XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 12.02.2013 18:42:03

steff_s
Редови

Регистриран: 13.07.2012

Отг: Еко селища

slu4ajna написа:

Една друга голяма илюзия е за чистия въздух и тишината на село. Гостите ми са оставали потресени от гюрюултията, която вдигат кокошките, овцете и кравите. За миризмата, която се носи лятото - да ен говорим. Малко хора се сещат, че чашата истинско прясно мляко сутрин върви с лопатата за ринене и събиране на кравешките лайна. Ако искаш еко тор, ги слагаш в градината. Мирише ли - ужасно. За рояците мухи, които могат да те побъркат също малко хора се сещат. И за комарите на талази, когато не се пръска срещу тях. А половината година се палят печки във всяка къща, че и по две-три и понякога навън въздухът е толкова задимен, че чак главата те заболява. 
Сигурно има някакъв начин човек да живее   в хармония с природата, но това, което аз съм виждала на село е далеч от идилията. А може би ние сме кекави, не знам.

Мила колежке, smile

Ако администраторите създадат отделна тема за компостирането и обработката на органични отпадъци, подробно ще ви разпиша технология, как се прави акото да не мирише smile:):)
Поздрави,
С.

Офлайн

0

#17 12.02.2013 19:00:18

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Еко комуните май са замислени още от хипитата . Оказали са се много не ефективни . Никога не бих се захванал с еко-растениевъдсто базирано на ръчен труд . В щатите си имат такива откачалки -емишите или както там се наричат . Нямам нищо против синтетичните материали стига да са ми полезни . Моята визия е свръх екстензивно пасищно целогодишно животновъдство . Докарващо по хилка чисто на месец на зает член от "предприятието", в противен случай няма смисъл .

Офлайн

0

#18 12.02.2013 19:02:05

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Лично мен идеята за такива комуни теоретично ми допада, но опита на хора, които познавам (в Русия) за такава комуна показва, че нещата тръгват с голям идеализъм, а после става зле.  Разбира се, това зависи много от самите хора.

При всички положения ако някой иска дори просто да отиде да живее на село, това изисква определени навици и умения, които аз например нямам. А от това, което съм видял и изпробвал през ваканциите при баба и дядо на село (всъщност всички ваканции докато съм бил ученик съм ги изкарал от до при тях smile ) мога да кажа мерси, това не е за мен. tongue
Земеделската работа си е робия, който каквото ще да ми разправя.

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#19 12.02.2013 19:36:09

bgpanev
Редови

Регистриран: 18.08.2012

Arbeit macht frei big_smile В крайна сметка това е въпрос на личен избор.Аз ако трябва да избирам между земеделска работа и работа в офис много ще се замисля.Има още един фактор;финикийските знаци.Работата не ме плаши,плаши ме безпаричието.

Офлайн

0

#20 12.02.2013 20:38:30

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

bgpanev написа:

...плаши ме безпаричието.

"Пипи дългото чорапче" ако мога да цитирам. Мен не ме плаши липсата на кокаин примерно, щото не съм зависим. Зависими ли сме от парите и защо? А трябва ли да сме?! Искаме ли да сме зависими от нещо? Защо искаме? ... smile Мен лично ме плаши липсата на бира, понякога. Сега се уча да си я варя сам, щото тъй! smile

Офлайн

0

#21 13.02.2013 08:43:59

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

точно кокаин не е подходящия пример....виж хероин по може wink

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#22 13.02.2013 11:46:53

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

Може би сте чували за "родово селище Васил Левски", за което имаше и няколко телевизионни репортажа, последният беше по Нова "На кафе при Гала" (гледах го през сайта им). Ако ли не ... цъкwink

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff