Здравейте, приятели! Много време мина,откакто не съм Ви досаждал с моите историйки. ;D Тези от Вас, които ме харесват, може би са се ,,затъжили" за някоя друга снимка,придружена с кратко пътеписче. Повярвайте ми, това лято доста бях зает, с едно от любимите ми хобита- вело,вело...колелото! ;D Надявам се,когато временцето се ,,развали" и не става за колело,да седна и да напиша няколко интересни историйки от изминатото лято-2012.
Вчера (събота в 27.10) нашата групичка решихме да посетим Националния историко-археологически резерват „Плиска”(последно време се ,,зарибихме"много по посещения на Историческите обекти) на изключителното по рода си представяне на български родолюбиви клубове и дружества „КОРЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ”.
Този път,бяхме в камерен състав шест бр.( другите не присъстваха поради различни битови и лични причини)
...Още с пристигането си... любимо занимание -,,бабини зъбки" в гумите на някои!
Бързо лепим гумите и влизаме зад стените на крепостта.
Откриването започна от 11.00 часа - представяне на участниците с пресъздаване на отделни епохи от българската държавност, владетели, конница и войска, представяне на конните бази и клубове по конен спорт, демонстрация с коне, прескачане на препятствия, стрелба по мишена с лък, мятане на копие и боравене с оръжие от кон.
Ей тази мацка,ме впечатли с уменията си върху коня, вижте как:
..завръщане в миналото с машината на времето:
България- минало и настояще!
..Чудя се - дали да не сменя,металния кон с този?
...Посетихме и Голямата Базилика...
...В ранния следобед решихме да напълним ,,меховете" ;D, щото нали знаете поговорката:,,Гладна мечка,хоро не играе". По предварителна информация за едно хубаво кръчме,което се намира на 8км до Мадара, тръгнахме посока Нови Пазар. След няколко питания,успяхме да се доберем до ,,Карачка"-така се казва механата, за която се бяхме запътили. Много приятно местенце изпълнено в стар български стил, дори имаше и мини Зоо кът, със всякакви животинки вътре. за съжаление снимката, която направих с телефона изчезна някъде(май съм изтрил по незнайни причини), но за сметка на това е останала тази с две свободно разхождащи се козлета. Големи сладурчета:
Наздраве на всички от нас: ;D
След доволно похапване и пийване на биричка и айран(имаме си пълен трезвеник ;D ;D ;D) слязохме до Каспичан-гарата, където се събрахме с другата Варненска група. Натоварихме ,,металните коне" (общо 28 байка) и поехме към морето!
Това беше от мен, Ваш репортер от събитието- Valenti!