XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 27.10.2011 15:33:08

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Отг: Проект "Форумна аптечка" + въпроси към доктор Кент.

Кент, имам към теб един въпрос може и да е до индивид но няколко пъти съм куповал за вкъщи ибупром макс и обикновен за главоболие и такива общо болки. Колкото и пъти да съм го пил май въобще не ми действа в последствие разбрах че и на жената не и действа. Съдържа ибупрофен а пък пих пак лекарство с  ибупрофен само че на друга фирма и помага и на двамата ни. Има ли някаква разлика между тези на различните производители?

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#17 27.10.2011 18:44:50

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Кент, а какво мислиш за една малка добавка към тая малката аптечка - нещо за борба със скорострелен ентеровирус? Нещо от рода на две капсули лопедиум, да речем? Аз имах това лято взимане-даване с един такъв гад. Ако си на неудобно място и време - кофти работа! Тогава се радвах, че имам в мен.  roll

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#18 27.10.2011 19:04:47

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

мчервенков - има оригинални препарати и т.нар. генерика. уж същото, но-по евтино. гледай по-цените общо взето. оригиналните са по скъпи / най-често те са с по добър и изчистен ефект/, но не е задължителто генериката да е слама big_smile

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#19 27.10.2011 20:38:37

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Значи трябва да гледам за китайска стока че само тя е оригинална big_smile . Мерси Кент макар и да не знам вече кое е оригинал и кое не.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#20 10.11.2011 11:35:47

Kent
Wee Willie Winkie

За ден – два.

1. Пликче с марли – нестерилни.
2. Достатъчно количество цитопласт с различни размери, с предимство е водоустойчивия.
3. Парацетамол, Аспирин по половин блистер.
4. Тубичка Волтарен емулгел. Приложение - навяхвания, разтягания. Мускулни и ставни болки. Прилага се върху здрава кожа.
5. Ластични бинтове – три четери.
6. Кислородна вода, риванолов р-р, браунол /иодповидон/ - дезинфекция на рани.
7. Макситрол колир. Това са капки за очи.  Конюнктивити бактериални / секреция от очите, зачервени очи, гурили, слепени сутринта клепачи от секрета/ 4х2 к. в двете очи.
8. Дексофен* - две три ампули. Обезболяващо – жлъчни бъбречни колики, дископатии. Също и спазмалгон и но-шпа отново ампули  за мускулно приложение.
9. Адреналин* - подкожно - примерно при алергичен шок.
10. Деган една две ампули – при повръщане заплашващо с дехидратация, не при отравяния /примерно с гъби/ когато повръщането е полезно.
11. Ентерол –три, пет прахчета. Чревно разстройство.
12. Две ампули гентамицини от 80 мг. Упорито чревно разстройство.
13. Таблетки активен въглен – десетина. Всички занаят надявам се приложението им.
14 . Две ампули с разтвор на глюкоза 40 процента при хипогликемия. Последната се предизвиква примерно при неядене, препиване без мезе, също след тежко физическ изтощение. Най-харно се бучат  венозно, но може и през устата да се пият.
15. Съвсем мъничко шишенце с амонячен разтвор – миризмата му всички я знаете, дразни дихателния център, ободрява просто колабирали.
16. Турникет за кръвоспиране.
17. Урбазон – две ампули от 80 мг. За мускулно и венозно приложение. Употребата му се е дискутирала многократно.
18. Прахчета за рехидратация – Хидратин алфа примерно. След упорито повръщане примерно и/или диария възстановяват донякъде електролитния баланс в организма. Прахчето разтварям в 500 мл вода и се пие вместо чиста такава.
19. Игли, спинцовки за тези които могат да си служат с тях.
20. Репелент

Сега- имам и някой други неща, примерно като широкоспектърен антибиотик, еднократни игли с конци за шев и някой и други ампули за мускулно и венозно приложение, които обаче няма да дискутирам, щото за ползването се изискват познания и опит.
Последно – нитроглицерин на лингвети или спрей, ако има хора които страдат от исхемична болест на сърцето със и без изкаран миокарден инфаркт.
* Дексофен има и в таблетна форма. За възрастен 2-3 таб/24 часа през устата.
П.П. Спирт медицински 90 градуса. Стои при приборите за готвене.
П.П. 1. При по дълги пътешествия всичко това горе плюс автомобилната аптечка която съдържа предимно превързочни материали / марли, бинтове, левко и цитопласт, остра ножица и тръбичка за обдишване/.

Еми това нося аз. Ако някой има нещо да пита ще се постарая да отговоря.

По-нататъка може да се сетя и за още нещо или да подредя нещата по групи. Но принципно гледаме да ходим с минимум, т.к. рядко боледуваме или се членоувреждаме.

Офлайн

0

#21 10.11.2011 11:42:28

Kent
Wee Willie Winkie

Забравих :

• Влажни кърпички, дамски тампони.

• Геласпон гъба - кръвотечения от носа. репилент против насекоми и лятото

• Пантенол пяна - след слънчево изтгаряне примерно също и тубичка с гентамицин унгвент. / тва е мазило с антибиотик - пъпки гнойни и подобни/.

п.п. Сигурно ще има още допълнения smile

Офлайн

0

#22 10.11.2011 18:24:31

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Браво Кент, списъка е чудесен, но нямам представа това всичкото илач, какъв обем заема и примерно ще може ли да се побере в "Бачовите" бакелитови кутийки. Аз съм решил аптечката за раницата да е точно в такава кутийка, пък и нали вече имам подарък от Бачо, та трябва да влезе в употреба!

П.П. Това е за Бачо ---->  *DRINK*

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#23 10.11.2011 21:33:03

Kent
Wee Willie Winkie

В кутийка бакелитова, виж първия ми пост за ежедневно носене - плюс един бинт ластичен малък и шишенце за очни капки пълно с браунол, ампула с урбазон 80 и такава с адреналин и една двукубикова спр. с игла черна. И ако измислиш адекватно затваряне на кутийката. Ако навреш сичко това вътре и затвориш кутийката сигурно, ти си.

Офлайн

0

#24 11.11.2011 09:44:46

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

аз ползвам ластици от очила за плуване, за затваряне на моята кутийкаV

Офлайн

0

#25 07.06.2012 00:28:06

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Аз започнах да си нося с мен от Метилприднеслона -стършелите тръгнаха . Държа ги в найлоново пликче с резервната запалка ,книжки за ръчно свиване , малко тютюн резервен и аналгин , в джоба на ризата . Чесно казано за толкова години по кърищата чак сега се замислям и за носенето на необходими медикаменти.

Офлайн

0

#26 29.06.2012 13:38:36

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

Относно репелента... Какво е доказано ефективно и срешу какво?
Благодаря!

Офлайн

0

#27 29.06.2012 13:41:55

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ползвал съм Аутан и Офф(оранжевия флакон обаче) срещу комари и кърлежи. Нямам оплаквания. Офф имат и други разновидности, но само оранжевия флакон е против кърлежи и комари, другите са само против комари.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#28 29.06.2012 23:47:26

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

homedreamer написа:

Относно репелента... Какво е доказано ефективно и срешу какво?
Благодаря!

Препаратите които съдържат DEET или Picaridin,срещу комари със сигурност са ефективни,за другите буболечки не знам,твърди се че и срещу много други.

Последно редактиран от Momchil (29.06.2012 23:59:24)

Офлайн

0

#29 30.06.2012 12:14:38

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

След тест снощи се оказа следното: 20мг витамин В1 държи комарите на дистанция за около 3 часа. Тежа 110 кг, да се има предвид при дозирането.
Вече винаги ще си нося с мен В1 по един блистер.

Офлайн

0

#30 30.06.2012 13:02:29

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Витамин B1 НЯМА доказан отблъскващ ефект върху комари. Повтарям го за не помня кой път. Ако искате, ще ви намеря данните от изследванията.

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff