликоптерите при евакуация/ексфилтрация/.
Иначе за придобивката поздравления супер е  smile

Последно редактиран от iSHOOTER (16.02.2013 20:46:07)

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff